Ga naar content

Uttendorf Weißsee

SalzburgerLand - Wie “Uttendorf Weißsee” zegt, zegt ook “eindeloos genieten van natuur”. Dat kan ook niet anders, dit plaatsje in SalzburgerLand heeft echt alles te bieden voor de natuurliefhebber.

Natuur bij Uttendorf

Denk aan bergen, bergmeren en riviertjes, gletsjers en watervallen. De ligging van Uttendorf in Oostenrijk is ideaal voor een vakantie in de bergen, het ligt namelijk middenin het Nationaal Park Hohe Tauern. Het biedt daarom veel uitvalswegen naar bijvoorbeeld de Krimmler watervallen en Kitzbühel, maar ook het prachtige gebied bij Zell am See en de Großglockner. Het allermooiste? Dit gebied is nog vrij onbekend, je kunt hier dus écht tot rust komen.

Wandelen bij Uttendorf

Het aanbod aan wandelingen en hikes is hier reuze en ze zijn er in iedere moeilijkheidsgraad. De gletsjers rondom de Weißsee zijn werkelijk adembenemend en de bergen bieden een schilderachtig uitzicht over de bergdorpjes. Er worden hier ook georganiseerde wandelingen en klimexcursies onder begeleiding van een bergexpert aangeboden, verdwalen zul je dus niet!

Fietsen bij Uttendorf

Als je meer fiets- dan wandelfanaat bent, is dat in Uttendorf geen probleem! Het dal hier is zelfs autovrij! Dit biedt tal van prachtige routes, die voor je zijn uitgestippeld én extra veilig zijn zonder de auto’s.

Weißsee gletsjer en Rudolfshütte

In de Uttendorf regio bevindt zich een gletsjer, de Gletscherwelt Weißsee. De Rudolfshütte bevindt zich naast het meer van Weißsee, op een hoogte van 2315 meter, midden in Nationaal Park Hohe Tauern. Men kan overnachten in het hotel, er is zelfs een binnenzwembad, een stoombad en sauna met panoramisch uitzicht op de bergen. Voor kinderen biedt het hotel een speeltuin en kinderentertainment.

Vakantie met kinderen

Ook is er hier voor kinderen aan alles gedacht! Denk bijvoorbeeld eens aan een bezoek aan het prehistorische Keltendorp, waar een beeld wordt geschetst van hoe er in de prehistorie werd geleefd en gewerkt. Er worden ook themawandelingen georganiseerd; bijvoorbeeld een vlinderwandeling – een heuse ontdekkingstocht. Een ander paradijs voor kinderen is het ‘belevenisbad’, een prachtig meer van meer dan 50.000 m² met verschillende glijbanen, trampolines, tennisbanen, een skatebaan en beachvolleybal. Ook is hier een apart gedeelte voor kleinere kinderen.

Afbeelding van Anne Bosveld
Geschreven door
Anne Bosveld
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!