Ga naar content

Saalfelden Leogang

SalzburgerLand - Voor buitenliefhebbers, sportievelingen en fotografie fanaten is Saalfelden Leogang in Oostenrijk dé bestemming zonder limieten. Van skiën in de winter, tot mountainbiken en wandelen in de zomer. Adembenemende uitzichten over dalen met kabbelende watertjes, typisch Oostenrijkse houten huisjes en grazende koeien. Ook muziekliefhebbers kunnen hun hart ophalen, Saalfelden Leogang is het kloppende hart van het jaarlijkse jazzfestival en verscheidene Oostenrijkse cultuurtradities. Wij tonen je de highlights van deze prachtige streek in Salzburgerland.

Natuur bij Saalfelden Leogang

Veelzijdig is het eerste woord waar we aan denken bij Saalfelden Leogang. De avonturier kan zijn geluk niet op met de steile afdalingen op de mountainbike omgeven door natuurschoon, terwijl de natuurliefhebber geniet van alle rust en ontspanning tijdens een kalmerende wandeling. Met ruim 400 kilometers aan wandelpaden valt er voor iedere wandelaar genoeg te kiezen. De fervente wandelaar onderwerpt zich aan een pittige hike naar de hoge toppen van de Alpen, met schilderachtige uitzichten en de zomerzon op de wangen. Voor de minder gevorderde wandelaar zijn er ontspannende wandelingen dwars door de groene alpenweides en over de glooiende heuvels naar een van de bergdorpen waar hij kan smullen van een heerlijke, Oostenrijkse Kaiserschmarrn met een verse kop koffie.

Leuke activiteiten

Saalfelden Leogang is een walhalla voor fietsfanaten. In de dalen is het aanbod van routes in groten getale aanwezig, en daarnaast zal menig mountainbikeliefhebber het grootste fietspark van Europa - Bikepark Leogang - niet links laten liggen. Maar naast fietsen is er in Saalfelden nog meer te beleven.

De Asitz-berg huist een waar belevenispark, waar het hele gezin zich vermaakt. Een frisse neus in de berglucht, betoverende uitzichten vanaf schitterende panorama terrassen en bankjes langs het kristalheldere, frisse bergwater. Voor de kinderen en wie zich nog kind voelt is er in de zomermaanden een rodelbaan geopend, en het gehele jaar een heuse vlucht naar beneden met de Flying Fox XXL: een zipline waar je met 130 kilometer per uur van de berg af suist!

Cultuursnuiven in de Alpen

Het festival van de zonnewende is een festival waarbij de lokale bevolking vuren ontsteekt in de bergen. Dit levert fascinerende beelden op vanuit de dalen. Het beroemde internationale jazzfestival van Saalfelden vindt jaarlijks plaats in augustus. Met tal van concerten is dit steeds een onvergetelijk evenement! Geniet ook van de Oostenrijkse cultuur en muziek in één van de gezellige restaurants waar 's avonds liveoptredens worden verzorgd.

Afbeelding van Anne Bosveld
Geschreven door
Anne Bosveld
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!