Ga naar content

Fjällräven Polar

Huskytochten - Stel je voor: je staat achterop een slee met je eigen sledehonden die jou 300 kilometer door het winterwonderland van Zweeds en Noors Lapland trekken. 's Avonds zet je kamp op midden in de ruige natuur en zorg je voor je eigen maaltijd, met temperaturen tot -30. Misschien wel met een dansend noorderlicht boven je hoofd. Klinkt dat voor jou als een waanzinnige uitdaging die je wil aangaan? In 2024 organiseert Fjällräven van 2 tot 8 april voor de 19e keer een Polar expeditie. En jij maakt kans om mee te gaan!

Fjällräven Polar

Wat kan je verwachten van de expeditie? We vertellen je graag meer over alle ins en outs van Polar!

Wat is het?

Allereerst goed om te vermelden dat Polar echt een expeditie is en dus geen wedstrijd of evenement. Het is niet mogelijk om tickets te kopen, Fjällräven moet jou uitkiezen om mee te doen. Zij nemen je dan mee op een fantastische expeditie en leren je alles over overleven in de winterse wildernis. Want met de juiste uitrusting en technieken denkt Fjällräven dat iedereen kan genieten van deze ijskoude tocht!

Winterkamperen
© Fjällräven
Deel op Pinterest

Wat ga je doen?

Jij moet er voor open staan om volledig uit je comfort zone te treden en voor zes dagen je dagelijks leven compleet los te laten. En je moet mentaal en fysiek sterk zijn, want de Polar expeditie is niet niks! Dit ga je doen:

  • Een zesdaagse tocht van 300 km maken met je eigen sledehonden, ver boven de poolcirkel.
  • Vier nachten doorbrengen in een tent of onder de open lucht bij temperaturen die kunnen dalen tot -30.
  • Survival skills leren die nodig zijn om outdoor te overleven in barre condities.
  • Leren hoe je voor zes sledehonden moet zorgen.
  • Een kamp opzetten en koken in arctische condities.
  • Samenwerken met mede-expeditieleden van over de hele wereld.
  • Leren omgaan met snel veranderend winters weer.
  • En bovenal genieten van deze once in a lifetime ervaring waarvan je herboren thuiskomt!

Uiteraard kom je tijdens deze tocht in diep contact met de natuur. De trektocht neemt je mee van Jukkasjärvi in Zweeds Lapland naar Signaldalen bij de Noorse fjorden. Je ziet de meest prachtige landschappen aan je voorbij trekken. Van bevroren meren tot bergen en bossen. 

Expeditie met de huskyslee
Expeditie met de huskyslee
Deel op Pinterest

Hoe kan ik meedoen?

En dan de belangrijkste vraag: hoe kan ik me inschrijven? Slechts 20 mensen van over de hele wereld worden uitgekozen om zich bij Fjällräven aan te sluiten op hun extreme trektocht. Stap 1 die je moet zetten is je aanmelden via een formulier. Na inschrijving krijgen de belangstellenden drie uitdagingen, verdeeld over drie data in oktober en november. Deze uitdagingen hebben betrekking op duurzaamheid en natuur en jouw motivatie om mee te doen. 

Je kan enkel deelnemen via Instagram en wordt beoordeeld op je creativiteit, authenticiteit en inspiratiegehalte. De jury kiest welke 20 mensen de meeste indruk hebben gemaakt met hun posts. Die 20 mogen mee op het avontuur van hun leven. Ben jij er eentje van?

Impressievideo

Een idee krijgen wat je kan verwachten? Bekijk de video van Fjällräven Polar 2023.
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!