Ga naar content
Rondreis Kroatische watervallen
  • Hoofdstad Zagreb met botanische tuinen
  • Langs de watervallen in Plitvice en Krka NP
  • Maak een boottocht vanuit de mooie stad Split
Boek deze reis

Rondreis Kroatische watervallen

In Kroatië zijn prachtige watervallen te vinden, van de bekende exemplaren tot aan verborgen parels. We hebben een voorbeeldreis voor je samengesteld, waarbij je langs de Nationale Parken Plitvice en Krka komt en deze combineert met highlighs in de steden Zagreb en Split. De reis is geheel aan te passen aan jouw wensen, zo kun je bijv. het aantal nachten veranderen, kiezen voor een andere accommodatie of huurauto en excursies bijboeken.

Van Zagreb naar de Plitvice Meren

Je reist met het vliegtuig naar Zagreb, de hoofdstad van Kroatië. Daar verblijf je een nacht, zodat je bijv. nog de botanische tuinen van de stad kunt bezoeken. 

Reis de volgende dag met de huurauto verder naar Plitvice, een prachtig Nationaal Park met talloze meren en watervallen. Hier zijn diverse wandelroutes beschikbaar, gecombineerd met boottochten en treinritjes. Loop over de vlonderpaden en verwonder je over het natuurschoon! In het reisvoorstel heb je twee volle dagen de tijd in dit mooie natuurpark, maar je kunt er natuurlijk ook langer of korter blijven.

Tip: onderweg naar Plitvice kun je ook de onbekendere Mrežnica watervallen meepakken. Deze liggen ongeveer 80 km ten noorden van Plitvice op de route vanaf Zagreb en je kunt er heerlijk zwemmen of kanoën. Of rij langs het 300 jaar oude dorpje Rastoke met haar vele watermolens.

Plitvice meren
Deel op Pinterest

Naar Skradin met het Krka Nationaal Park

Vervolgens rij je naar Skradin, een mooi dorp met haven waar de boot vertrekt naar Nationaal Park Krka. Hier vind je de Skradinski Buk, een prachtige, brede waterval waar je ook nog eens mag zwemmen. Beklim de trappen naast de waterval en loop een mooie ronde langs de bovengelegen watervallen. In dit Nationaal Park kun je ook een boottocht maken naar kloostereiland Visovac of naar Roški Slap, een serie mooie cascades.

Krka watervallen
Deel op Pinterest

De mooie stad Split

Je eindigt de reis in de mooie stad Split, met het paleis van Diocletianus en vele andere historische bezienswaardigheden. Beklim ook eens de heuvel Marjan aan het einde van het schiereiland waarop Split is gelegen. Vanaf hier heb je prachtig zicht op de stad en op de eilanden in de Adriatische Zee. En het is er heerlijk wandelen of fietsen door het bos met mediterrane naaldbomen. 

Ook is het mogelijk vanuit Split mooie boottochten maken. Plan bij 'Excursies' een tocht naar de Blauwe Grot of naar een van de eilanden die voor de kust van Split liggen, zoals Brac, Vis of Korčula

Bekijk de voorbeeldreis via onderstaande knop, pas het aan naar je eigen voorkeuren en boek de reis via onze partner Airtrotter. Lees ook de algemene voorwaarden van onze reisplanner.

Boek deze reis
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!