Ga naar content

Week van de Bergsport

Van 15 tot en met 21 maart 2021 organiseert de NKBV de online Week van de Bergsport als alternatief voor de jaarlijkse Bergsportdag.

Net als op de Bergsportdag kan je tijdens de Week van de Bergsport een uitgebreid aanbod aan lezingen en workshops over bergsport volgen, om je van alle informatie te voorzien voor je volgende bergsportactiviteiten.

Hoofdsprekers Week van de Bergsport

- Sofie Lenaerts verlegt grenzen met de Seven Summits
De alpiniste vertelt je over haar voorbereidingen om de hoogste toppen op ieder continent te beklimmen.
- Tamar Valkenier, fulltime avonturier
Zij leeft een onconventioneel, vrij leven in de wildernis.
- Ragna Debats: avontuur, vrijheid en trailraces
Samen met haar man, dochter en hond maken zij een bijzondere reis; een sport- en familiereis over de hele wereld.
- Tom Randall
Traditioneel klimmen en trailrunning in het Lake District, de Lakeland Classic Rock Challenge

Deel op Pinterest

Aanmelden

De Week van de Bergsport is van 15 t/m 21 maart 2021. NKBV-leden én niet-leden kunnen zich gratis aanmelden. Je krijgt dan op 15 maart een code gemaild, waarmee je kunt inloggen op de digitale omgeving van het evenement.

Lezingen

Naast de hoofdsprekers kan je deelnemen aan tal van webinars en lezingen over interessante onderwerpen over de bergsport.

1. Alpiene cursussen: ben jij klaar voor een alpiene carrière?

Wie eenmaal de liefde voor de bergen heeft ervaren, wil steeds iets verder. Je krachten meten, je grenzen opzoeken. Met de alpiene cursussen van Bergsportreizen zet je die volgende stap. In kleine groepen neemt de organisatie je mee naar de mooiste plekken van de Alpen. De echte diehards kunnen daarna nog terecht voor specialisatiecursussen of masterclasses. Kun je niet wachten? Kijk voor meer informatie over de alpiene cursussen op Bergsportreizen.nl

Deel op Pinterest

2. Hutten- en gletsjertochten: oerervaring in de bergen

Tijdens een huttentocht wandel je meerdere dagen door de bergen en overnacht je in berghutten. Deze hutten zijn er in allerlei soorten: van eenvoudige onbemande bivaks tot luxueuze berghotels. Tijdens deze lezing maak je kennis met de wereld van hutten en gletsjers.

3. Basiskampen: nieuwe ervaringen

Al jaren een groot succes bij Bergsportreizen: de basiskampen! Waarom kiezen zo veel leden hiervoor? Tijdens deze presentatie worden al je vragen beantwoord. Kijk alvast op bergsportreizen.nl voor meer informatie over de basiskampen.

4. Mooiste bestemmingen

Heb je ook zo'n zin om er weer op uit te gaan? Om ideeën op te doen, kun je lezingen volgen van de mooiste bergbestemmingen in Europa. Ticino bijvoorbeeld. Of de Spaanse Pyreneeën, de Alpe Adria Trail, of de Hohe Tatra.
Laat je inspireren door de buitenexperts van deze en andere mooie bestemmingen. Nu al benieuwd naar de mooiste bergbestemmingen? Kijk op nkbv.nl/gebiedsinfo.

Workshops

In deze workshops ga je aan de slag met je conditie, materiaal en andere zaken om je voor te bereiden op je vakantie in de bergen.

1. Fit de bergen in

Wandelen of klimmen in de bergen is fantastisch, maar na een dag vol hoogtemeters voel je het wel in je lijf. Zo'n inspanning kost veel energie en vergt veel van je spieren. Het is dus slim om thuis al voorbereidende oefeningen te doen, zodat je tijdens je vakantie kunt genieten zonder blessures.

NKBV
Deel op Pinterest

Personal trainer Jonas Föllmi begeleid je gedurende 20 minuten bij 4 onderdelen: Conditie - Stabiliteit - Mobiliteit - Kracht. Leer hoe je met enkele oefeningen je enkels, kuiten en knieën kan versterken.
Wil je nu al aan de slag? Kijk op nkbv.nl/sport/fit en start alvast met trainen!

2. Materiaal, oriëntatie en tips

Neem deel aan een van de vele workshops over materiaal, oriëntatie en tips voor bergwandelingen en huttentochten. Wat neem je mee? Hoe pak je de rugtas in en welk type kleding neem je mee tijdens de trektochten? Hoe werkt kaart en kompas of GPS? En hoe ga je veilig de bergen in?
Outdoorexpert Gijs Loning, diverse International Mountain Leaders (IML) en andere buitenexperts geven je tips in verschillende workshops.
- Oriëntatie
- Materiaal
- Bergwandelen 

Deel op Pinterest

Bergfilms

Samen met het Dutch Mountain Film Festival selecteerde de NKBV een aantal inspirerende bergfilms, die je tijdens de Week van de Bergsport kan kijken. Spannende bergavonturen vanaf jouw luie stoel!
Kijk op bergsportdag.nkbv.nl voor de selectie.

Programma

Kijk voor meer informatie over het programma op bergsportdag.nkbv.nl.

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!