Ga naar content

Singlereis Zuid-Afrika

Zuid-Afrika, de naam zegt het al: het meest zuidelijke land van Afrika. Het heeft vele voertalen, elf om precies te zijn. Communiceren is daardoor erg makkelijk en kan bijvoorbeeld in het Nederlands en Engels. Zuid-Afrika staat bekend om zijn beroemde wijngebieden, de Big Five, Kaap de Goede Hoop en nog véél meer. Ondanks de reistijd is er geen tijdverschil met Nederland.

Reizen met andere singles naar Zuid-Afrika

Steeds meer touroperators bieden speciale reizen voor singles aan. Bekijk bijvoorbeeld het aanbod single vakanties in Afrika van Sawadee, waarbij je keuze hebt uit diverse routes. Tijdens een singlereis Zuid-Afrika kom je in aanraking met de natuur & cultuur en dit alles met een groep eensgezinde reizigers; je reist samen met andere vrijgezellen of alleenreizende mensen en ontdekt de grote verscheidenheid van dit prachtige land. Wat kan je zoal verwachten: wat zijn de highlights om te zien tijdens een groepsreis voor singles in Zuid-Afrika?

1. Krugerpark Nationaal Park

Als je in Zuid-Afrika bent, mag een bezoek aan het beroemde Krugerpark niet ontbreken. Dit Nationaal Park staat bekend om de Big Five. De kans is zeer groot dat je alle vijf de dieren spot. De dieren zijn het meest actief vroeg in de ochtend en laat in de middag. Op deze tijdstippen is de temperatuur namelijk niet te hoog. 

Je kan per safari tijdens gamedrives drinkplaatsen opzoeken, waar de dieren zich vaak bevinden. De oppervlakte van dit omvangrijk wildpark beslaat maar liefst driekwart van Nederland en bevat in totaal 25 kampen. Naast de befaamde Big Five leven er ook giraffen, nijlpaarden, zebra’s, hyena’s, krokodillen, jachtluipaarden, bavianen en nog veel meer.
Meer over Kruger in Zuid-Afrika.

2. Tsitsikamma Nationaal Park

Alleenstaande reizigers zijn vaak wat ouder en houden veel van bloemen en planten. Daarvoor kan je terecht in Tsitsikamma. In dit Nationaal Park vind je de indrukwekkende flora & fauna van Zuid-Afrika. Je kunt hier ook diverse wandelingen maken, zoals de Ottertrail. Wandel langs de kust of het achterliggende dichte oerbos. In Tsitsikamma vind je otters, verschillende antilopen, apen, vele vogelsoorten en langs de kust kun je zelfs walvissen en dolfijnen spotten. 

Single reis Zuid-Afrika bestemming
Deel op Pinterest

Naast dieren zie je de prachtige vegetatie van het fynbos. Bekijk met je eigen ogen de nationale bloem van Zuid-Afrika: de Koningsprotea. Deze mooie roze-achtige bloem heeft de bijnaam 'Honingpot'. Ben je een avonturier? Maak dan een canopytour, een zweeftocht met behulp van kabels over het bos.
Meer over Tsitsikamma in Zuid-Afrika.

3. Panoramaroute

Geniet tijdens deze route van spectaculaire uitzichten. De Panoramaroute loopt door het Noordoosten van Zuid-Afrika. Tijdens deze route kom je onder andere de Lisbon Falls tegen, een 94 meter hoge waterval. Of bekijk met je eigen ogen de Blyde River Canyon, deze magische groene vallei is op de twee na grootste kloof ter wereld.
Meer over de Panoramaroute.

4. Stellenbosch

Zin in een heerlijk wijntje? Stellenbosch ken je wellicht van de vele wijnhuizen en -velden. Echter heeft Stellenbosch als (studenten)stad ook veel te bieden. Deze stad is na Kaapstad de oudste stad in Zuid-Afrika en is bomvol met monumentale gebouwen, vaak met rieten daken. De enorme oude eikenbomen zijn kenmerken voor de 'Eikenstad'. De omringende natuur en de ouderwetse gebouwen in de vruchtbare vallei vormen de perfecte combinatie.
Meer over Stellenbosch in Zuid-Afrika.

5. Kaapse wijnlanden

Wil je een van de meest toeristische attracties van de West Kaap bewonderen? Breng dan een bezoek aan de Kaapse wijnlanden. De vruchtbare grond en het mediterrane klimaat zorgen voor de beste wijnen van Zuid-Afrika. Dit wijngebied is ook een genot voor het oog, je vindt hier namelijk groene valleien, schitterende wijn- en boomgaarden vol met fruit en imposante bergen.

6. Kaapstad

Deze mooie stad ligt aan de voet van de majestueuze Tafelberg. Kaapstad kan worden samengevat als trendy, gezellig en hypermodern. De bijnaam is Moederstad. Je kan hier uitstekend winkelen, uitgaan en de Kaaps-Maleise keuken proberen onder het genot van een drankje in het beroemde 'Waterfront'.
Meer over Kaapstad.

Beste reistijd:

Door de immense grootte van het land zijn er verschillende temperaturen en weerpatronen. Een vakantie voor singles in Zuid-Afrika kan het hele jaar door. De seizoenen zijn precies tegenovergesteld aan Nederland. Wil je tijdens de warme en groene periode van Zuid-Afrika reizen, ga dan in de maanden december t/m april. 

Let wel op: van december t/m februari krijg je 's nachts in het noordoosten te maken met tropische regenbuien, maar regent het nauwelijks overdag. Maar wil je graag wilde dieren spotten, dan zijn de koele en droge maanden april t/m november het meest geschikt. In deze periode hebben de bomen minder bladeren en is er minder water te vinden, waardoor je het wild beter kan zien.

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!