Ga naar content

Dieren in Australie

Australië is een land van extremen: van gortdroge woestijnen tot zompige moerassen. Van grillige kliffen tot tropische baaien. Deze diversiteit aan biotopen brengt een rijke dierenwereld met zich mee. In Australië word je als wildlife liefhebber erg verwend.

Welke diersoorten in Australië?

Welke fauna zien in Australië? Wat zijn bijzondere, zeldzame Australische diersoorten en welke beesten komen veelvuldig voor? Zijn er ook dieren waar je voor op moet passen?

1. Zoogdieren in Australië

Zowel boven als onder water komt een groot aantal zoogdieren voor. De bekendste Australische diersoorten zijn de buideldieren, zoals de koala, de kangoeroe, echidna en de quokka.

Dieren in Australië
Deel op Pinterest

Maar ook zwijnen, vossen, dingo, konijnen, wilde geit, het damhert, wilde ezels en opossums leven hier. In de oceaan komen bultruggen, dolfijnen, zeeleeuwen, doejongs en zeehonden voor. De meest bijzondere zoogdieren van Australië zijn zonder enige twijfel het vogelbekdier en de mierenegel, beiden eierleggende zoogdieren.

2. Reptielen

In Australië komen ook veel slangen en krokodillen voor. Een aantal daarvan is giftig, dus even goed verdiepen hierin is wel slim als je bijvoorbeeld de woestijn of de jungle in trekt.

3. Vogels in Australië

Voor vogelaars is Australië werkelijk een paradijs. Kleurrijke parkieten en kaketoes worden veelvuldig gezien, maar reken ook op tal van roofvogels en uilen, de kookaburra en vele zangvogels. Bijzonder zijn de loopvogels, zoals de helmkasuaris en de emoe, de grootste vogel van Australië. Bij de kust en meertjes zijn er altijd mooie watervogels, zoals pelikanen, te zien. 

Welke dieren in Australië
Deel op Pinterest

4. Vissen, roggen en kwallen

Wie Down Under reist, trekt meestal ook wel een keer de zwemvliezen of het duikpak aan. De schitterende onderwaterwereld moet je gezien hebben. Roggen en kwallen kunnen gevaarlijk zijn. Meestal staan er waarschuwingsbordjes wanneer er veel van deze zeedieren voorkomen, dus kijk dan goed uit!

Must have

Gevaarlijke dieren

In Australië komen ook enkele van de gevaarlijkste dieren op aarde voor: giftige slangen en vissen, pijlstaartroggen, kwallen, spinnen en mieren. Let op voor krokodillen, haaien en dieren die aanvallen als ze denken in gevaar te zijn, zoals de helmkasuaris of de dingo.

Visum aanvragen

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!