Ga naar content

Grossarltal

SalzburgerLand - Prachtige uitzichten over de dalen en de almhutten in het Grossarltal. Eindeloos wandelen en fietsen met tal van opties om heerlijk bij te komen en stil te staan bij al dat natuurschoon. Wat is er allemaal te beleven in Grossarltal? Wij tonen je de leukste opties voor je zomervakantie op deze zonovergoten Oostenrijkste vakantiebestemming.

Natuur in Grossarltal

In het Grossarltal komt zowel de wandelaar als de fietser tijd tekort voor de ruim 400 kilometer aan aangelegd wandel- en fietspad kriskras tussen en over de bergen. Tijd om uit te rusten is er ook, het Grossarltal wordt niet voor niets 'het dal van de Almen' genoemd, er zijn ruim 40 hutten die verspreid liggen in de alpenweides waar heerlijke Oostenrijkse gerechten worden geserveerd. Je proeft het meteen het verschil - verser, echter, en puurder eten, rechtstreeks uit de natuur. Na je welverdiende onderbreking vervolg je je tocht door de florissante weides, langs diepblauwe meren en onvergetelijke uitzichten, neem je je camera mee?

Wandelen in Grossarltal

Waar wandelen in de omgeving van het Grossarltal?

1. Wandel de Salzburger Almenweg

De fervente wandelaar kan de Salzburger Almenweg niet overslaan. Deze wandeling bestaat in totaal uit 31 delen die tussen de 5 en 25 kilometer lang zijn. Deze zijn zowel aantrekkelijk voor gevorderde wandelaars, als voor de minder gevorderde wandelaar, voor iedereen is er dus genoeg keuze! 4 van deze 31 etappes lopen door het Grossarltal. Langs deze paden liggen wel 14 verschillende berghutten. Ruik je de koffie al?

Het bergdorp Grossarl is ook erg populair voor families, met het nieuwe sport- en recreatiecentrum mét belevenisbad en de grootste natuurspeelplaats van SalzburgerLand, de Gaudi-Alm, hoef je je om je kinderen hier geen zorgen te maken. Erg leuk en educatief zijn ook de wandelingen met een Berg Ranger door de bergen. Voor de wat oudere kinderen zijn er uitdagende klims, of 'klettersteigen', en een echte challenge naar een van de hoge toppen van de bergen. 

2. Bloemenwandelingen en yoga ‘op de almen’

'Berg en Gesund' laat je kennis maken met de bergen op een nieuwe manier, bijvoorbeeld met een van hun:

  •  Alpenbloemenwandelingen met begeleiding van een gids
  • Yogawandelingen
  • ‘onthaastdag’ - ultiem relaxen in de frisse berglucht
  • Tochten door het hooggebergte - stoom afblazen met een uitdagende klim

Als je verblijft bij een van de 'Berg en Gesund' locaties, is je deelname aan een van deze activiteiten inbegrepen.

Fietsen in Grossarltal

Mountainbikers zullen hun geluk niet opkunnen in Grossarltal. Er liggen 140 kilometers aan paden met hoogtverschillen tot 13.000 meter. Niet zo'n gevorderde mountainbiker? Huur een e-mountainbike!. Hiermee kun je alsnog genieten van al dat moois, terwijl je toch moeiteloos de berg op fietst. Daarna suis je naar beneden in volle vaart. Met de Family-Flow trail kun je met de kabelbaan naar boven, en daal je vervolgens 1 kilometer af, echte adrenaline!

Wintersport in Grossarltal

Toch liever in de winter genieten van alles wat dit mooie Oostenrijkse plaatsje te bieden heeft? Grossarltal heeft naast wandel- en fietspaden, ook een groot aanbod aan diverse pistes, voor zowel de gevorderde skiër als voor de beginneling. Ook zijn er sneeuwschoentrails, langlaufloipes en kan je rodelen. Geniet tijdens de pauze van het heldere gezicht van Nationaal Park Hohe Tauern, dat in de verte zichtbaar is.

Afbeelding van Anne Bosveld
Geschreven door
Anne Bosveld
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!