Ga naar content

Annapurna Circuit

Trekking in Nepal - Het Annapurna Circuit leidt door de fascinerende berglandschappen van Nepal en voert je onder andere langs een pelgrimsstad, een 5400-meter hoge pas, de diepste kloof ter wereld, warmwaterbronnen en biedt continue adembenemende vergezichten.

De Annapurna in Nepal

De bergreus de Annapurna wint op het gebied van populariteit onder wandelaars en bergbeklimmers steeds meer van de Mount Everest. Vanwege de veelzijdigheid tijdens het wandelen bij Annapurna en vanwege de grote uitdaging die de trekking naar de bergtop vormt voor klimmers. 

Machapuchare Annapurna
Deel op Pinterest

Van alle toppen boven de 8000 meter is de Annapurna een van de meest gevreesde bergen. De wandelreizen die door de meeste reisorganisaties aangeboden worden voeren naar het basiskamp van deze veeleisende berg, en geloof het, dit is al een grote uitdaging. Vanaf het base camp gaan de echte expedities verder naar de in wolken gehulde top.

Gave reizen!

1. Annapurna Rond

Annapurna Rond of Circuit is de klassieke wandeltocht met overnachting in lodges. Het is een zeer afwisselende wandelreis, omdat je kennismaakt met de diverse klimaatzones van Nepal. De eerste dagen wandel je langs een rivierbedding door het groene landschap van de Marsyandi vallei.

Wandelen Annapurna
Deel op Pinterest

Die maken daarna plaats voor droge vlaktes en hoge bergtoppen. De trekking voert tot 5.416 meter hoogte naar de Thorung La Pas. Geniet van majestueuze bergtoppen van meer dan 7.000 en 8.000 meter overal om je heen: Annapurna I-IV, Dhaulagiri, Macchapucchare, Manaslu, Gangapurna en Tilicho Peak. 

2. Annapurna Sanctuary

De wandelroute naar het Annapurna Sanctuary, 40 kilometer ten noorden van de mooie Pokharavallei, is voor veel hikers mooier dan de trekking naar het basiskamp van de Mount Everest. De trekking tussen de Himalayareuzen voert langs Gurung dorpjes, door alpenweiden, rododendronbossen en rijstterrassen naar het Annapurna Base Camp. Je wandelt over duizelingwekkende hangbruggen, langs kloven en heldere beekjes, om vervolgens dit vruchtbare landschap in te ruilen voor ijs en sneeuw.

Onderweg klim je naar Poon Hill, dat een van de mooiste vergezichten van de Himalaya biedt. Het uiteindelijke doel, het Annapurna Heiligdom, biedt een fraai en onvergetelijk uitzicht op acht bergtoppen van meer dan 7000 meter hoogte. Het heiligdom ligt zo ingesloten tussen hoge pieken dat het slechts enkele uren per dag zonlicht krijgt. Vooralsnog is de Annapurna trekking niet verpest door wegenbouw, maar gevreesd wordt dat dit niet lang op zich zal laten wachten. 

Annapurna ervaring
Deel op Pinterest

Wandelreis Annapurna

Wil je het Annapurna Circuit met een jonge actieve groep doen, bekijk dan de groepsreis naar het Annapurna Basecamp van Shoestring. Reisorganisatie SNP biedt zowel groepsreizen als individuele wandelreizen in Nepal. Het is dus ook mogelijk om het Annapurna Circuit zonder gids te wandelen.

Bereikbaarheid Annapurna

De uitvalsbasis voor het Annapurna Circuit is Pokhara, de tweede grootste stad van Nepal. Pokhara is zeer mooi gelegen, aan het azuurblauwe Pehwa meer. Het is een prachtige bestemming om bij te komen na een vermoeiende trekking. 

Basecamp Annapurna
Deel op Pinterest

Beste tijd Annapurna Circuit

Wat is de beste periode voor een trektocht over het Annapurna Circuit? De beste tijd om het Annapurna Circuit te lopen is van oktober tot december.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!