Ga naar content

Bijzonder overnachten in Thailand

Denk je aan Thailand, dan denk je aan de prachtige witte standen, tropische jungle, rijstvelden en de pittoreske eilanden. Maar denk je dan ook gelijk aan boomhutten, strandhuisjes en glampingtenten? Wij wel! Maak kennis met de meest unieke overnachtingen in Thailand.

Mooiste slaapplekken in Thailand

Een fijne accommodatie is voor iedereen anders. Heb jij genoeg aan een simpel tentje maar wel met 5-sterren uitzicht of is het voor jou pas compleet als je een zwembad en strand voor de deur hebt? Het mooie is dat Thailand dit allebei heeft én alles er tussenin.

1. Glamping in Thailand

Om te beginnen lichten we enkele luxe campings uit met accommodaties waar je zo in kan, zonder een tent op te hoeven zetten. Van safaritent tot bell tent en van dome tot glampingpod. De variatie aan glampingopties is enorm! Bekijk eens deze bijzondere luxe campings:

2. Lodges en chalets

Genoeg mooie vakantiehuisjes te vinden in Thailand. Luxe of lekker basic, maar altijd midden in de natuur. Vind enkele van de mooiste chalets en lodges in het land.

3. Farm stays

Super leuk: slapen bij de Thaise boer. Een farm stay houdt hier vaak in dat je slaapt tussen de rijstvelden of op een eco-boerderij. Hier krijg je een inkijkje in het leven van de locals en leer je over biologische landbouw en permacultuur. Dat er genoeg leuke vakantieboerderijen zijn, bewijzen onderstaande opties:

4. Resorts in Thailand

Jij wilt tijdens jouw vakantie naar Thailand vooral tot rust komen. Dan is slapen in een fijn resort met zwembad ideaal. Thailand heeft enorm veel resorts, de een nog mooier dan de ander! Velen staan direct aan zee.

5. Treehouse overnachting

Slapen in een boomhut is in Thailand veelvoorkomend. Vele andere chalets en lodges hebben ook al treehouse vibes. Echt slapen tussen de bomen? Kijk dan naar deze accommodaties:

6. Homestay

Vind jij het leuk om in contact te komen met de lokale bewoners en een kijkje te krijgen in hun leven? Dan is een homestay super leuk. Dit type accommodatie bij de mensen thuis is veel te vinden in het hele land. Er zijn vaak opties om mee te eten met de eigenaars en zij kunnen je fijne insider tips voor de omgeving geven.

7. Slapen in een trein

Deze is wel heel speciaal! In een vallei in Kanchanaburi staan enkele treinwagons die zijn omgebouwd tot luxe kamer. Je hebt uitzicht op de schitterende bergen rondom de trein. 

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Manou Kemna
Geschreven door
Manou Kemna
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!