Ga naar content

Hanwag schoenen

Hanwag biedt al meer dan 100 jaar kwalitatieve outdoor schoenen aan.

Hanwag pasvormen

Hanwag heeft naast de standaard pasvorm nog 6 pasmodellen. Wide, Narrow, Bunion, Straight fit, Straight fit extra en Alpine wide.

- De Wide modellen hebben een gewone breedte bij de hiel, maar meer ruimte voor de voorvoet. Heb je dus vaak last van te smalle schoenen dan biedt dit model uitkomst.
- Narrow is voor smalle voeten.
- Bunion is voor mensen die last hebben van Hallux Valgus (een scheefstaande grote teen waarbij een knobbel aan de grote teen ontstaat)
- In Straight fit is ruimte voor een rechte stand van de grote teen en dit model wandelschoen biedt daardoor iets meer ruimte voor de andere tenen, vooral goed voor de warmte isolatie.
- Straight fit extra, is een combinatie van Straight fit en Wide, met ruimte voor de voorvoet en extra ruimte voor de tenen.
- Alpine wide is wat smaller, maar met een bredere voorvoet.

Reviews Hanwag wandelschoenen

Is Hanwag een goed merk? De vraag kregen we met regelmaat van wandelaars. Tijdens onze trektochten zagen we zelf ook veel medereizigers met Hanwag schoenen en dus wilden we de vraag uit eigen ervaring kunnen beantwoorden.

1. Hanwag Gritstone getest

Casper kon de Hanwag Gritstone II Wide GTX wandelschoenen testen. Ook deze bevallen voor de volle 100%. De lage schoen is handig voor elke outdoor reis en ook tijdens alledaagse activiteiten zoals boodschappen doen of een rondwandeling in de stad draagt hij de schoenen met plezier.

© Naturescanner
Deel op Pinterest

2. Hanwag Banks getest

De schoenen die ik het meest draag zijn de Banks wandelschoenen. Een optimaal draagcomfort, goede demping en een lichtgewicht schoen. Ik kan er uren mee wandelen in het bos, in de heuvels of op makkelijke paden in de bergen. Bekijk de Hanwag Banks review

Banks wandelschoen
© Naturescanner
Deel op Pinterest

3. Hanwag Coastridge getest

Deze multisportschoen is geschikt voor verharde paden en vlak terrein. Ideaal voor een avondwandeling in het bos of een rondje hardlopen in de buurt.  

Coastridge Hanwag
© Naturescanner
Deel op Pinterest

4. Hanwag Nazcat

Reporter Peter testte de Nazcat II GTX, bergschoenen voor heren, bedoeld voor lange afstandswandelingen en meerdaagse trekkings. De schoenen zijn goed waterdicht en stevig. Met een profiel van 6,5 mm en stootrand kun je hiermee goed uit de voeten op ruig terrein. 

Bergschoenen
© Naturescanner Janneke
Deel op Pinterest

Maar ook voor een flinke wandeling in eigen land zijn ze geschikt, omdat ze lichter zijn dan de gemiddelde bergschoen en erg soepel lopen. Lees Peters review van de Hanwag Nazcat II GTX.

Hanwag schoenen kopen

Waar zijn Hanwag schoenen te koop? Naast de officiële site van Hanwag en de meeste outdoor winkels bij jou in de buurt, zijn de wandelschoenen online te bestellen via Bol.com en Bever.

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!