Ga naar content

Breng de natuur in huis

De situatie met corona heeft ons allemaal overdonderd. Van de ene op de andere dag viel de reisbranche stil, werden vluchten en vakanties geschrapt en stond het leven stil.

We brengen met zijn allen veel meer tijd in en rond het huis door. Meer cocooning, tijd om het gezellig te maken thuis. Ik hou sowieso van een sfeervol huis en kantoor, met veel planten. Daarom dus eens tijd voor andere inspiratie dan jullie van ons gewend zijn. Graag deel ik dit keer een aantal tips om je huis aan te pakken. Bekijk ook mijn tips voor meer natuur in je tuin.

Groen in huis

Ben jij ook zo gek op groen in je huis? Planten, groene accessoires en zelfs meubels. Het brengt ons net een beetje dichter bij de natuur. Stiekem ben ik fan van Xenos, omdat je er altijd leuke, en vooral betaalbare accessoires kan kopen voor je huis en tuin. Van plaids tot kussens, van kastjes tot hangstoel.

1. Fotobehang en muurstickers

Met een mooie foto op de muur breng je de natuur op ieder moment in beeld. Fotobehang bestaat in eindeloos veel variaties. Met een boom of een bos, een bloemenveld, een wereldkaart of dieren, je kunt het zo gek niet bedenken of het bestaat. Je kunt het gemakkelijk online bestellen. Bijvoorbeeld Muurmode.nl heeft een breed aanbod aan mooi fotobehang. 

Bomenbehang is mijn persoonlijke favoriet, omdat het in ieder type interieur past, van klassiek tot industrieel. Combineer het met hout en met natuurlijke materialen, zoals een schapenvacht of een wollen plaid. 

2. Botanisch interieur

Gezellig, knus en fantastisch mooi om te zien is een botanische inrichting. Laat je helemaal gaan met planten en groene kleurtinten. Rotan meubels en zachte materialen passen goed bij deze stijl. Zet verschillende grote planten neer en groepeer kleinere potjes met cactussen op een bijzettafel. Een of meerdere muren mogen er best uitspringen. Een groen geverfde muur geeft extra sfeer.

3. Decoratie

Met decoratie kan je een flinke dosis natuur in je huis brengen. Mijn favorieten: lijstjes met bladeren van planten of botanische illustraties. Vintage illustraties met exotische vogels doen het ook altijd goed. Ook kussens met mooie prints, rotan stoelen, glaswerk, groene plaids en rieten manden doen het goed!

Betrek de tuin bij je huis

De lente komt er aan en we gaan weer meer buiten leven. Met beperkte mogelijkheden om de natuur in te trekken is het nu de tijd om wat extra aandacht te besteden aan je tuin. Zorg dat het hele gezin er zijn plekje vindt: in de moestuin, de hangmat of op de loungeset. 

1. Leg een moestuin aan

Gezond eten staat bij steeds meer mensen hoog in het vaandel. Met een moestuin kweekbak of kleine plantenkas kan je snel en eenvoudig een eigen groentetuin aanleggen. Heb je nog geen ervaring met een moestuintje, begin dan met gemakkelijke groenten, zoals wortels, tomaten, bonen, sla, bieten en bonen. Aardbeien en ananaskers zijn fruitsoorten die gemakkelijk te telen zijn in jouw eigen achtertuin.

Op Tuinplant.nl kan je alles vinden voor een bijzondere fruit- of moestuin. Meer bollen en zaden, moestuintafel en kweekbakken zijn verkrijgbaar bij Plantenwinkel.nl.


Geen ruimte voor een moestuin? Dan kan je ook verticaal tuinieren! Zelfs op een balkon kan je een frame of tuinset aanbrengen, waar je plantjes en kruiden in kunt groeien.

2. Tuin opfraaien met een muurposter

Heb je een kale muur? Tover een saaie muur om tot een uitzicht op een weids landschap of zicht op een schitterend meer. Op 123Tuinposter heb je een ruime keuze aan afbeeldingen: een tuinposter van lavendelvelden in de Provence, Hollandse koeien of hoge bergen. Leuk zijn ook de tuinposters met doorkijk: hierdoor creëer je meer ruimte in je tuin. 

3. Hangmat of hangstoel

Maak het jezelf comfortabel. Wil je het gevoel hebben om op een tropisch strand te vertoeven, heerlijk luieren in de zon en languit liggen, bevestig dan een hangmat in je tuin. Je hoeft niet per se een boom of palen te hebben om de hangmat aan te bevestigen, bij Hangmatgigant.nl kan je diverse hangmatten met standaard kopen. 

4. Vuurtafel

Niets zo fijn als in de avonduren lekker lang met zijn allen buiten zitten, met een boek of een glas wijn. In een kringetje rond een vuurschaal of vuurkorf bijvoorbeeld. Ook vuurtafels vormen een leuke oplossing voor de koudere avonden. Met het gezelschap zit je aan tafel, rond een gezellig vuurtje.

Tijd voor rust

Naast alle vreselijke berichten brengt corona ook mooie dingen met zich mee. De natuur heeft op veel plaatsen tijd voor herstel. Zo ziet men in Venetië weer vissen zwemmen in de kanalen en stijgt de luchtkwaliteit overal in Europa. Daarnaast is het een tijd om tot bezinning te komen en enkele stappen terug te nemen. Mensen denken weer na over de dingen die er toe doen. Familie, vrienden, tijd voor jezelf en je gezin. Pas op de plaats maken. We wensen iedereen veel sterkte de komende tijd!

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Voor iedere subscriber doneren wij jaarlijks aan een natuurproject!