Ga naar content

Papoea-Nieuw-Guinea reis

Ver van de betreden paden ligt het met regenwoud bedekte eiland Papoea-Nieuw-Guinea. Het aan Indonesië grenzende eiland (het grootste deel ligt op Nieuw-Guinea en wordt gedeeld met Indonesië) is na Groenland het grootste eiland ter wereld en bevindt zich ten noorden van Australië.

Natuur Papoea Nieuw Guinea

Papoea-Nieuw-Guinea is een land met een grote verscheidenheid aan natuurschoon en telt vele unieke planten- en diersoorten. Het wordt voornamelijk bedekt met tropische jungle. Dit dichte oerwoud wordt doorkruist door een aantal prachtige rivieren en bergen tot 5000 meter hoogte waken over het landschap. Bij de kust liggen vredige witte zandstranden onder de wuivende palmbomen.

Bezienswaardigheden Papoea Nieuw-Guinea

Wat zijn de verschillende natuurgebieden, mooiste plekken en unieke bezienswaardigheden van Papoea Nieuw-Guinea?

1. Port Moresby

Port Moresby is de hoofdstad. Hoogtepunten in deze plaats zijn het Parlement, het Nationale Museum, de Botanische Tuinen en de Kathedraal in Tambaran bouwstijl.

2. Kokoda Trail

De Kokoda Trail of Track is een wandelroute van ca. 96 km in het zuiden van het land, die in beide richtingen gewandeld kan worden. De trail voert vanaf Owers Corner (op 50 km van Port Moresby) door het Owen Stanley gebergte, naar de plaats Kokoda in de Oro provincie. Op het hoogste punt is de route 2.190 meter hoog (Mt Bellamy). Het is een pittige en zware trektocht in een van de mooiste gebieden van Papoea en neemt tussen de 4 en 12 dagen in beslag.

Kokoda
Deel op Pinterest

De beste tijd om hier te hiken is van april tot september, tijdens het "natte" seizoen. Op de route zijn tal van dorpjes met guesthouses. Bij Kokoda vind je het makkelijkst een gids of een drager. Vraag tevens een permit aan via een reisorganisatie of de Kokoda Track Authority. Nog een interessant weetje: in de jaren '40 werd hier gevochten tussen de Japanners en de geallieerden, met name Australië.

3. Goroka

Goroka is een plaatsje in het oostelijke hooglanden van Papoea, in het centrale oosten. De meeste mensen bezoeken de stad voor de Asaro Mudmen, maar je kan er ook de prachtige natuur van het regenwoud en de bergen verkennen.

4. Bevolkingsstammen

Op Papoea leven nog zeer bijzondere stammen op traditionele wijze. De Huli of Haroli is een inheems volk dat sinds ca. 1000 jaar in de zuidelijke hooglanden van Papoea Nieuw-Guinea woont. Wanneer de mannen zich traditioneel uitdossen, verven ze hun lichaam met geel en roodgekleurde klei en dragen ze allerlei pruiken met mensenharen, pluimen, veren en bloemen.

Stammen Papoea Nieuw Guinea
Deel op Pinterest

Bij Asaro - Goroka leven de zogenaamde Moddermannen of Mud men, die hun lichaam met modder insmeren. Op het hoofd dragen ze vreemde kleimaskers.

5. Paradijsvogels

De meest bijzondere eigenschap van Nieuw Guinea is dat het het leefgebied is van prachtige en zeldzame vogels. Naast kleurrijke vrucht- en jufferduiven leven de betoverend mooie paradijsvogels op Papoea Nieuw-Guinea. Het regenwoud is zelfs de beste plek ter wereld om deze markante vogels te zien: ze staan bekend om hun bontgekleurde pluimen, lange staart en opvallend baltsgedrag. Naast vogels zie je op Nieuw Guinea ook ontelbaar veel kleurrijke vlinders. 

Paradijsvogels op Papoea Nieuw-Guinea
Deel op Pinterest

6. Chambrimeer

Het Chambrimeer is mooi meer bij het dorp Aibom, dat bekend staat om haar pottenbakkers. De oevers van Chambri zijn de broedplaats van vele vogelsoorten. In het dorp Yenchan kan je wellicht een krokodillendans zien.

Reis naar Papoea Nieuw Guinea

Heb je plannen om de komende tijd te reizen naar Papoea-Nieuw-Guinea, vergelijk dan tarieven voor vliegtickets. De hoofdstad van Papoea Nieuw Guinea is Port Moresby.
Reistip: bekijk ook de bouwsteen Jayapura, toegangspoort tot Papoea op Van Verre.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!