Ga naar content

Op reis met Naturescanner en Airtrotter

Je hebt de Naturescanner reisplanner ontdekt en bent benieuwd hoe dit werkt! 

Reizen plannen met Airtrotter

De reisplanner die je hier op Naturescanner vindt is een integratie van de Airtrotter tool. Airtrotter is een reisbureau dat een nieuw soort software biedt, waarbij je een reis zelf kan samenstellen, met vervoer, accommodaties en excursies. Je kunt zelfs bezienswaardigheden toevoegen aan je reisplan en zo de meest volledige rondreis van jouw wensen uitstippelen.

Je kunt met de reisplanner zelf een reis samenstellen óf een door ons voorgestelde reisroute aanpassen en boeken. Als je via de reisplanner een reis boekt, dan boek je die bij onze partner Airtrotter, maar met Naturescanner tips voor accommodaties en excursies.

Wie of wat is Airtrotter?

Airtrotter is een innovatieve reisplanner waarmee je snel en eenvoudig een complete rondreis kan plannen. Alles kan met één klik geboekt worden. Het hele boekingsproces is geautomatiseerd.
De Naturescanner reisroutes hebben we klaargezet als reisplan in dit systeem en kun je naar wens aanpassen en ook direct boeken.

Het systeem van Airtrotter boekt automatisch bij onze partners: de geselecteerde hotels via Booking.com, de vliegtickets bij de betreffende luchtvaartmaatschappij, autohuur bij Sunnycars. 

Via de reisplanner kun je dus in één scherm jouw compleet op maat gemaakte rondreis plannen en reserveren! Naturescanner.nl ontvangt over de gemaakte boekingen een commissie. 

Deel op Pinterest

Wat moet je weten?

 • Naturescanner.nl is geen reisorganisatie. De reizen die je ziet, worden geboekt bij en uitgevoerd door Airtrotter.
 • Je reist zelfstandig met het aantal door jouw opgegeven personen. Via de reisplanner boek je geen gids en ook geen groepsreis. 
 • Je kunt elk reisplan van Naturescanner nog aanpassen aan je persoonlijke wensen. Kies bijvoorbeeld een extra bestemming of een extra overnachting, of je eigen favoriete hotel in de natuur.
 • Hotels en huisjes worden automatisch geboekt via Booking.com.
 • Vliegtickets worden geboekt bij de betreffende luchtvaartmaatschappij. Je kunt elke vlucht aanpassen (andere data, tijden of maatschappij).
 • Autohuur wordt geboekt via SunnyCars.
 • Jij krijgt een mooie pakketprijs met alles in één overzicht, wij ontvangen hierover een commissie van Airtrotter.

Hoe werkt het?

Wij hebben een aantal reisroutes opgesteld als reisplan. Deze reizen kun je nog naar eigen wens aanpassen:

 • Kies de gewenste reisdata
 • Selecteer een eerste bestemming
 • Bekijk de vlucht of kies een andere vlucht indien van toepassing
 • Controleer of er een huurauto bij zit en dat je deze ophaalt op het juiste tijdstip op de juiste luchthaven (en weer inlevert).
 • Bekijk de door ons geselecteerde hotels of huizen en pas deze aan indien gewenst.
 • Breid het reisplan eventueel uit met excursies en activiteiten.

Alles in orde? Dan kun je doorgaan met het boeken van de reis. 

 • Vul je gegevens in.
 • Controleer de accommodaties en selecteer eventueel een andere kamer.
 • Controleer de vlucht en voeg eventueel extra bagage toe zoals een koffer.
 • Controleer de huurauto, selecteer eventuele extra’s zoals een kinderzitje of GPS.

Heb je alles gecontroleerd, dan kun je betalen. Je ontvangt van Airtrotter een e-mailbevestiging en alle reisdocumenten per mail.

Voorbeelden Reisroutes

Aanpassingen

Hoe kan je de reis nog aanpassen?

1. Reisdata aanpassen
Pas het reisplan aan op jouw gewenste vertrek- en retourdata. Boek je ook een vlucht? Bekijk dan ook de verschillende opties, soms kun je goedkopere tickets vinden op een andere datum.  

2. Vlucht selecteren
De planner zoekt een vlucht op de door jouw geselecteerde data, maar dat betekent niet dat dit de beste of voordeligste optie is. 

Klik op ‘Ticket details om de geselecteerde vlucht en tijden te zien. Wil je vliegtickets vergelijken? Klik dan op ‘Vlucht wijzigen’. Als je een betere vlucht vindt, kan je deze toevoegen aan het reisplan.Let op: handbagage is meestal inclusief, ruimbagage voeg je pas toe tijdens het uitchecken/boeken.

  3. De huurauto selecteren
  Naturescanner.nl werkt standaard met Sunnycars.nl omdat zij de beste service en all-in tarieven hebben. Ook in de reisplanner hebben we deze keuze gemaakt.
  Let op:
   je hebt een creditcard op naam van de chauffeur nodig om een auto te kunnen huren. Vergeet deze dus zeker niet!

  4. Hotel selecteren
  In de reisplanner van Naturescanner.nl worden de hotels gecontroleerd op beschikbaarheid. In deze hotels hebben wij vaak zelf overnacht. Mochten deze volgeboekt of niet boekbaar zijn, dan kun je zelf een hotel uitkiezen! Klik op het hotel en vervolgens op ‘Selecteer een ander hotel’.

  5. Excursies toevoegen
  Per bestemming kun je leuke tours en excursies toevoegen aan je reisplan. Deze tours worden geboekt bij partners zoals Getyourguide.nl, Tiquets.nl of ANWB.

  6. Boeken
  Tijdens het uitchecken, het boeken van de reis, vul je je gegevens in en kan je nog een keer alles goed checken. Hier kun je ook koffers en autoaccessoires toevoegen. 

  Deel op Pinterest

  Niet inbegrepen

  In de reisplannen staat precies beschreven wat er wel en niet in zit. Bijkomstige dingen als een taxi (transfer naar je hotel) of vervoer van A naar B met het openbaar vervoer moet je vaak zelf nog op locatie regelen.

  Veelgestelde vragen

  Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!