Ga naar content

Review Fjällräven Abisko Trail Tights W

Tijdens een wandeling op een hete dag kan een lange wandelbroek wat vervelend zitten. Voorheen kocht ik meestal lichte outdoor broeken die wat losser zitten, maar eigenlijk houd ik daar niet van, ik ben meer van de skinny broeken. Een wandellegging biedt voor mij de uitkomst. En deze dames trekking broek van Fjällräven is uitermate geschikt voor wandelingen op warmere dagen. Ik mocht hem testen voor Naturescanner en ben er erg blij mee! 

Abisko trekking
© Naturescanner
Deel op Pinterest
Een fijne outdoor broek voor korte en lange afstanden.

Abisko Trail Tights W

De Abisko Trail Tights is een lichte trekkinglegging voor dames, geschikt voor uitdagende tochten op koudere dagen. Op een hete dag kan de broek te warm zijn. De trekking broek is verkrijgbaar in 4 kleuren; navy-blauw, zwart, donkerrood (dark garnet) en grijs en weegt slechts 200 gram.

Abisko
© Naturescanner
Deel op Pinterest

Kenmerken Abisko Trail Tights W

- Hoge taille
- Lange pijpen
- 200 g
- 3 zakken
- Wassen bij 40°, niet geschikt voor droger.

Handige zakjes

In tegenstelling tot de meeste trekkingtights, heeft de Abisko legging voor dames 3 handige zakken. De overlappende broekzak op het rechterbeen is ideaal wanneer je een kaart of map van het wandelgebied wilt meenemen. De pocket op het linkerbeen kan afgesloten worden met een rits. Deze ritszak is handig om wat geld of een pinpas mee te nemen. Tot slot is er een veiligheidszakje aan de achterzijde van de broek. In dit "verborgen vak" kan je natuurlijk ook je pinpas, maar zelfs je telefoon kwijt. Echt heel handig. 

Deel op Pinterest

Lichte stretchstof

Het fijnste aan de stof is het lichte, duurzame materiaal. Het lijkt bijna of je niks aan hebt. De stof rekt mee naar alle kanten, waardoor het bij alle bewegingen goed blijft zitten. Ook als je een grote stap in de hoogte zet of een sprong maakt, de wandelbroek is geschikt voor ieder terrein en ik kijk er naar uit om er mee de bergen in te trekken! De stof droogt heel snel en dat lijkt me dan ook zo prettig wanneer je even nat wordt of loopt te zweten.

Ik hou er van om fikse trektochten te maken. Bij lange afstand merk je dat de Abisko legging ademend is en erg goed ventileert.

Versteviging

Wanneer je dit soort outdoor broek koopt, wil je dat deze jaren mee gaat. Op plekken die onderhevig zijn aan slijtage is de wandelbroek discreet versterkt. De stof op de achterkant en knieën is dikker dan de rest van de broek, maar sluit mooi aan op de dunnere stof. Dit geeft volledige bewegingsvrijheid!

Trekkoord

Aan de bovenkant kan je de legging aantrekken met een koord die zich aan de binnenzijde van de broek bevindt. 

Duurzame kleding

Zoals alle kleding van Fjällräven is ook deze outdoor broek duurzaam, behandeld met milieuvriendelijke Fluorcarbon-vrije impregnering. De broek is van zeer goede kwaliteit, niet modegevoelig en je gaat hier jarenlang plezier van hebben. Voor kwaliteit betaal je eenmalig iets meer, maar ik geef liever geld uit aan een kledingstuk dat lange tijd mee gaat. Jij ook? 

Deel op Pinterest

Algemene beoordeling

De legging is zeer ademend en licht en voelt bijzonder prettig. Het enige nadeel wat ik ondervind aan de broek is dat de stof bij het kruis erg dun is. Een versterking zoals op de knieën en achterkant had ik hier prettiger gevonden. Maar verder is de Abisko Trail Tights W een zeer aangename wandellegging voor alle dames die op tropische bestemmingen en op warme zomerdagen in eigen land een comfortabele broek willen dragen. Je betaalt werkelijk voor kwaliteit waar je zeer lang plezier van zult hebben.

De Abisko trekking tights zijn ook verkrijgbaar in 3/4 W. 
Dit product was een gift van Fjällräven om te testen voor gebruik.

Trouser guide Fjällräven

Weten welke broek jou het beste past? Bekijk dan de broekengids van Fjällräven.

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!