Ga naar content

wAARDEvol reizen naar Barbados

wAARDEvolle projecten op Barbados

Wist je dat Barbados heel goed bezig is op het gebied van duurzaamheid? Er zijn tal van projecten die ervoor zorgen dat het eiland zo mooi blijft als het is, of zelfs mooier! Barbados zet zich actief in voor duurzaam toerisme. Hoe ze dat doen?

1. Mindful Travel Barbados

Met het Mindful Travel project nodigt Barbados reizigers uit om de handen uit de mouwen te steken bij community projecten. Denk aan bomen planten, schildpadden beschermen, helpen bij een lokale soepkeuken of knuffelen met geredde zwerfhonden en -katten. Bekijk alle waardevolle initiatieven op de website van Mindful Travel Barbados.

2. Koraalbescherming

Het koraal is de trots van Barbados, maar zoals op veel plekken in de wereld wordt het koraal bedreigd. Barbados zet zich middels educatie in tegen vernieling van koraal door afval en niet-duurzame visserij. Ook zijn er projecten waarmee koraal wordt aangeplant zoals Corall Barbados. Als bezoeker kun jij je steentje bijdragen door een donatie te doen en daarmee koraal te 'adopteren'.

Waardevolle projecten Barbados
Deel op Pinterest

3. Duurzaam transport

Er wordt hard gewerkt aan een milieuvriendelijke manier om je te verplaatsen. Zo zijn de eerste elektrische bussen geïntroduceerd en streeft Barbados ernaar om in 2030 volledig elektrisch of alternatief aangedreven openbaar vervoer te hebben.

4. Eco-accommodaties

Verblijf jij op Barbados, dan is het mooi om te kiezen voor een duurzaam hotel. Een accommodatie waar ze rekening houden met duurzame energiebronnen, afvalscheiding of zich zelfs inzetten voor de gemeenschap. Een mooi voorbeeld hiervan is Fortescue Cherry Blossom Apartments.

5. Plasticvrij in 2030

Barbados wil in 2030 een plasticvrij eiland zijn. Op dit moment is het gebruik van single use plastic verboden. Een hele mooie eerste stap!

Compenseer jouw footprint

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!