Ga naar content

Roadtrip door Europa

Op vakantie met je eigen auto. Lekker chillen en reizen van de ene naar de andere bestemming. Klinkt dat niet goed?

4x waarom iedereen een keer een roadtrip door Europa moet maken!

Er zijn van die dingen die je gewoon een keer in je leven moet hebben gedaan. Zo ook het maken van een roadtrip door Europa. Hoewel we momenteel alleen nog maar kunnen dromen van een vakantie, hopen we dat dit in het najaar van 2020 toch echt weer mogelijk gaat zijn. Heb jij nog geen vakantieplannen, maar durf je al wel een beetje te dromen? Laat ons je dan verrassen met de volgende 4 redenen waarom iedereen een keer een rondreis met auto in Europa moét maken!

1. Meer tijd met elkaar

Een reis naar een bestemming staat vaak voor haasten. Je doet je best om zo snel mogelijk op de luchthaven of eindbestemming te komen en dan kan de vakantie eindelijk beginnen. Eindelijk relaxen. Tijdens een roadtrip is de gehele reis stressloos. Het vakantiegevoel begint al in de auto. Niet de eindbestemming telt, maar de rit hoort bij de vakantie. Dat is een ontzettend relaxt gevoel. Bovendien heb je zo ook nog eens meer tijd om met elkaar te praten. Hoe lang is het immers geleden dat je echt gesproken hebt met je partner en kinderen? Zonder stoorzenders en met voldoende aandacht voor elkaar? Met goed gezelschap is de rondreis alleen al voldoende om van dat ultieme vakantiegevoel te genieten.


Extra tip voor een stressloze vakantie: controleer vooraf wel even goed de polis van je autoverzekering. Zorg ervoor dat de verzekering auto op de huidige situatie is afgestemd, zodat je altijd met een veilig gevoel de weg op kunt gaan.

2. Ultieme vrijheid

Normaal gesproken moet je maar hopen dat de eindbestemming naar wens is. Zo niet, dan moet je het maar uitzingen tot de vakantie voorbij is. Tijdens een roadtrip beschik je over ultieme vrijheid. Vind je een bepaalde plaats in Europa ontzettend fijn en zijn er nog veel meer bezienswaardigheden die je wilt bezoeken? Dan blijf je toch nog gewoon wat langer? Is deze plek echter helemaal niets voor jou? Dan reis je gewoon door. Je kunt staan en gaan waar je maar wilt. Een vrij bestaan, een mooier gevoel bestaat bijna niet.

3. Verschillende landen en steden bekijken

Tijdens een rondreis langs verschillende landen kan je heel veel diverse culturen proeven tijdens één reis, en dat is toch wel erg gaaf. Omdat de landen om ons heen over het algemeen niet extreem groot zijn, kun je deze in enkele uren en/of dagen doorkruisen en kom je al snel in veel minder ontdekte gebieden in Europa. De Balkan, de Baltische Staten of Scandinavië bijvoorbeeld, hebben voor veel vakantiegangers nog tal van ongerepte plekjes te bieden.

Hierdoor ben je gedurende je vakantieperiode in staat om heel veel verschillende steden en de mooiste natuurgebieden in Europa te bewonderen. Je ziet wel waar je fijne auto je brengt. Daarnaast is het mogelijk om op onverwachte plaatsen tussenstops te maken. Juist die tussenstops leveren soms bijzondere ervaringen op. Pittoreske dorpjes, prachtige landschappen, laat je verrassen door al het moois wat Europa te bieden heeft.

4. Je zal je geen seconde vervelen

Ben jij iemand die snel uitgekeken is tijdens een vakantie? Houd je van uitdaging en wil je iedere dag wat nieuws beleven? Dan is een trip door Europa alles wat jij zoekt. De weelderige natuur, de uitgerekte stranden, de rijke historie en de drukke steden, je bepaalt zelf hoe jouw vakantie eruit komt te zien. Al zou je ieder jaar voor een roadtrip kiezen, het is nooit mogelijk om alles in Europa te zien. Daardoor zal je je echt geen seconde vervelen!

10x de gaafste roadtrip bestemmingen in Europa

Tijdens onze eigen roadtrips in Europa hebben we al aardig wat bestemmingen gezien. We delen graag onze favoriete bestemmingen voor een rondreis met de auto. Sommige van deze landen zijn gemakkelijk te combineren met elkaar.

- Noord-Portugal
- Georgië
- Noorwegen
- Montenegro
- Ierland
- Zuid-Spanje
- Kroatië
- Frankrijk
- Polen
- Slovenië

    Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!