Ga naar content

wAARDEvol reizen

Als je tijdens je reis ook een positieve bijdrage wilt leveren aan de natuur van de bestemming, dan ben je hier op de juiste plek. Op Naturescanner informeren we je graag over projecten die wij als waardevol beschouwen, of het nu gaat om projecten of reizen waarmee toeristen een positieve impact kunnen hebben op een bestemming.

1. Sawadee en Blue Marine Foundation

Een reisorganisatie die we in dit kader willen belichten, is Sawadee. Zij besteden een deel van hun winst aan duurzame initiatieven, waaronder de Blue Marine Foundation, een Britse stichting.

Gedurende een periode van drie jaar ondersteunen zij samen met de andere bedrijven van Travelopia zeven projecten van Blue Marine met een donatie van meer dan 1 miljoen euro. Deze projecten dragen bij aan het behoud en herstel van 7.000 hectare aan mariene ecosystemen. Door een reis bij Sawadee te boeken, draag je ook bij aan deze waardevolle projecten.

De zeegrasweiden van Formentera zijn wel meer dan 100.000 jaar oud, waardoor ze behoren tot een van de oudste levende organismen op aarde. En ze zijn belangrijk voor de opslag van CO2. Helaas staan ze momenteel ernstig onder druk door milieuvervuiling. 

Natuurproject Formentera
© Manu San Félix Vellmari
Deel op Pinterest

In nauwe samenwerking met lokale partners zet Blue Marine zich in voor de uitvoering van het burgerinitiatief "Posidonia Planting" in Formentera. Het doel van dit project is om jaarlijks minimaal 3.000 zaden te planten, met als doel de gaten in de zeegrasbedekking te dichten en het herstel van de zeeplanten te versnellen.

2. Je footprint compenseren

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!