Ga naar content

Schoenen

Wie wil wandelen heeft niet veel nodig, maar een goed paar wandelschoenen is niet alleen erg comfortabel – maar toch eigenlijk wel essentieel. Alleen, wat voor wandelschoenen kies je dan uit dat enorme aanbod? Of je nu gaat wandelen over makkelijk begaanbare paden of door de klamme jungle, wij hebben op ieder gebied ervaring en begrijpen hoe belangrijk het is om iets lekkers aan je voeten te hebben.

Bekijk ons overzicht aan verschillende typen wandelschoenen.

Wandelschoenen

Als je loopt, dan wandel je. Afhankelijk van de type wandeling die je maakt kun je ook heel goed het soort schoen bepalen. Lees onze tips en bekijk onze huidige favoriete wandelschoen voor elk soort avontuur.

Een van onze favoriete merken is Hanwag, een Duits merk met een breed assortiment aan berg- en wandelschoenen. Alle schoenen van deze fabrikant worden in Europa gemaakt. 

Klimschoenen

Bedenk voor de aanschaf van je klimschoenen eerst wat voor niveau klimmer je bent. Je eerste paar moet vooral comfortabel zijn met een symmetrische pasvorm, van daaruit kun je verder kijken en kiezen afhankelijk van je pasvorm en persoonlijke voorkeur aan steun of flexibiliteit tijdens het klimmen.

Bekijk een overzicht van aanbevolen klimschoenen.

Sandalen

Op reis naar een warme bestemming? Dan kies je natuurlijk voor sandalen onder je voeten. Ze zijn licht in gewicht en eigenlijk altijd nog wel in een tas of koffer te proppen. Ideaal als je tijdens je outdoor avontuur je zware wandelschoenen even in wil ruilen voor iets lichts en luchtigs. NatureScanner verzamelde een compleet overzicht van verschillende soorten wandelsandalen.

Bekijk onze persoonlijke selectie aan favoriete sandalen.

Tropenschoenen

De tropen kenmerken zich door vochtigheid en hitte, hoe pas je daar je schoeisel op aan? Kies voor een schoen die voornamelijk uit canvas-stof en een goed bestaat. Voor een lijstje aan ideale warm-weer schoenen, hebben wij een aantal aanbevelingen op een rijtje gezet.

Ontdek de beste tropenschoenen.

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!