Ga naar content

Single Reizen

Single reizen, ook natuurreizen voor singles, nemen toe in populariteit. Het is immers niet vanzelfsprekend om als koppel te reizen en het is heel gezellig om met verschillende singles (alleenstaande mannen en alleenstaande vrouwen) een rondreis in Europa of een avontuurlijke verre solo reis te beleven.

Tips voor Single reizen

Er is steeds meer aanbod aan single reizen, van een weekend weg tot een verre single reis. Singlereizen zijn ongekend populair en we helpen je graag op weg naar het vinden van leuke reizen die bij jou passen.

Niet alle reizen richten zich 100% op singles. Sawadee heeft haar standaard groepsreizen, waarbij je heel handig kunt zien waar minimaal drie andere singles mee reizen. Zij laten in een overzicht zien bij welke reizen zich al singles hebben ingeschreven en in welke leeftijdscategorie. 

Tips voor Single reizen
Deel op Pinterest

Met andere singles op reis gaan is meer dan alleen een manier om met gelijkgestemden te reizen. Vaak houd je er ook meer vrienden aan over dan bij andere groepsreizen met koppels. De gezelligheid die ontstaat tijdens deze trips is heel bijzonder. Maar wat zijn de leukste singlereizen en waar moet je rekening mee houden? Naturescanner geeft je alvast een aantal tips!

1. Single reizen ingedeeld op leeftijd

Meestal zijn singlereizen mogelijk vanaf de leeftijd van 25 jaar, maar sommige organisaties bieden reizen aan in leeftijdscategorieën: jongeren, 30+, 40+, 50+ en senioren.

Vind je het prettig om te weten welke leeftijd de singles in de groep hebben kijk dan bij het overzicht van Sawadee. Wanneer een reis voldoende deelnemers heeft kun je vaak de groepssamenstelling zien zodat je weet of je met leeftijdsgenoten op reis gaat.

2. Weekend weg met singles - Single reizen Nederland

Je bent alleenstaand, single, en je hebt zin om er een weekend met een groepje op uit te trekken? Dat kan! Er worden speciale single weekends georganiseerd. Kijk maar eens naar het aanbod wandel- en fietsweekends voor singles in Nederland bij TUI.

3. Actieve single reizen in Europa

Ook voor single reizen in Europa is er een mooi aanbod aan vakanties. Bekijk zeker de aanbieders hiernaast, onder onze reistips. De leukste bestemmingen voor een singlereis zijn afhankelijk van je eigen wens: Spanje, Frankrijk, Griekenland, Duitsland, Zweden, Engeland, het is allemaal mogelijk.

4. Single verre reizen

Tegenwoordig hebben de meeste grote reisorganisaties en touroperators ook verre reizen voor singles. Zo kan je groepsreizen voor singles boeken naar de mooiste landen en bestemmingen over de hele wereld. Heb je dus voor de komende reis geen reispartner en vind je in je eentje reizen niet leuk?

Boek dan een mooie vakantie met andere singles en geniet samen van een mooie natuurreis. Een singlereis voor jongeren naar India, Marokko, Rusland of Nepal bijvoorbeeld boek je bij Shoestring. Hieronder nog meer leuke reistips. 

5. Single reizen met kind

Ben je een alleenstaande ouder, dan kan de organisatie van een vakantie best wel een dingetje zijn. Gelukkig zijn er ook steeds meer organisaties die zich richten op groepsreizen voor alleenstaande mama's en papa's met een of meer kinderen. Bekijk onze eenoudervakantie tips.

6. Welke reisorganisaties bieden single reizen?

Wij hebben de betrouwbare touroperators en reisorganisaties verzameld die vakanties voor singles aanbieden. Sommigen zijn gespecialiseerd in singlereizen, anderen houden speciaal rekening met alleenreizenden.

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!