Ga naar content

Nederlandstalige reisleiding

Wat is belangrijk voor een groepsreis die je nooit wilt vergeten? Een mooie bestemming natuurlijk, een leuke groep mensen, en… minstens zo belangrijk: de reisleider. Een sociaal iemand die duidelijk kan communiceren en soms is dat bij voorkeur een Nederlandse of Vlaamse reisleider

Nederlandse groepsreizen

Ben je op zoek naar Nederlandse groepsreizen? Wanneer je zelf de taal van het land niet machtig bent, zal de reisbegeleider je precies vertellen wat je kunt verwachten. Is jouw Engels niet zo goed meer als het was? Dan is het erg belangrijk dat de reisleiding Nederlandstalig is, zodat je goed begrijpt wat de bedoeling van de activiteiten en excursies is. 

Ook wanneer er problemen zijn, is het goed als je in je eigen taal duidelijk kunt maken wat er aan de hand is. Veel organisaties hebben dit wel begrepen. Wij zetten hier nog even voor je op een rij bij welke reisorganisatie je op het goede adres bent voor een Nederlandstalige reisbegeleider. Tip: wil je weten wat je van een reisleider kunt verwachten: check een vacature of informatiepagina voor reisleider van de betreffende organisatie eens. Reisleider bij Djoser bijvoorbeeld.

Groepsreizen

Wie zijn de reisleiders?

Wat voor reisbegeleider gaat er mee? Sommige organisaties weten al wie er mee zal gaan op reis en je kunt ze soms zelfs via een korte introductie op de site een beetje leren kennen. Wanneer je zoekt op de vertrekdatum van een groepsreis die gegarandeerd vertrekt staat daarachter vaak wie je reisleider is en of dit Nederlandse reisleiding is. De eerste reisorganisaties, waaronder SNP, hebben nu reeds door de ANVR gecertificeerde reisleiding. Ze worden geselecteerd op persoonlijkheid, enthousiasme, kunde en ervaring, en getest tijdens speciale scholingsweekenden.

1. Rondreis Europa met Nederlandstalige reisleider

Mooie rondreizen in Europa met een Nederlandstalige reisleider vind je onder andere bij TUI. Maak je een natuurreis dan kan het ingewikkeld zijn om achter planten of dierennamen te komen dan is de Nederlandstalige reisleider van SNP met een 'natuurlijke' achtergrond een uitkomst. Zeer duidelijk is de site van Sawadee: op de pagina 'data' en prijzen' geeft het icoontje met NL erin aan of de reis inclusief Nederlandstalige reisleider is. Zo niet, dan zie je ENG in het icoontje staan. Voor reizen in Europa met Nederlandstalige reisleider zoek je op: Sawadee Europa.

2. Rondreis verre bestemming met Nederlandse Reisleider

Hoe verder je gaat, hoe minder kans je hebt dat je je in het Nederlands verstaanbaar kunt maken tijdens de vakantie. Juist dan is een reisleider die je in je eigen taal kan uitleggen wat er aan de hand is belangrijk. Voor een rondreis in China, Oeganda of Vietnam is een Vlaamse of Nederlandse reisleider geen overbodige luxe. Sawadee is voor verre bestemmingen het meest duidelijk op de site: bij iedere reis met een Nederlandstalige gids staat NL achter de reisdata. Kan niet missen. Tijdens een natuurreis naar een ver land kan de Nederlandse taal ook belangrijk zijn: niet iedereen kent de benamingen van planten en dieren in het Engels. 

Rondreis met Nederlandstalige reisleidingDeel op Pinterest

Wil je een goedkope groepsreis met Nederlandse reisleider boeken? Kijk dan bij TUI. Ook ANWB is een goede partij om mee te reizen naar zowel Europese als verre bestemmingen. Van Roemenië tot Vietnam en van Bretagne tot Costa Rica hebben zij reizen met Nederlandstalige gids. Bekijk alle ANWB reizen met Nederlandse reisleiding.

3. Lokale reisbegeleider

Er zijn ook organisaties die juist kiezen voor een lokale reisbegeleider. Van deze reisbegeleiding wordt verwacht dat ze het land beter kennen dan hun Nederlandse collega's. Shoestring is een organisatie die voornamelijk gebruik maakt van lokale, Engelstalige gidsen voor hun groepsreizen.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!