Ga naar content

Usambara Mountains

Mooiste plekken Tanzania - In het noordoosten van Tanzania, tussen de machtige Kilimanjaro en het stadje Tanga bij de Indische Oceaan, ligt een bijzonder gebied, namelijk het Usambaragebergte.

Natuur Usambara

Usambara is een mooie bergketen, afgewisseld met grasvlaktes, tropisch regenwoud en bekend vanwege de vele kleurrijke dorpjes die men tijdens een verblijf in dit gebied kan bezoeken. Het gebergte ligt ten zuiden van het bekende Tsavo National Park in Kenia en Mkomazi National Park in Tanzania. Het is één van de onontdekte plekjes en juist dat maakt het een waar paradijs voor natuur- en wandelliefhebbers.

Bezienswaardigheden Usambaragebergte

Wat zijn de mooiste plekken en hoogtepunten van de Usambara bergen in Tanzania? Een overzicht van activiteiten en bezienswaardigheden:

1. Usambara wandelpaden

Ga met een lokale gids op trektocht en ontdek de prachtige diversiteit van dit enorme gebied. De adembenemende vergezichten, gastvrije bevolking, milde temperaturen en groene natuur maakt dit een locatie in Tanzania die je zeker moet bezoeken!

Lushoto waterval
Deel op Pinterest

Op een heldere dag kun je naast de grasvlaktes van Mkomazi ook de Kilimanjaro spotten en genieten van het prachtige uitzicht wat dit te bieden heeft. Tijdens deze bijzondere wandeling heb je de kans om de lokale bevolking te ontmoeten, die je in veel gevallen zwaaiend en lachend tegemoet komt. Gastvrijer kan haast niet en wanneer je ervoor openstaat en interesse toont dan wordt je spontaan uitgenodigd om nader kennis te maken.

2. Shangayu forest

Afhankelijk van de lengte van je verblijf kun je ervoor kiezen om naast de directe omgeving van je verblijfslocatie ook een wandeling te maken naar het Shangayu regenwoud. Dit is een typisch oerbos met wederom een diversheid aan flora en fauna. Met een beetje geluk spot je een aapsoort of zie je de eekhoorntjes voor je op het pad wegspringen, een unieke ervaring dus!

3. Mambo grotten

Verder is een bezoek aan de Mambo grotten en het Mambo uitzichtspunt een aanrader, zodat je alles hebt gezien van de Usambara Mountains. De Mambo Caves deden ooit dienst als schuilplek voor lokale stammen die zich verscholen voor de Masai. Vandaag de dag hebben de grotten vooral een spirituele functie voor de locals.

Reis naar de Usambara Mountains

Onder meer Explore Tanzania geeft je de kans om je eigen Tanzania reis samen te stellen en maakt een bezoek aan de Usambara Mountains mogelijk.

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!