Ga naar content

Ervaringen / tips Armenië

Hoe beoordeel jij Armenië als vakantieland? Wat zijn jouw favoriete plaatsen en welke bezienswaardigheden beveel jij andere toeristen aan? We lezen graag jouw ervaringen en reisverhalen. Lees ook de hoogtepunten en aanbevelingen van andere reizigers over hun vakantie in Armenië.

door Fred Vorstenbosch op

Welkom in Armenië, het land van de legendes.
Fred Vorstenbosch bezocht Armenië in juli/augustus 2010.
Op slechts 4 uurtjes vliegen vanaf Amsterdam is Yerevan gelegen, de bruisende en groene hoofdstad van Armenie. De buurlanden zijn Georgië, Turkije, Iran en Azarbadjan.
Alhoewel de temperatuur overdag gedurende de zomer 40 graden aangeeft, is het gezien de bijna ontbrekende vochtigheidsgraad, niet heet te noemen. In de winter kan men er wintersporten.
Yerevan is een fijne en veilige stad met veel modern geklede jonge mensen die ook graag tot laat in de avond op straat zijn, genietend van bijvoorbeeld een hapje en een drankje in 1 van de vele restaurants en barretjes, waarvan de meeste gelegen zijn aan het Zwanenmeer, vlakbij het standbeeld van de componist Katcheturian, bekend om het muziekstuk de Zwaarddans.
Voor een prikkie eet en drink je gezond en smakelijk in Armenië. In moderne auto's tot aan oude Wolga's toe rijden de mensen af en aan. Een heerlijke plek om te zijn in Yerevan is het waterorgel, die bijna elke avond zijn kleurrijke fonteinen doet opspuiten met begeleiding van licht klassieke tot moderne muziek. Duizenden jonge en oude mensen slaan bijna dagelijks dit spektakel gade.
Sinds het jaar 301 is de staatgodsdienst Apostolisch Christelijk. In het land kan men vele kloosters en kerken zien en bezoeken. De een nog mooier dan de andere.
De natuur is zeer afwisselend. Hoge groene bergen, dorren bergkammen, laagvlakten, allemaal niet alleen indrukwekkend maar ook mooi om te zien. Men maakt er heerlijke cognac en wijn.
In het hoogste blauwe meer van Europa kan men heerlijk watersporten. De naam van het meer is Sevan. In Armenië zijn de oudste leren schoenen ooit door mensen gemaakt gevonden. In een hol in de bergen zijn archeologen bezig met veel meer opgravingen en hopen nog meer bodemschatten uit een ver verleden te vinden.
Het land is mij als heel erg gastvrij en veilig overgekomen. Gedurende de nacht gewoon op straat wandelen zonder door vervelende mensen gestoord te worden. Waar vind je dat. Natuurlijk in Armenië. Armenië heeft de toerist veel te bieden. Het meest indrukkende wat ik gezien heb is het genocide museum in Yerevan dat ter nagedachtenis even buiten Yerevan is gebouwd. Een eeuwig brandende fakkel, laat ons herinneren aan de moorden die er rond 1915 in Armenia door buitenlanders hier hebben plaatsgevonden. Ik heb een geweldige tijd in Armenië gehad. In april ga ik weer terug. Mijn vraag aan U, wanneer gaat U? U zult ontdekken, genieten,ervaren en nog veel meer in dit fantastische nieuwe oude vakantieland. 10.08.2010 Fred Vorstenbosch

door Ronja op

Armenie is echt een super land om op vakantie te gaan, prachtige natuur en een heel erg vriendelijke mensen. Het land zelf ligt gemiddeld 2 km hoog en dan zijn er nog bergen die uitschieten naar 4 km. Verder zijn er enorm veel vulkanen en daar heeft het landschap ook heel erg mee te maken gehad, op heel veel plekken vind je oude lavabrokken en een soort rotsen die er heel bijzonder uitzien. Er zijn heel erg veel kerkjes die je kan bezoeken en Lake sevan moet je ook niet vergeten. Het is wel slim om gewoon een stukje door te rijden bij Sevan zodat je een plekje voor jezelf hebt en niet bij allemaal armeniers zit. Het land zelf is natuurlijk nog niet helemaal veilig en er is nog veel gerommel met Azeirbadjan. Ga bijvoorbeeld absoluut niet nagorno karabach in, want wij zijn daar per ongeluk een stil landweggetje ingereden; het lag er vol met mijnen en granaten, we kwamen compleet verlaten dorpjes tegen met allemaal kogelgaten in de muren. Dat had een heel erg naargeestige sfeer. Het probleem was ook dat wij dus geen visa hadden omdat we over het landweggetje waren gekomen en daarom kwamen we ook moeilijk het gebied weer uit. Een ander stuk waar je absoluut niet moet komen is het noordelijkste puntje want daar zijn nog veel schietincidenten en het is ook niet raar als daar doden vallen. Voor je reis kan je het best via Riga naar yerevan vliegen en dan eerst een paar dagen in yerevan blijven (wat een erg leuke en snel economisch groeiende stad is) en daar alles te voet doen of met een taxi. Geef nooit teveel, want ze proberen je enorm af te zetten. Het is verder super goedkoop allemaal. Als je yerevan uit wilt is het helemaal niet nodig om met een organisatie mee te gaan. Huur gewoon lekker zelf een auto. Een 4wheeldrive is een must en neem een bult geld mee. Het is ook wel slim om een paar hotels te weten, anders is het echt een ramp. Koop een toeristen boekje en je kan helemaal zelfstandig op weg. De wegen zitten vol met kuilen en het is daarom niet mogelijk harder dan 70 te rijden, maar het is een super ervaring. Eigenlijk zijn er geen restaurantjes buiten Yerevan, dus als je op het plattenland zit moet je je 's ochtends helemaal volproppen bij het ontbijt. Het is nogal moeilijk om aan middag en avondeten te komen maar dat went heel erg snel. Als er avondeten is, is het eigenlijk alleen maar bbq en dat komt je neus uit na een tijdje. Je moet ook alleen maar water uit flessen drinken en het is het best om het water uit de kraan gewoon niet te gebruiken bij het tandenpoetsen. Het is ook handig om een anti diaree pillen mee te nemen want je hebt het zo te pakken. Al met al zeker de moeite waard om in Armenie op vakantie te gaan, het gaat ook prima met kleine kinderen. Even samengevat: blijf weg uit Nagorno Karabach en het uiterste noorden en drink geen water uit de kraan en wees een beetje voorzichtig met welke wegen je kiest.

Plaats jouw ervaring / tips

Natuur
0
Wandelen
0
Rust
0
Dieren
0
Bevolking
0
Weer en klimaat
0
Totale beleving
0
1
2
3
Wordt niet getoond op de site
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!