Ga naar content

Bijzonder overnachten in Kroatië

Het mooie Kroatië is voor veel mensen de ideale vakantiebestemming. Lekker weer, mooie natuur en heerlijke stranden. Voor sommige mensen is een reis naar dit land zelfs jaarlijks vaste prik. Wil jij nou eens een anders dan anders beleving voor jouw vakantie, kijk dan naar de bijzondere accommodaties op deze pagina.

Unieke overnachtingen in Kroatië

Het is zonde om de eerste de beste camping of hotel te boeken als slaapplek. In Kroatië vind je namelijk met een beetje zoekwerk verborgen pareltjes in de natuur. Denk aan huisjes aan een rivier, helemaal vrijstaand. Of een glamping in een wijngaard. Om jou het zoekwerk te besparen hebben wij alvast enkele leuke slaapplekken in de natuur op een rij gezet.

Wil je zelf nog verder zoeken, dan is het leuk eens rond te neuzen bij onderstaande aanbieders:

1. Vakantiehuizen in Kroatië

Lekker met je eigen gezelschap genieten van Kroatië. Liefst in alle rust en weg van andere mensen? Er zijn genoeg vakantiewoningen te vinden die privacy hebben en op een schitterende plek in de natuur staan. Van heel basic hutjes tot super de luxe villa’s. Wat past bij jouw gezelschap?

2. Glamping in Kroatie

Tijd om te gaan glampen! In Kroatië vind je op vele plekken luxe tenten zoals safaritenten en domes. Deze hoef je niet meer op te zetten en dus kan je je gelijk installeren bij aankomst. Sommige glampings zijn heel kleinschalig met één of slechts enkele tenten op het terrein, met veel ruimte voor jezelf. Juist die plekjes zijn interessant voor de liefhebber van natuur en rust. Kijk zelf maar:

3. Campings in Kroatië

Kamperen in Kroatië is ongekend populair. Je kan dit op allerlei manieren doen. Zoals net gezegd kan je glampen, maar je kan er ook voor kiezen echt te gaan kamperen. In een stacaravan of met je eigen tent, caravan of camper. Of iets daar tussenin. Onderstaand enkele ideeën voor leuke campings, variërend van back to basic in de natuur tot wat grotere familiecampings.

4. Bijzonder overnachten met kids in Kroatië

Wanneer je met kinderen op reis gaat naar Kroatië is het wel fijn om faciliteiten bij de hand te hebben zoals een zwembad of speeltuin. Dan is een vakantiepark ideaal! En dat je hierbij niet in hoeft te leveren op een bijzondere ervaring, bewijzen onderstaande accommodaties.

5. Boomhutten

Ook leuk met de kinderen (of lekker samen); slapen in een tree house! Deze knusse hutten tussen de boomtoppen zijn er van basic tot heel luxe en dus hoef je niet altijd in te leveren op comfort. Je hebt ze speciaal voor met kinderen, maar ook gewoon lekker voor met z’n tweeën. Ook met vrienden erg leuk!

6. Bed and Breakfasts in Kroatië

Een fijne accommodatie waarbij het ontbijt is inbegrepen, dat voelt gelijk als vakantie! Een B&B is heerlijk voor wie kleinschalig wil overnachten in de natuur en wie het leuk vindt contact te hebben met de eigenaars. Ook Bed and Breakfasts zijn er in allerlei soorten en maten. Zit er wat voor je bij?

7. Kleinschalige hotels in Kroatië

Slapen in een hotelletje is altijd goed. Ben jij op zoek naar een leuk boetiekhotel of een ander kleinschalig hotel in de natuur? Dan is Booking je beste vriend. Wij hebben er enkele gefilterd uit het enorme aanbod:

8. Agriturismo in Kroatië

Er zijn ruim 1500 agriturismo estates in Kroatië en bij een groot deel hiervan kan je overnachten. Vooral in Istrië, Baranja (Slavonië), Konavle (Dubrovnik regio), rond Zagreb en op de eilanden (daar vooral wijnhuizen) is agriturismo goed ontwikkeld. Dit is ontzettend leuk als je wil zien hoe de locals leven. Je verblijft bij een familie op de boerderij of in de boomgaard en leert over hun dagelijks leven en mag soms zelfs helpen met klusjes zoals olijven plukken. Het is ontzettend waardevol om een land en zijn inwoners op deze manier van dichtbij te leren kennen.

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!