Ga naar content

Ervaringen Better Places

Better Places is gespecialiseerd in individuele verre reizen op maat. Zij brengen je rechtstreeks in contact met reisexperts over de hele wereld. Je hebt direct heel persoonlijk contact. De lokale reisexperts zijn Nederlanders of Belgen die al jaren in een land wonen, of echte locals. Zij hebben veel ervaring in het samenstellen van maatwerkreizen.

Better Places is een voorloper op het gebied van duurzaam reizen, het is de eerste reisorganisatie in Nederland met een internationale B Corp certificering. Door bijzondere excursies en overnachtingen in kleinschalige hotels komen jouw euro’s bij de juiste mensen terecht. En je krijgt er een onvergetelijke vakantie voor terug. Ben jij al op reis geweest met Better Places, deel dan jouw reiservaring of review met anderen. Lees ook de beoordelingen over Better Places van andere reizigers.

Bekijk Better Places

door Inge op geeft een 1.00

Ik reis best veel en ook met agenten maar dit was de slechtste ooit! Op de hybride auto en het boerderij bezoek na was er niets te merken van doelstellingen van better places.

Het leek wel of de agent nog nooit in Sri Lanka was geweest en het met een incomplete reisgids had geregeld voor een 80-jarige. De bij de aanvraag ingediende verzoeken (veel lokaal, ook van het gebaande pad af en hotels die in een centrum liggen) zijn volledig niet ingewilligd. Van het gebaande pad af betekende bijvoorbeeld dat je in Sigiriya niet naar DE bezienswaardigheid ging. Maar daarvoor was ook niets in de plaats. Je werd van A naar B gereden en volgens mij met het doel om je daar zsm af te zetten. Je moest dus zelf bedenken wat voor leuks er in die reistijd te doen/zien zou zijn. Als je dan om 14.00 uur in een aftands afgelegen hotel was was er niets te doen. In bijv. Habaranera overnachtte ik 3 nachten (bah kakkerlakken) om naar Sigirya, Polowarna en Dambulla te gaan. Daar zijn heel veel leuke dingen te doen ook als je klaar bent met het sightseen. In plaats daarvan zat ik in de middle of nowhere en ruim een kilometer van 2 dorpsstraatjes af. En dat vanaf 14.00 uur.
Ik ben een middag naar Point Pedro geweest. Waarom? Ik zou het niet weten. Het was 3,5 uur rijden voor een wandeling langs het strand. Daar zijn veel meer dingen te doen las ik achteraf maar die kennismaking met locals echt geen idee!

Hun idee van bezoek aan een Ayurvedische arts die de masseur vertelt wat te doen was een man met een bloeddruk meter (die ik ook thuis heb) en de vraag of ik allergisch was. Geen tong lezen, pols voelen of onderzoeken welk type ik ben zodat de olie daarop afgestemd kan worden. Daarna naar een hal waar 16 massages werden gedaan en een generator stond te loeien.
Op mijn vraag aan de agent waar de ayurvedische arts was zeiden ze dat dit veel te duur was en dat ik dat niet kon betalen. Ze snapten ook niet dat ze dit dan niet in de omschrijving moesten zetten.
Bezoek aan de specerijen tuin is ook een tupperware party waar ze willen verkopen en niet uitleggen.

Oftewel, als je naar Sri Lanka gaat, ga niet met Better Places of Travelanka tours zoals de agent heet.

Zo jammer als ik de andere reviews lees. Die betrokkenheid en dat ze je het land willen leren kennen heb ik volledig gemist.

door Sarah op geeft een 5.00

We hebben enorm genoten van onze drieweekse reis naar Peru in december/januari 2017/2018. Better Places heeft een geweldig programma op maat voor ons samengesteld, waarin alle highligts én onze speciale verzoeken perfect gecombineerd waren. We waren voorbereid op wat Zuid-Amerikaanse flexibiliteit, maar de logistiek was werkelijk voortreffelijk geregeld. Overal werden we hartelijk verwelkomd en op de meest afgelegen plekjes en onmogelijke tijdstippen stonden de hartelijke chauffeurs van Better Places weer voor ons klaar. Het meest bijzondere waren de overnachtingen bij lokale families, waar we enorm veel van geleerd hebben. Maar ook de andere hotelletjes hadden steeds een bijzonder verhaal, doordat Better Places plekjes uitkiest waarvan de eigenaren vaak lokale goede doelen steunen. Een mooie verdieping van onze reis! Ook waren we super tevreden over alle deskundige gidsen, die prima Engels spraken. We zullen nooit vergeten hoe we op 1 januari op Macchu Picchu de zon zagen opkomen, samen met onze humorstische én een tikje sprituele gids Leo... Maar het beste bewijs van de zorgzaamheid van Better Places is dat één van onze reisgenoten direct terug moest naar Nederland wegens een plotseling overlijden in de familie. Guido en zijn team zijn de hele eerste Kerstdag voor ons in touw geweest om alle de logistiek te regelen, nieuwe vluchten te boeken en ons programma om te gooien. We raden iedereen aan om Better Places te kiezen voor een reis naar Peru.

