Ga naar content

Fly-drive Azoren

Azoren vakantie - Een fly-drive op de Azoren is de ultieme manier om de Portugese archipel te verkennen: je combineert een vlucht met een huurauto en verkent de eilanden in alle vrijheid. Het openbaar vervoer op de eilanden is erg slecht en zonder huurauto kom je eigenlijk nergens. Taxi's zijn duur en voor een kort ritje naar een bezienswaardigheid betaal je al snel €20.

Azoren fly-drive rondreis

Het eiland São Miguel is uitermate geschikt voor een fly and drive. Je kan kiezen voor een georganiseerde rondreis of alles zelf regelen. Vanaf de luchthaven Ponta Delgada neem je de huurauto in ontvangst en rijd je naar het hotel. Bij sommige fly-drives word je op de luchthaven van Sao Miguel welkom geheten door een lokale vertegenwoordiger die je begeleidt bij het ophalen van de huurauto.

Mooie wegen op de Azoren
Deel op Pinterest

Je kunt een fly & drive zelf samenstellen, maar de vraag is of je echt goedkoper uit bent. Wij huren altijd bij Sunny Cars, omdat we dan zeker weten dat er geen verborgen kosten bij komen, maar voor de Azoren waren we incl. hotel goedkoper uit met een pakketdeal. Vanaf de dag van aankomst kan je alvast een deel van het eiland verkennen, de overige dagen kan je opdelen in telkens weer een stukje van het eiland. Ook Faial is leuk voor een fly-drive rondreis op de Azoren. Kortom, mogelijkheden genoeg, wij tonen je alvast de leukste rondreis tips. 

1. Fly-drive Azoren met TUI

Een van de goedkoopste manieren om de Azoren te ontdekken, zijn de autoreizen op de Azoren van TUI.nl. Er zijn verschillende tabbladen op de site, om een fly-drive rondreis Azoren te vinden, dien je te zoeken via het tabblad rondreis. Let dus op, het zonvakantie aanbod op de Azoren van TUI omvat alleen vlucht + hotel, je dient er dan dus zelf nog een huurauto bij te regelen.

Roadtrip
© Naturescanner
Deel op Pinterest

Dat kan via TUI (vooraf of ter plekke), maar er zijn ook goedkopere lokale aanbieders, zoals Ilha Verde. TUI biedt een aantal zeer fraai gelegen hotels. Een voordeel: de Azoren trekken geen zonaanbidders, dus welk hotel je ook boekt, je zit altijd tussen gelijkgezinden, mensen die houden van natuur! De Azoren fly-drive rondreizen van TUI zijn in ieder geval de moeite waard om te bekijken. Ook leuk: Eilandhoppen op de Azoren!

2. Azoren met Eliza was here

De Azoren is de nieuwste bestemming van Eliza was here. En zoals altijd, heeft zij ook op Sao Miguel weer de mooiste accommodaties voor je uitgezocht. Kleinschalig en weg van de massa staan hierbij centraal. De pakketreis die je boekt is inclusief vluchten en huurauto.

3. Azoren met Ambiance Travel

Ambiance Travel biedt een heel ander type fly-drive Azoren. Niet zo goedkoop en budget mogelijk, maar de nadruk op kwaliteit en luxe. Bij Ambiance ligt de klemtoon immers op bijzondere overnachtingen. Zij gaan voor je op zoek naar sfeervolle accommodaties. Geen massahotels, maar kleinschalige hotels in een mooie omgeving.

Meestal overnacht je in luxe hotels en de fly en drives zijn dus minder goedkoop, maar je krijgt wel waar voor je geld. Autohuur, vluchten en logeerplekken zijn inbegrepen. Bovendien is iedere Azoren autorondreis naar jouw wensen aan te passen, Ambiance Travel biedt fly-drives op maat. Bekijk deze 8-daagse Azoren fly-drive op Ambiance Travel.

4. Eilandhoppen

De Azoren is nieuw in het aanbod van Riksja Travel en Voja Travel. En ze pakken meteen goed uit met deze rondreis eilandhoppen en een andere combinatiereis Lissabon - Azoren. Daarnaast heb je zoals je wellicht gewend bent van Riksja de mogelijkheid om een reis samen te stellen met bouwstenen. 

5. Fly and drive zelf regelen

Regel van tevoren een huurauto en kies zelf een leuke accommodatie uit om te overnachten. Inspiratie opdoen? Bekijk onze pagina over bijzonder overnachten op de Azoren.

Wil je meer inspiratie? Bekijk dan onze tips om de mooiste plekken op de Azoren te ontdekken.

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!