Ga naar content

Wandelen in Thailand

Thailand is een prachtige bestemming voor alle soorten activiteiten. Je kan er duiken, zwemmen, fietsen en prachtige trektochten maken in de jungle. Diverse reisorganisaties bieden de mogelijkheid om tijdens een reis een stukje natuur te voet te ontdekken.

Mooiste trekkings in Thailand

Waar kan je wandelen in Thailand? Wat zijn de bekende meerdaagse trektochten en waar kan je een dagje wandelen zonder al te veel moeite. Een overzicht van mooie wandelroutes en tips voor een wandelreis in Thailand.

1. Trekking bij Chiang Mai

Noord-Thailand is een van de beste wandelgebieden in Thailand. Maak een trektocht naar de lokale Thaise bergvolkeren, die nog op traditionele wijze leven in de jungle! Onder begeleiding van een gids wandel je door de natuur bij Chiang Mai.

Trek door het oerwoud, over groene heuvels en passeer authentieke Thaise dorpen. Er is voldoende ruimte voor pauzes, zodat je optimaal kan genieten van het landschap: ga zwemmen bij een waterval, varen op een bamboevlot, een kijkje nemen in een orchideeënkwekerij en overnacht in eenvoudige berghutten.

Chiang Dao
Deel op Pinterest

De echte bergwandelingen vind je in Chiang Dao Wildlife Sanctuary. Hier ligt de gelijknamige berg, met een top van 2.175 m. De bergtop is te bereiken in ongeveer 5 uur wandelen, maar je kunt het ook met overnachting op de berg doen.

De beste tijd voor een trekking in Thailand bij Chiang Mai is de periode van november tot juli. In de zomer en herfst is er meer kans op regen en dan kunnen de wandelpaden modderig zijn. Van maart tot en met juni kan het er wel erg heet zijn, waardoor je wel over een goede conditie dient te beschikken. Riksja Thailand biedt deze trekking als tweedaagse en driedaagse trektocht.

2. Wandelen in Khao Yai

Ben je op reis met kinderen in Thailand of wil je geen al te pittige trektocht maken, maar wel een gebied te voet verkennen? Bezoek dan Khao Yai, een natuurpark op slechts 4 uur rijden vanaf Bangkok. Khao Yai National Park is misschien wel het beste natuurgebied in Thailand om wildlife te zien.

Ter plaatse kan je een gids huren die je meeneemt voor een tocht door het natuurpark. Een deel van de tocht wordt afgelegd per jeep. Er wordt regelmatig gestopt wanneer wilde dieren als apen, herten, beren, wilde zwijnen of olifanten zich laten zien. Met een beetje geluk zie je ook neushoornvogels. Het is een bijzondere ervaring om deze immense vogels in het echt te zien.

Khao Yai
© Naturescanner
Deel op Pinterest

Een deel van de excursie gaat verder te voet. Wandel over groene heuvels en paden door de jungle. Je kan pauzeren of een duik nemen bij de waterval uit de film The Beach, met Leonardo Di Caprio. Tijdens het wandelen door de jungle krijgt iedereen speciale sokken aan die beschermen tegen bloedzuigers. Een beetje gek gezicht is het wel, maar toch liever dat dan zo'n bloedzuiger in mijn been!

Lees meer over Khao Yai National Park. Het is ook mogelijk om een verblijf in Khao Yai van tevoren te boeken als meerdaagse bouwsteen. Alles is dan netjes geregeld. 
> Kijk ook bij Riksja Thailand.

3. Wandelen op Koh Chang

Ook op de Thaise eilanden is er meer te doen dan alleen maar luieren in een hangmat! Wie wil kan er een actieve vakantie beleven. Een van de beste eilanden om te hiken in Thailand is Koh Chang. Het in het oosten gelegen eiland wordt ook ´watervalleneiland´ genoemd, vanwege de prachtige, door dichte jungle omgeven watervallen. Je kan er korte wandelingen of langere dagtochten maken en wandelen onder begeleiding van een natuurgids. Wij hebben dit zelf met kind gedaan en dat vonden wij minder geschikt, omdat de begroeiing erg dicht is en een kind dus heel de tijd door het dichte bladerdek loopt. Als volwassene kom je wel boven de lage struiken uit. Bekijk onze Koh Chang vakantie tips.

4. Wandelen bij Chiang Rai

Bij Chiang Rai in het noorden ligt de Doi Pha Tang berg. Een niet al te zware trekking, langs diverse view points duurt ca. 5 uur. 

Pha Tang
Deel op Pinterest

Vanuit diverse hotels kan je aan je hike beginnen, kijk voor accommodaties op Booking.com.

5. Wandelen in Kanchanaburi

Kanchanaburi is een staat en een provinicie in het centrale deel van Thailand. Grenzend aan Myanmar in het westen, vind je de 1.249 meter hoge Khao Chang Puak. Vanaf het plaatsje Etong kan je een pittige klim maken naar de top. Het pad is niet zonder gevaar, dus voor de ervaren hiker. 

Khao Chang Puak
Deel op Pinterest

Je loop hier over een schitterende bergkam, die ook wel de  messchede wordt genoemd.  De richel lijkt wel met mos bedekt, zo groen is het gras. Wanneer de zon langzaam onder gaat levert dat prachtige plaatjes op. De volgende dag mag een plons in de poel bij de Chokkradin waterval niet ontbreken!

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!