Ga naar content

Oudtshoorn

Mooiste plekken Zuid-Afrika - In het zuidwesten van Zuid-Afrika, in de Kaapprovincie, ligt het wereldberoemde Oudtshoorn, het thuisland van struisvogels! 

Bezienswaardigheden Oudtshoorn

Er is voldoende te zien in de omgeving. Wat zijn de hoogtepunten om te zien in en rond Oudtshoorn, wat zijn de mooiste plekken en natuurgebieden?

1. Struisvogels in Zuid-Afrika

Wie aan Oudtshoorn denkt, denkt aan struisvogels en wie aan struisvogels denkt, denkt automatisch ook aan Oudtshoorn. Eenmaal in Oudtshoorn aangekomen besef je gelijk dat dit de struisvogel hoofdstad van de wereld is. Overal zie je struisvogels, struisvogelboerderijen en de vele mogelijkheden die dit met zich meebrengt.

Struisvogels in Zuid-Afrika
Deel op Pinterest

Bezoek één van deze bijzondere boerderijen en kom meer te weten over waarom men hier zoveel met struisvogels doet. Daarbij geven wij wel een belangrijke boodschap mee: op veel locaties kan je ook op struisvogels rijden, maar dat raden wij sterk af. Struisvogels zijn semi wild en zijn niet gebouwd en geschikt om bereden te worden. Maar kijken naar deze merkwaardige dieren is ook al erg leuk!

2. Mooie routes

Alleen al de vele routes richting dit bijzondere stadje maakt een reis langs Oudtshoorn speciaal. Of je nu vanaf de Tuinroute of vanuit Kaapstad komt, Oudtshoorn is omringd door adembenemende wegen en bergpassen.

Roadtrip Oudtshoorn
Deel op Pinterest

Neem bijvoorbeeld route 62, voor velen een aanvulling of juist een alternatief voor de veel bekendere Tuinroute, de prachtige route die langs vele kleurrijke dorpjes en mooie natuurgebieden voert. Een aantal stops zijn zeker de moeite waard. Met name de prachtige wijnboerderijen die je tegen zult komen vormen een leuke stopplek. 

Want Route 62 is niet alleen mooi vanwege de adembenemende vergezichten en het feit dat je deels door de Kleine Karoo woestijn rijdt. Het is tevens de langste wijnroute van Zuid-Afrika en zelfs van de wereld! Kortom, een glaasje wijn of port kan/mag tijdens je vakantie hier niet ontbreken. Aan de andere zijde wordt Oudtshoorn omringd door bergketens en zijn er vele spectaculaire bergpassen, waarbij we als tip meegeven om altijd ter plaatse na te gaan hoe begaanbaar een specifieke bergpas is.

3. Kleine Karoo

Oudtshoorn is de hoofdplaats van de Kleine Karoo, een streek die bekend staat om de vetplanten (succulenten) en de kleindensuikerbos, een zeldzame protea. Daarnaast komen er ook bergkwagga's, een bedreigde zebrasoort en enkele soorten antilopen, zoals steenbokken en klipspringers voor.

4. Cangogrotten

Nabij Oudtshoorn liggen ook de Cangogrotten, waar een rondleiding zeker de moeite waard is! Bij de ingang van de grotten zijn er diverse rotstekeningen van de San, die in een ver verleden reeds hun heil zochten in de ondergrondse kamers. 

Natuur Oudtshoorn
Deel op Pinterest

5. Wildparken

Verder liggen er rondom Oudtshoorn vele (kleinere) wildparken en game reserves waar men kan genieten van prachtige safarimomenten. Het voordeel aan safari’s in dit gebied t.o.v. de safari’s aan de oostkant van Zuid-Afrika, is dat het volledig malariavrij is en ideaal te combineren met Kaapstad en de prachtige tuinroute.

6. Swartberge

De Swartberge vormen een bijzonder mooi gebergte om te wandelen. De Swartbergpas is voor velen een van de mooiste passen van Zuid-Afrika.

Reizen naar Oudtshoorn

Booking.com heeft in Oudsthoorn verscheidene leuke accommodaties en bijzondere overnachtingen, zoals dit farmhouse. Diverse reisorganisaties bieden de gelegenheid om Oudtshoorn in Zuid-Afrika en haar omliggende gebieden tijdens een georganiseerde rondreis te ontdekken. Samen met jou zoeken ze de meest ideale route uit en geven ze advies bij het uitstippen van de beste self drive safari!

Wie graag een reis zelf regelt, maar toch met de garanties van een reisorganisatie, kan een rondreis samenstellen met losse pakketten. Kijk eens bij Van Verre of Riksja Zuid-Afrika voor meerdaagse bouwstenen. Tijdens een reis naar Oudtshoorn en omgeving zal je veel wilde dieren zien. Een Zuid-Afrika dierengids is handig om dieren makkelijk en snel te herkennen!

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!