Ga naar content

Tsitsikamma Nationaal Park

Tijdens een natuurvakantie in Zuid-Afrika kan eigenlijk een verblijf bij de Tuinroute niet ontbreken. Deze strekt zich uit van Tsitsikamma in het Oosten tot aan Plettenberg Bay in het Westen en is een van Zuid-Afrika’s meest lieflijke gebieden.

Beginpunt van de Tuinroute

Tsitsikamma ligt vanaf Port Elizabeth gezien aan het begin van de zogeheten Garden Route en staat tevens bekend als perfect wandelgebied voor de echte liefhebber! Vele wandelroutes lopen van/naar Tsitsikamma en haar nabij gelegen Nationale park.

Tsitsikamma Nationaal Park

Het Tsitsikamma National Park is een enorm gebied, dat zich over ca. 80 kilometer langs de kustlijn uitstrekt. Het staat bekend vanwege de spectaculaire rotsformaties, waarbij de oceaan op brute wijze vaak tegen de rotsen aan beukt. Verder kan je in dit gebied heerlijk wandelen en zijn er diverse prachtige routes uitgezet. Voor de waaghalzen is er tevens een mogelijkheid om te bungeejumpen, waarbij de 216 meter hoge Bloukransbrug tot de verbeelding zal spreken.

Activiteiten Tsitsikamma

Tsisikamma betekent letterlijk plek van veel water en tijdens je verblijf zul je zeker gaan inzien hoe men ooit aan deze naam is gekomen. Zo zijn er vele watervallen, kun je een canopywalk maken boven het water en zijn er mogelijkheden om te gaan kajakken of raften. Verder kan een wandeling over de spectaculaire Storms River touwbrug natuurlijk niet ontbreken, al is dit minder geschikt voor mensen met hoogtevrees.

1. Bungeejump

De Bloukrans bridge is een van de hoogste bruggen van Afrika en staat bekend als een van de beste plekken om een elastieksprong te wagen. Durf jij het aan?

2. Canopy walk

Geniet van de schoonheid van Tsitsikamma vanaf de hoog gelegen boomplatformen. Over stalen kabels glijd je boven de boomtoppen over het woud, van het ene naar het andere platform. Onderweg wijst de gids je op de vele vogelsoorten in de kruinen van de bomen en vertelt je meer over het woud.

3. Storms River hangbrug

Maak een leuke wandeling over vlonders en bruggen. Wandel ook over de bekendste hangbrug van Zuid-Afrika, de suspension bridge boven Storms River; deze brug hangt op een hoogte van 7 meter boven het water. 

Deel op Pinterest

Reis langs Tsitsikamma

Vanwege de vele mogelijkheden aan activiteiten raden wij altijd aan om in de buurt van Tsitsikamma voldoende dagen in te plannen. Je zult je hier niet vervelen en krijgt er spijt van wanneer je onvoldoende tijd hebt gehad. Riksja Zuid-Afrika heeft een leuke bouwsteen waarbij je 3 dagen in Tsitsikamma verblijft.

Wil je nog meer weten over andere natuurgebieden langs de Garden Route of mooiste plekken in Zuid-Afrika, laat je dan inspireren door de informatie op Naturescanner.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!