Ga naar content

Wandelen in Salzburgerland

Kan je goed wandelen in deelstaat Salzburg? Uiteraard, in deze Oostenrijkse regio zijn honderden mooie wandelpaden uitgezet. Het landschap en de natuur in Salzburgerland bieden een grote diversiteit: van groene almen tot hoge bergtoppen en diep uitgesneden kloven.

Mooiste plekken om te wandelen in Salzburgerland

In welke regio vind je de mooiste wandelpaden? In samenwerking met het Verkeersbureau van Salzburgerland hebben we een aantal mooie wandelgebieden uitgekozen.

1. Salzburger Almenweg

 De bekendste wandelroute in het Salzburgerland is de 350 km lange Salzburger Almenweg, met 31 etappes. De Almenweg voert langs 120 hutten en is geschikt voor jong en oud. De route bevindt zich in het Grossarltal, ca. 85 km onder Salzburg.

Mooie bergpaden voeren je tot hoog in de bergen, op hoogtes van 1000 tot 2000 m, waar je kunt genieten van de indrukwekkende natuur bij een van de 120 almhutten. Ook bij ruim 40 boerenbedrijven kan je iets lekkers eten of drinken. Tijdens het wandelen over de Almenweg zie je met een beetje geluk de typische bewoners van de Alpen: marmotten en gemzen. De route is makkelijk te bewandelen voor alle leeftijden.
Bij De Zwerver vind je een handige wandelgids.

2. Wandelen langs de Grossglockner Hochalpenstrasse

De Grossglockner Hochalpenstrasse is een van de bekendste panoramaroutes in de Oostenrijkse Alpen. Langs de route liggen verscheidene mooie wandelroutes. Hike naar bekende uitkijkpunten, zoals de Kaiser-Franz-Josefs-Höhe, met uitzicht op de imposante Grossglockner en de Pasterze gletsjer.

Je kan veel trektochten maken, zoals de Gamsgrubenweg naar de Hofmannshütte. De Pasterzen Rundweg biedt een schitterend zicht op de Pasterze. De Glocknerrunde is een berghuttentocht om de Grossglockner heen.

3. Wildkogel-Arena

Een van de mooiste wandelgebieden in Salzburgerland is Wildkogel-Arena. Ruim 1.000 km aan wandelpaden in alle niveaus. Het wandelgebied ligt op 2.100 meter hoogte en is bereikbaar met een kabelbaan.

Deel op Pinterest

4. Uttendorf-Weissee

Voor de rustzoeker is Uttendorf-Weissee een ideaal wandelgebied. Nog weinig toeristen komen hier om te hiken, terwijl het toch tal van mooie wandelpaden te bieden heeft. De gletsjers rondom de Weißsee zijn adembenemend mooi en de bergen bieden een schilderachtig vergezicht over de bergdorpjes. Er worden hier ook georganiseerde wandelingen en klimexcursies onder begeleiding van een gids aangeboden. Zo kom je nog veel meer te weten over de natuur.

5. Lungau

De Lungau is een grote hoogvlakte in het zuidoosten van de deelstaat, volledig omringd door hoge bergen. Vanuit Salzburg is de Lungau alleen te bereiken over de Radstädter Tauernpass of door de Tauerntunnel (A 10 - Tauernautobahn). Vanuit Karinthië kan je alleen over de Katschberg of door de Katschbergtunnel te bereiken. Het is in de zomer en de winter een populaire bestemming. Naast skiën kan je er in de winter ook terecht om te wandelen in de sneeuw!

6. Winterwandelen in Zell am See-Kaprun

Als fervente wandelaars trokken we tijdens een wintervakantie in Zell am See-Kaprun ook onze wandellaarzen en gamaschen aan en trokken er op uit in de sneeuw. Echt fantastisch was dat. Een sneeuwschoenwandeling op de Schmittenhöhe, een tocht langs een kloof vol bevroren watervallen en een fakkeltocht langs het meer in de avond. lees alles over wandelen in Zell am See-Kaprun

Winterwandelen
© Naturescanner
Deel op Pinterest

7. Saalachtaler Höhenweg

Prachtige LAW van 80 kilometer die je meeneemt door de bergen, langs bossen, meertjes en berghutten. Fijn voor beginners is de optie om de route met bagagevervoer te boeken. Zo hoef je niet met een zware rugzak op te lopen en maak je de tocht een stuk lichter en daarmee ook leuker! Lees alles over de route van de Saalachtaler Höhenweg

Thru Hiking Saalachtal
© Naturescanner Gina
Deel op Pinterest

Meer wandelroutes in Salzburg

Een overzicht van andere mooie wandelroutes in het Salzburgerland:
- Altenmarkt-Zauchensee: 200 kilometer aan wandelpaden: 8 lichte, 22 middelzware en 3 zware wandelroutes en enkele themawandelingen.
- Wandelen in Gastein. In dit zuidelijke dal in Salzburgerland valt voor iedereen wat te wandelen. Het toegankelijke Sportgastein biedt ook toegang tot kinderwagens en rolstoelen terwijl de Gastein Trail van 75 kilometer een geweldige uitdaging vormt voor de fanatieke hikers.
- Filzmoos: Vanaf het dorp Filzmoos kan je wandelen op meer dan 200 km aan uitgezette wandelpaden, naar 17 berghutten.
- Flachau: Rondom Flachau bevindt zich een netwerk van 150 km aan wandelpaden. 25 berghutten. De bergtoppen hier zijn goed te bereiken, ook met kinderen.
- Wandelen in Grossarltal, het Dal van de Almen biedt mooie hikes op elk niveau. Van bloemrijke alpenweides, tot groene toppen en watervallen. Ook veel mogelijkheden tot klettersteigen!

Gratis brochure

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!