Ga naar content

Thule Spira Horizontal Tote

Hieronder lees je mijn review van de Thule Spira Horizontal Tote, een handige opbergtas van hoge kwaliteit. De tas kost wat, maar dat zie je ook terug aan de kwalitatieve materialen. Deze gaat jaren mee, dat voel je meteen.

Thule Spira getest

Ik mocht de horizontale blauwe Thule draagtas testen en was meteen fan. Sindsdien gaat hij mee op elke trip. De tas is ook verkrijgbaar in een verticale versie en in meerdere kleuren. Ik vind de legion blue prachtig, maar ook zwart (black) en rood (rio red) zijn mooie tinten. Wat ik zo fijn vind aan deze Thule tas lees je hieronder.

1. Veel vakken

Naast het grote hoofdvak, zijn er verschillende steekvakken aan de binnen- en buitenkant van de tas.

Het is altijd fijn als er een doorvoerpaneel in een tas zit, om deze op een koffer te bevestigen, geeft toch een veilig gevoel. Bij het buitenvak zit een rits die je open kunt maken om hem over je koffer of trolley heen te schuiven, maar je kunt dit vak dus ook als opbergruimte gebruiken. Aan de andere buitenkant zit nog een vak.

Aan de binnenkant zit een dikke voering, waarvan je meteen weet dat je spullen goed beschermd zitten. Er zijn in totaal 5 binnenvakken, waarvan 1 groot vak met ritssluiting, twee kleinere vakken en een laptopvak + tabletvak.

2. Beschermd laptop- én tabletvak

Wanneer ik op (pers)reis ga, neem ik altijd een laptop mee. Ik moet in de avonduren vaak toch nog wat mails wegwerken. Dit apparaat laat ik liever niet in de hotelkamer, dus ik neem hem overal mee naar toe. Een handige tas met laptopvak is dus wel zo handig. Bovendien vind ik dat de tas de uitstraling heeft van een normale strandtas en men niet snel het idee zal hebben dat er ook een laptop in zit.

Voor het laptopvak zit nog een vak voor de tablet. Super handig dus als je beide apparaten mee op reis neemt! Zelf heb ik geen tablet, ik gebruik dit vak vooral om een boekje of notitieschrift in op te bergen.

Maximale afmeting laptop 15,6" (38,5 x 3,1 x 26,5 cm)
Maximale afmeting tablet 10,1" (26 x 1,4 x 19 cm)

Breder maken

Een groot voordeel van de tas is dat hij uitgebreid kan worden. De rits onderaan viel me in eerste instantie niet eens op. Je maakt de tas hier makkelijk enkele centimeters breder mee, 3,8 cm om precies te zijn. Super handig wanneer je een dagje wat extra spullen mee wil nemen.

Metalen voetjes

Ze vallen niet direct op, maar aan de zijkant van de tas zitten kleine metalen voetjes, waarmee je de tas rechtop kunt laten staan! Handig!

Schouderriemen

Twee verstelbare schouderriemen. Geen bijzonderheden, maar zitten lekker en snijden niet. 

Zelf deze handige tas bestellen? Bekijk dan de Thule Spira in de webshop van Thule. 

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!