Ga naar content

Bijzonder overnachten op de Azoren

Ben jij van plan om op reis te gaan naar de Azoren? Dan heb je vast al bedacht welke eilanden je wilt zien, langs welke bezienswaardigheden je wilt gaan en wat je er gaat doen. Maar heb je al nagedacht over wat voor verblijf je kiest? Een leuk adresje maakt je vakantie helemaal af, daarom besteden wij aandacht aan bijzonder overnachten op de Azoren.

Accommodaties op de Azoren

Of je nu voor luxe en comfort kiest en voor een fijn hotel gaat, of liever middenin de natuur verblijft in een vakantiehuisje of op een glamping, op deze pagina vind je zeker iets van je gading. En ga je eilandhoppen, dan ben je vast op zoek naar een leuk verblijf op meerdere eilanden. 

Zoek niet langer, want wij hebben alvast een selectie gemaakt van de leukste accommodaties per eiland, zodat de keuze voor jou een stuk makkelijker wordt!

1. Overnachten op São Miguel

In veel gevallen begint of eindigt jouw reis op het hoofdeiland Sao Miguel. Het is de moeite waard om hier enkele nachten te blijven, voordat je eventueel verder reist via de boot of het vliegtuig naar andere eilanden van de Azoren. Hoe dat in zijn werk gaat? Lees meer over eilandhoppen op de Azoren.

Op Sao Miguel zijn de meeste accommodaties te vinden, dus de keuze is reuze. Ga jij voor een luxe hotel, een centraal gelegen appartement of een vakantiehuisje in de natuur? Hierbij enkele tips voor leuke adresjes op Sao Miguel:

2. Overnachten op Santa Maria

Op Santa Maria kun je heerlijk genieten op het strand, want het eiland heeft de meeste zonuren. Kies daarom voor een lekker verblijf dicht bij de oceaan. Ook handig als je van plan bent om te gaan duiken!

Onze tips voor accommodaties op Santa Maria:

3. Overnachten op Terceira

De kans is ook groot dat je je reis naar de Azoren start of eindigt op Terceira. Dit is het grootste van de centrale eilanden van de Azoren en hier vind je lieflijke boerendorpjes, cultuur en natuur. 

Ecolodge Terceira
Booking.com
Ecolodge in de natuur
Deel op Pinterest

Waar kun je het beste verblijven op Terceira? Wij vonden prachtige ecohuisjes middenin de natuur, waar we bij Naturescanner gelijk fan van zijn! Maar op dit eiland ligt ook een prachtig glampingpark. Kies je liever voor een appartement aan zee? Dat kan natuurlijk ook.

4. Overnachten op Faial

Op Faial vind je de gezellige haven van Horta en heb je altijd uitzicht op de vulkaan van Pico. Ook voor dit eiland op de Azoren hebben we leuke tips. 

Bekijk leuke overnachtingen op Faial:

5. Overnachten op Pico

Het eiland met de hoogste berg van de Azoren: de vulkaan Pico. Of je nu van plan bent deze te beklimmen of voor eenvoudigere wandelingen gaat, ook op dit eiland zijn er weer leuke adresjes te vinden.

Bekijk onze overnachtingstips voor Pico:

6. Overnachten op São Jorge

Sao Jorge is een natuureiland en ideaal voor rustzoekers en wandelaars. De accommodaties zijn er beperkt, dus wees er op tijd bij met boeken. 

Sao Jorge verblijf
Booking.com
Verblijf middenin de natuur van Sao Jorge
Deel op Pinterest

We hebben wel een aantal leuke verblijftips op Sao Jorge voor jou. Beide opties liggen middenin de natuur, precies wat je zoekt op dit eiland!

7. Overnachten op Graciosa

Dit 'bevallige' eiland is stil en vrij onbekend. Hou je van authenticiteit en rust, dan zit je hier zeker goed. Dit vind je ook terug in de enkele accommodaties die het eiland rijk is.

Tips voor een verblijf op Graciosa:

8. Overnachten op Flores

Hét watervalleneiland dat op het verlanglijstje staat van veel natuurliefhebbers, dat is Flores! Als je dit mooie, groene eiland bezoekt, dan wil je natuurlijk ook een topverblijf hebben. Daarom hebben we enkele parels voor je uitgezocht.

Bekijk de accommodaties op Flores:

9. Overnachten op Corvo

Als laatste willen we het kleine eilandje Corvo zeker niet ongenoemd laten. De kans is groot dat je dit eiland bezoekt met een dagtocht vanuit Flores.

Wil je toch langer hier verblijven? Bekijk dan dit leuke adresje op Corvo:

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!