Ga naar content

Wildkogel-Arena in Oostenrijk

SalzburgerLand - Wildkogel-Arena in Oostenrijk is een schitterend gebied om te wandelen! Met een ideale ligging hoog in de bergen heeft het tal van activiteiten te bieden. Hoge of lage moeilijkheidsgraad, in het dal of op de hoogste toppen van de bergen. Een relaxte wandeling of een uitdagende hike. Van een avontuurlijke vakantie met kinderen tot een avontuurlijke mountainbiketocht, je vindt het in Wildkogel-Arena.

Actief in Wildkogel-Arena

Wat zijn de leukste activiteiten om te doen tijdens een vakantie in de regio?

1. Wandelen in Wildkogel-Arena

De mooiste wandelroutes, uitzichten en landschappen ter wereld vind je hier, in Wildkogel-Arena. Het biedt meer dan 1.000 kilometer aan wandelpaden van alle niveaus. Het wandelgebied ligt op 2.100 meter hoogte en je kan er komen met een kabelbaanliftje.

De Panoramawandelroute brengt je van het bergstation in Wildkogel naar het middenstation, tijdens het wandelen vergaap je je aan de schitterende uitzichten. Bij het middenstation aangekomen begint de lol pas echt; vanaf hier kun je kiezen om een afdaling van 53 meter te maken met één van de tien stalen glijbanen!

Ook kun je kiezen om per mountainkart naar beneden te gaan; deze skelter met drie wielen brengt je dan in no time beneden. De speciale wandelingen die gemaakt kunnen worden met de buggy, zijn apart aangegeven. Ook worden hier draagzakken, bergschoenen en buggy’s lenen op vertoon van de gastenkaart.

2. Fietsen in de Wildkogel-Arena

Naast skelteren met drie wielen kan er hier ook gebruik gemaakt worden van een fiets met twee wielen, en hoe! Met 800 kilometer aan mountainbikepaden tussen de majestueuze gletsjers van Großglockner is dit een waar fietswalhalla. Naast mountainbikepaden biedt dit gebied ook 130 fietspaden voor de avonturier die iets minder adrenaline zoekt. Er zijn bewegwijzerde fietspaden, maar er is ook ruimte om je eigen route uit te stippelen, ook allemaal te doen op een e-bike, of bijvoorbeeld met het gezin.

3. Nationaal Park Zomerkaart

De National Park zomerkaart biedt je exclusieve voordelen en kortingen op verschillende attracties, het OV, de liftjes, verschillende musea en meer. De kaart krijg je gratis bij een verblijf bij een van de 130 deelnemende hosts.

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!