Ga naar content

Fjällräven Abisko Friluft 35

De Fjällräven Abisko Friluft 35 is een rugzak voor trektochten. Dankzij het ventilatiesysteem is deze tas zeer geschikt voor hiken op warme dagen. Met 35 liter heb je ruim voldoende opbergruimte voor een trekking van meerdere dagen.

Fjallraven trekking rugzak

De Abisko Friluft 35 van Fjällräven is ideaal voor jouw (meerdaagse) wandeltocht. Iets groter dan een rugzak voor dagtochten, maar niet zo immens groot dat je met een heel gevaarte op je rug loopt. 

Trekkingrugzak
© Naturescanner Janneke
Deel op Pinterest

Naturescanner Janneke loopt soms wandeltochten van een aantal dagen, waarbij ze zelf alle bagage meeneemt. Daarom zocht ze een rugzak die iets groter is dan normaal, maar wel fijn draagt en comfort biedt. Ze testte de Abisko Friluft van 35 liter.

Ruimte en indeling

Ik vind het formaat echt perfect om alle spullen voor een aantal dagen wandelen mee te nemen. In mijn dagrugzak was het vaak proppen geblazen en kon ik eigenlijk niet alles kwijt als ik meerdere dagen van hotel naar hotel ging lopen en mijn spullen zelf meenam. In deze rugzak van 35 liter is het geen probleem om bijvoorbeeld een toilettas, kleding voor meerdere dagen, voldoende water en zelfs mijn fotocamera mee te nemen.

Het in- en uitpakken van het grote vak van de rugtas gaat erg makkelijk, want je kunt deze aan de bovenkant openen met een trekkoord, maar ook aan de voorkant aan twee kanten openritsen en het klittenband van de flap losmaken. Dan is het grote vak helemaal geopend en kun je de tas erg eenvoudig indelen. Dat geeft overzicht en je kunt ook makkelijk bij spullen die onderin zitten.

Rugtas opritsen
© Naturescanner Janneke
Deel op Pinterest

In het grote vak is een apart vak ingedeeld voor je waterzak en de slang daarvan kan je zo naar buiten steken door een opening op de goede plek.

Op de tas zit verder een ruim voorvak met rits, waarin je bijvoorbeeld je eten voor die dag kunt doen of een vest dat je snel weer wilt kunnen pakken om aan te trekken als je het koud krijgt.

Bovenklep
© Naturescanner Janneke
Deel op Pinterest

De bovenklep bevat een buitenvak met rits en een binnenvak met rits, voor waardevolle spullen bijvoorbeeld. Daarin zit ook een zakje bijgeleverd met een regenhoes, die je snel over de rugzak kan trekken bij een stortbui (deze kun je natuurlijk ook op een andere plek in je tas bewaren). Geen overbodige luxe, want de rugzak is niet waterdicht, hoewel ik denk dat wat motregen de pret niet snel zal bederven. De bovenklep is overigens verstelbaar, waardoor je nog een slaapmatje tussen de tas en klep zou kunnen bevestigen.

Op de heupgordel zitten ook nog twee vakken met ritssluiting, waar je makkelijk bij kunt zonder de tas af te doen. En aan een lus en elastisch koord zou je je wandelstokken en/of een ijsbijl kunnen bevestigen. Tenslotte zijn er nog twee zijvakken voor drinkflessen, maar die heb ik nog niet geprobeerd, omdat ik meestal gebruik maak van een waterzak.

Comfort

De tas is verkrijgbaar in twee maten: s/m en m/l. Ik heb maat m/l gekregen, omdat ik een grote vrouw ben. De ruglengte van de tas is niet verstelbaar, maar zeker lang genoeg met 52 centimeter, wat mij erg meevalt! De kleine maat is 10 centimeter korter. Ook de lengte van de heupgordel en schouderbanden zijn verschillend tussen de twee maten, dus even goed meten voordat je de rugtas bestelt.

Ik ben niet de slankste, maar heb heel veel ruimte over bij de heupgordel. Deze is strak aan te snoeren, zodat je het gewicht op je heupen draagt. Dankzij het zachte materiaal aan de binnenkant krijg je hier absoluut geen last van. Verder zijn de ergonomische schouderbanden zeker lang genoeg en knellen ze absoluut niet (ook niet als de tas flink vol zit en wel wat weegt), wat erg fijn draagt. Overigens weegt de tas zelf slechts 1550 gram, erg lichtgewicht, dus geen onnodige kilo's van de tas zelf!

Ventilatie
© Naturescanner Janneke
Deel op Pinterest

Het ventilatiesysteem is super fijn, want dankzij de mesh (geweven materiaal met ademend vermogen) krijg je niet snel een bezwete rug en dat maakt dat de Abisko Friluft zeker ook geschikt is om te dragen op warme/vochtige dagen. Het rugpand bevat een aluminium frame, wat de tas verder erg stevig maakt, ook als je er veel spullen in stopt en twee of drie liter water meedraagt.

Uiterlijk

De rugzak is verkrijgbaar in twee kleuren: Navy en Patina Green. Ik heb de groene kleur gekozen en dit is een mooie, zachte kleur die zeker goed bij mij als natuurliefhebber past! Ondanks de grote opbergruimte en de inhoud van 35 liter, vind ik de trekkingrugtas niet heel groot en lomp ogen. De rode poolvos van het Fjällräven logo is lekker opvallend. Hier mag je zeker mee gezien worden! 

Abisko Friluft
© Naturescanner Janneke
Deel op Pinterest

Janneke kreeg de Abisko Friluft 35 van Fjällräven voor het schrijven van een eerlijke review.

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!