Ga naar content

Snorkelen en zwemmen met kwallen in Palau

Reistips Micronesië - Beleef een onaardse ervaring... In het Jellyfish Lake op het eiland Eil Malk (Palau) kan je zwemmen en snorkelen tussen kwallen... duizenden kwallen!

Jellyfish Lake

Jellyfish Lake in Palau werd lang geleden afgesloten van zee en is vandaag de dag een zoutwatermeer. In het meer wemelt het van de "golden jellyfish": naar schatting leven er miljoenen gouden kwalletjes in het meer. Hun grootte varieert van speldenkopjes tot de grootte van een mensenhoofd. De kwallen migreren dagelijks horizontaal door het meer. 

Jellyfish Lake Palau
Deel op Pinterest

Je kunt je snorkelend begeven tussen de ongevaarlijke "jellyfish". Ongevaarlijk inderdaad, want ze hebben geen natuurlijke vijanden en zijn in de loop der tijd hun gevaarlijke tentakels min of meer kwijtgeraakt. Snorkelen tussen de kwallen is dus volledig ongevaarlijk en is een toeristische attractie. Overigens is Palau een van de beste duikbestemmingen ter wereld, maar duiken in het Jellyfish Lake is verboden. De bubbels van duikflessen zouden naar verluid de kwallen kunnen beschadigen en vanaf een bepaalde diepte is het ook niet veilig om te duiken.

Snorkelen in Palau

Verscheidene touroperators in Koror bieden excursies en tours aan naar Jellyfish Lake. Het eiland Eil Malk bevindt zich op ongeveer 45 minuten varen vanaf Koror. Een pad voert van een strand op het eiland naar het meer. Om er te gaan snorkelen heb je een toegangspas nodig. Deze kost ongeveer 35 dollar.

Bekijk filmpje op Youtube of bekijk meer duik- en snorkeltips.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!