door Ad Verhees op

Wij hebben in april een vierweekse reis door Cuba gemaakt. Normaal organiseren wij onze vakanties zelf. Doordat we Cuba niet kenden, geen Spaans spreken en wisten dat online boeken ter plaatse moeilijk is hebben we gekozen voor Better Places.
Het programma sloot prima aan bij onze wensen. Auto en overnachtingen waren geregeld en verder hadden we de vrijheid voor eigen invulling.
Nadat we onze wensen hadden kenbaar gemaakt kregen we een reisvoorstel. Het overleg over wijzigingen verliep heel soepel. De reisconsulent was goed bereikbaar, de benadering erg persoonlijk.
In Cuba was alles prima geregeld. Van de taxichauffeur die op het vliegveld stond te wachten om je naar de eerste casa te brengen, de huur van de auto, de overnachtingen, tot de transfer van de laatste overnachtingsplaats naar het vliegveld.
Wij hebben mede door de voorbereidingen van Better Places een geweldige tijd in Cuba gehad.

door Astrid op

Na vele reizen naar Costa Rica te hebben bekeken zijn we gegaan voor een individuele rondreis bij Better Places. Vooraf hebben we kunnen aangeven wat onze voorkeuren waren en daar is goed rekening mee gehouden. Na een overnachting in de hoofdstad San José zijn we de eerste paar nachten met een groep verbleven in het mooie Tortuguero, daarna zijn we per huurauto met ons gezin verder door Costa Rica getrokken. Alles was perfect geregeld. Op onze vragen is altijd zeer snel gereageerd door de lokale reisagent. We hebben goede tips gekregen die onze reis hebben verrijkt. Wat een prachtige land: vriendelijke mensen, lekker weer, mooie natuur en veel dieren kunnen spotten. Ons laatste verblijf in Costa Verde is in door ons gezin unaniem als mooiste locatie van de gehele reis gekozen. Ontbijten met uitzicht op aapjes en papegaaien vanaf je veranda, wanneer maak je zoiets nu mee?

door Mirjam van Kuler op

Wij hebben van 23 november tot 17 december 2017 een prachtige individuele rondreis op maat gemaakt door Colombia. Vooraf hadden wij onze wensen kenbaar gemaakt aan Better Places en aan de hand van een lijstje van onze wensen hebben zij een prachtige rondreis voor ons samengesteld. De afwisseling tussen natuur en stad, actieve periodes en rust en ontspanning, was perfect. Wij hebben veelal met het openbaar vervoer gereisd, maar waar dat niet mogelijk was met privévervoer. Bij de verschillende bezienswaardigheden was een gids geregeld en alle accommodaties werden voor ons vooraf geboekt. Op papier zag de reis er prachtig uit, maar nog mooier, in de praktijk was het zo mogelijk nog beter. Alles klopte: de accommodaties waren goed tot zeer goed en de gidsen en chauffeurs waren stipt op tijd aanwezig, ook als dat "in the middle of nowhere" was. Omdat wij geen mensen voor groepsreizen zijn, was deze individuele rondreis voor ons een mooi alternatief. Als wij weer een reis naar een verre bestemming gaan maken, dan zullen wij dit hoogst waarschijnlijk weer via Better Places boeken.

door Jansen op

Wij kunnen Beter Places echt aanraden voor een individuele rondreis. Wij hebben in november met ons zoontje van bijna twee een rondreis gemaakt door Jordanië. Normaal gesproken reizen we zelfstandig, maar i.v.m. ons meereizende zoontje kozen we dit keer voor een reisorganisatie. De persoonlijke aandacht van het moment van aanvraag tot en met de plaats van bestemming was super. Ter plaatse kregen we regelmatig berichtjes van Elena (lokale reisbureau waar Better Places mee samenwerkt) met Tips over leuke eettentjes of uitstapjes. Echt een aanrader dus als je een reisorganisatie zoekt met net dat beetje extra!

