Ga naar content

Bijzondere reizen

De wereld verandert razendsnel, en zo ons reisgedrag. Een vakantie in Amerika of een rondreis in Thailand is al lang niet zo bijzonder meer. We willen nieuwe ervaringen, bijzondere ontmoetingen met locals en liefst op een originele reisbestemming waar nog niemand uit jouw vriendenkring is geweest.

Originele reistips

Bij Naturescanner zijn we al ruim 12 jaar dag in dag uit op zoek naar de leukste, mooiste en meest bijzondere reizen. Meestal in de natuur, maar soms ook naar een merkwaardige, originele bestemming! Onze tips voor bijzondere vakanties:

1. Wildlife reizen

Tijdens een dierenreis trek je - onder begeleiding van een bioloog of natuurgids - op zoek naar bijzondere diersoorten. Ga beren spotten, op walvissafari, of op zoek naar de Big Five? 101 tips voor wildlife reizen

Deel op Pinterest

2. Reizen naar koude gebieden

Wil je echt een keer een unieke reis maken, zoek dan de kou op. Neem deel aan een meerdaagse hondensledetocht, ga ijsklimmen of vaar met een cruise naar Antarctica. Bekijk onze tips voor koude reisbestemmingen.

3. Culinaire reizen

Een gastronomisch weekend met diner in een sterrenrestaurant, een wijnwandelreis in Frankrijk of een kookcursus in Thailand, een culinaire reis prikkelt alle zintuigen. Bekijk onze tips voor bijzondere culinaire reizen.

4. Woestijnreizen

Met een kameel trek je door de Sahara woestijn. Om vervolgens een bezoek te brengen aan echte bedoeïenen en te overnachten in een tent onder de betoverende sterrenhemel. Tips voor woestijnreizen.

5. Ezeltocht

Een wandelvakantie, maar dan op een bijzondere manier: in het gezelschap van een ezel. De ezel draagt de bagage en samen wandel je van hotel naar hotel. Steeds populairder in Zuid-Europa. Lees meer over ezeltochten.

6. Rugzaktrekkings en expedities

Het échte avontuur tegemoet? De hoogste bergtoppen van de wereld trotseren of een trektocht op een vulkaan? Lees meer over bergbeklimmen en vulkaanreizen

Deel op Pinterest

7. Reizen met de trein

Duurzaam op reis met de trein, hoe gaaf is dat? Reis door waanzinnige bestemmingen en geniet op ieder moment van het uitzicht. Lees meer over treinreizen.

Tip: bekijk meer tips voor originele reizen.

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!