Ga naar content

Jämtland en Härjedalen

Mooie gebieden in Zweden - In het midden van Zweden ligt de provincie Jämtland Iän. Dit gebied kenmerkt zich door de uitgestrekte bossen en meren en is het leefgebied van lynx, beer, wolf, rendier en eland. Ontdek het land van de midzomer, het noorderlicht en de winterzon.

Natuur in Jämtland Härjedalen

De ongerepte natuur in de landschappen Jämtland en Härjedalen is een walhalla voor outdoor liefhebbers. De vele natuurlijke bezienswaardigheden nodigen uit tot een actieve vakantie.

Tips actieve vakantie

Wat is er te doen in Jamtland Harjedalen? Geerd de Koning van Northern Comfort Lodges vertelt ons meer over de hoogtepunten en leukste activiteiten in de Zweedse wildernis.

1. Wandelen in Jämtland

Wil je één worden met de natuur, ga dan zeker hiken in de Jämtland Triangle. Onaangetaste bergen, met een unieke flora en fauna wachten je hier op. Rendieren zie je bijna tijdens elke wandeling! Voor wandelaars is een beklimming van de Helags, een 1.820 meter berg bij Ljungdalen, zeker de moeite waard. Of maak een wandeling met gids langs het Forsaleden watervalletjespad. Een van de hoogtepunten in Jämtland is de Ristafallet, een mooie waterval bij Undersaker.

2. Fietsen in Härjedalen

Verleg je grenzen tijdens een downhill biking afdaling in Lofsdalen. Of maak een fietstocht rond het mooie Revsund meer per elektrische mountainbike en geniet van een heerlijke lunch onderweg!

3. Quads

De actieve avonturier kan Jämtland per quad verkennen; er zijn guided tours en meerdaagse arrangementen.

4. Wintersport in Jämtland-Härjedalen

Ontdek alpine skiing in Åre en Bydalen, leer telemarken in Vemdalen of ga heerlijk cross country skiën in de prachtige loipes van Funäsfjällen.

5. Vissen

Zomer, herfst, lente en winter – vissen kan altijd! Beekforel en grote marene vind je in uitzonderlijk mooie riviertjes, zoals Gimån of Rörströmsälven. Ook ijsvissen op de vele meren zoals het Storsjö, het Lockne bij Haxäng en het Revsundsmeer zorgt voor een unieke ervaring.

Vakantie in Jämtland Iän

Kortom, er is vanalles te beleven voor de outdoor liefhebber in dit prachtige Zweedse natuurgebied. Heb je even zin in wat meer cultuur, bezoek dan de grote evenementen zoals de Wereldbeker Biatlon in Östersund en Skiing World Cup in Are of geniet van cultuur en muziek op Storsjöyran festival.

Ook een bezoek aan het kindvriendelijke Jämtli museum is leuk en leerzaam voor jong en oud! Zeker de moeite waard is het proeven van lokale producten zoals kaas, gedroogd eland- en rendiervlees, de eetcultuur van de Sameh met vis, bessen en planten uit de bergen. Jämtland is een paradijs voor wie van lekker eten houdt!

Veelgestelde vragen

Geschreven door
Geerd de Koning
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!