Ga naar content

Revontuli

Finland - De naam Revontuli betekent niets minder dan "Noorderlicht". Deze veelbelovende naam deed me heel erg verlangen naar ons verblijf in dit resort in Hankasalmi, op 40 minuutjes van de stad Jyväskylä in Centraal Finland. Hoewel we twee dagen eerder nog foto's doorgestuurd kregen van dansende groene lichtflitsen boven het bevroren meer, hadden wij minder geluk. Geen aurora borealis voor ons dit keer. Maar misschien heb jij meer geluk!

Accommodaties

Revontuli heeft accommodaties in alle prijsklassen en alle soorten. Trekpleister zijn de huisjes bij de waterkant met glazen dak.

1. Glazen iglo's

De meest bijzondere overnachting is de glazen iglo. Revontuli heeft verschillende van deze huisjes met glazen dak staan, bij het meer, op de helling of iets hogerop. De hoger gelegen iglo's hebben een benedenverdieping en een topverdieping van glas, zodat je even goed kunt genieten van de spectaculaire omgeving. 

Buitenkant glazen iglo
© Naturescanner
Deel op Pinterest

Een overnachting in een van deze glazen iglo's is een once in a lifetime ervaring, maar wel prijzig. Toen ik Revontuli bezocht in 2022, betaalde je ca. € 400 voor een nacht onder de sterrenhemel. Wie niet zo diep in de portemonnee wil tasten kan terecht in kleinere motelkamers of huisjes.

2. Cabins en vakantiehuizen

Wil je juist wat extra ruimte, kies dan voor een van de gezellig ingerichte vakantiehuizen. Er staan verschillende blokhutten die uitermate geschikt zijn voor een groter reisgezelschap, zoals gezinnen met kinderen, een groep vrienden of families. 

Blokhut
© Naturescanner
Deel op Pinterest

Sauna Trail

Een ander hoogtepunt wat een bezoek aan Revontuli in Finland zo aantrekkelijk maakt is hun unieke "sauna trail". Mocht je het nog niet beseffen, we zitten hier midden in dé saunaregio van de wereld, Jyväskylä. Nergens zijn er meer (soorten) sauna's te vinden dan hier.

Saunagebouw
© Naturescanner
Deel op Pinterest

En zo bedacht het resort een leuk concept, waarbij je van de ene naar de andere sauna gaat. Dit alles gewoon in zwemkleding, dus je hoeft niet in je nakie door de koude sneeuw. Je kunt natuurlijk ook gewoon in een sauna gaan en hoeft niet de hele trail te doen, maar ik vond het een geweldige ervaring. Bekijk de verschillende opties voor een sauna in Revontuli.

In het eerste gebouw kunnen we omkleden en krijgen we een badjas, handdoek en sneeuwklompen. We beginnen met een traditionele rooksauna, "smoke sauna".

Gat in het ijs
© Naturescanner
Deel op Pinterest

Vervolgens kunnen de dappersten in het ijskoude water van het meer springen. Ik maak geen grap, er zijn er in de groep die dit doen. Zelf kijk ik liever toe, want ik ben bang dat mijn hart dit zou begeven. Zelfs vanop een afstand, want ik vind de weg naar het meer zelfs al te ver in deze kou. Even verderop staat de volgende halte, de tentsauna

Na verloop gaan we in de hottub, om dan verder te gaan naar de glazen sauna. Hoewel deze er zeer fotogeniek uit ziet, vind ik het minder geslaagd, het koelt snel af binnen en je moet dus constant water opgieten. De laatste halte is de laguna beach sauna, met twee aparte sauna's en strand.

Glazen sauna
© Naturescanner
Deel op Pinterest

Activiteiten het hele jaar door

Vervelen staat niet op het programma bij Revontuli resort. Er is elke dag wel wat te beleven. De natuur is hier altijd dichtbij en alle activiteiten vinden plaats met respect voor de omgeving.

- Winterexcursies

Wat dacht je van een tocht met sneeuwschoenen? Je trekt over de met sneeuw bedekte golfbaan richting het bos, waar je verder wandelt zonder de sneeuwrackets tot bij een houten cabin. Hier kan je even opwarmen met warme bessenwijn of appelsap en een lekker gemberkoekje.

met de sneeuwschoenen
© Naturescanner
Deel op Pinterest

Of maak jij een tocht met een fatbike? Met de dikke banden kan je prima door de sneeuw rijden zonder uit te glijden. Dat is tof!

- Zomerexcursies

In de zomer kan je deelnemen aan kanotours, wandel- en fietstochten in het Konnevesi Nationaal Park. Veel mensen komen ook voor de golfbaan en er zijn zelfs speciale accommodaties voor groepen golfers.

Bij regenachtig weer kan je terecht in de bowling en het in Amerikaanse stijl ingerichte restaurant. Het Loimu restaurant is in Scandinavische stijl met lokale ingrediënten.

Bereikbaarheid

Het resort ligt op 1 uur rijden vanaf Jyväskylä Airport en op 3,5 uur rijden vanaf Helsinki. Ook met het openbaar vervoer kan je hier gemakkelijk komen in 3-4 uur.

Adres: Lomakeskus Revontuli Oy / Revontulentie 1. 41500 Hankasalmi - Finland. +358 14 8448 200 - sales@revontuli.fi

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!