door Karin op

We wilden erg graag naar Patagonië en de consulent van Better Places (vanuit Buenos Aires) heeft ons heel goed daarbij geholpen; zowel met het bepalen van de reisroute als met het organiseren van de reis op korte termijn. Eenmaal in Buenos Aires heeft ze zelfs de moeite genomen om ons persoonlijk te ontmoeten voor de uitleg over de laatste details. We reisden met een peuter en een kleine baby waardoor we echt een "op-maat" reis nodig hadden. Dat heeft erg goed uitgepakt, waardoor we volop hebben kunnen genieten. En Patagonië is inderdaad een hele indrukwekkende bestemming!

door Rudi Dops op

Puike organisatie , zeker na de info en hulp van Betterplaces mbt orkaan Irma die er een week eerder geweest was en we twijfelden om te gaan.En natuurlijk draagt Cuba en de Cubanen bij tot het welslagen van onze reis. Zowel de inventiviteit om met weinig veel te doen en de "Cuban game" ,waar je open voor moet staan, zorgden dat we alweer een heel pak leuke ervaringen rijker zijn. Gezien er veel toeristen afgemeld hadden waren de uitstappen met de gidsen, die we voor ons alleen hadden, top.

door Anja van der Schuur op

Better Places maakt voor advies op maat gebruik van lokale reisorganisaties (reisbureau). Ons is dit heel goed bevallen. Alles was erg goed geregeld en er werd goed rekening gehouden met onze wensen. We kregen steeds snel antwoord en aangepaste voorstellen. Die persoonlijke aanpak maakt dat we in toekomst eerst bij Better Places zullen gaan kijken omdat de slagingskans van een fantastische vakantie wat ons betreft het grootst is.

door Liss op

Super gave individuele rondreis gemaakt! Prachtig land, onwijs leuke activiteiten en zoveel afwisseling in landschap en accomodaties zorgde ervoor dat we een hele mooie ervaring rijker zijn! Dankzij better places verliep alles vlekkeloos:-)

door Nico en Natasja op

Mijn vriend is een ware flora liefhebber en ik ben gek op dieren. Over onze reisbestemming hoefden we dus niet lang na te denken; Costa Rica.
Zoekend naar een individuele rondreis die ook buiten het begane pad gaat, kwamen wij al snel uit bij Better Places. Op basis van onze wensen heeft Liesbet, lokaal reisagent bij Better Places een reisplan gemaakt waar we eigenlijk niets meer aan hoefden te veranderen. Wij wilden veel zien van Costa Rica, de alom bekende hoogtepunten, maar ook de minder bekende plekjes. Wij zijn op onze wenken bediend. Ook de accomodaties waren sfeervol en vaak prachtig gelegen in de jungle. Wat ook fijn was, dat Liesbet ook tijdens de reis goed bereikbaar was. Voor onze volgende rondreis komen wij zeker bij deze organisatie terug.

door Fam van den Belt op

Onze vakantie (rondreis) was geweldig. Samen met Better Places alles uitgestippeld en het resultaat was super. Alles goed geregeld!!

door Marc DS op

Individuele rondreis met huurauto doorheen Costa Rica met onze kinderen van 12 en 9.
Uitstekende begeleiding door Liesbet en Nadieh van Better Places, zowel voor de samenstelling van de reis als tijdens de reis zelf.
In tijden waar je als klant niet altijd even correct behandeld wordt, was dit een uitstekende ervaring.
Kunnen Better Places ten stelligste aanraden!

door P. Moerenhout op

Een reis naar Zuid Sulawesi en Bali, 16 dagen, waarvan 10 dagen Zuid Sulawesi.
Dankzij de inzet van Nettert een prachtige reis kunnen samenstellen.
Alles tot in de puntjes geregeld, ook genoeg eigen inbreng en vrije tijd.
Goede chauffeur gehad, prettige en kundige gidsen.
Echt een hele mooie, boeiende en ook bijzondere reis!

door Lex op

Fantastische 12 dagen gehad, goede begeleiding gehad in het plannen van de reis. Heel veel moois gezien, het was zeer zeker de moeite waard

Logo van Better Places
46 personen geven Better Places een
4.3
Contact Pompoenweg 9
2321 DK Leiden
www.betterplaces.nl
071 516 2025

Deel jouw ervaring met Better Places

0
Wordt niet getoond op de site

Top 6 meest bekeken advertenties van Better Places

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!