Ga naar content

Wagrain-Kleinarl

SalzburgerLand - Op 850 meter boven zeeniveau, omringd door de Radstädter Tauern en op ongeveer een uur rijden van Salzburg, ligt Wagrain-Kleinarl, een klein en rustig bergdorpje waar recreatie, cultuur en sportiviteit de spil van je vakantie zullen zijn. De kleurrijke bloemenzee aan ieder balkon zorgt voor het échte Oostenrijk-gevoel. 

Wandelgebied Wagrain-Kleinarl

Aan natuur in Wagrain-Kleinarl geen tekort. Wat een betoverende uitzichten en landschappen telt dit gebied. In deze regio kun je kiezen uit zo’n 200 kilometer fiets- en wandelroutes, stuk voor stuk uitgezet met borden, verdwalen zul je hier dus niet! Wagrain-Kleinarl is onderdeel van de Oostenrijkse wandeldorpen, dit betekent dat er veel wandelingen worden georganiseerd in de omgeving. Voor de kinderen worden er ook huttentochten en themawandelingen georganiseerd, zoals bijvoorbeeld schatzoeken. Kies je voor een mooie wandeling langs één van de zes bergmeren? Vergeet dan zeker je zwemkleding niet, want in deze verfrissende meren kan gezwommen worden!

Wagrain met kinderen

Deze paden zijn ook de bewandelen met kinderwagen, een picknick met het gezin aan de rand van het meer is een ontspannende manier om de wandeling te onderbreken. Een picknick met de kids op de top van een van de bergen?

Met de kabelbaanlift is de top van de Penkkopf goed te doen, deze biedt een prachtig panoramisch uitzicht. Het beklimmen van de berg is een uitdaging, maar het uitzicht op 2000 meter hoogte stelt niet teleur! 

Naast zwemmen en wandelen, vermaken kids zich volop in Wagrainis Grafenberg, een park op 1700 meter hoogte. Het is ook erg leerzaam; door de wandelpaden te volgen door de dalen ontdekken de kinderen diverse feitjes over de Alpen en SalzburgerLand.

Een andere plek vol vermaak voor de kinderen is Wasserwelt Wagrain, een groot waterpark met verschillende glijbanen en buitenbaden, maar ook sauna's. 

E-bike tochten

Wil je graag fietsen, maar laat je conditie het niet toe, of wil je graag grotere afstanden op een dag overbruggen? Wagrain-Kleinarl biedt fantastische tochten per e-bike aan. De routes en lengtes van de tocht kunnen compleet aangepast worden naar jouw wensen. Onderweg kom je voldoende oplaadpunten tegen, zodat je je elektrische mountainbike kunt opladen, terwijl je zelf oplaadt met een kop koffie en geniet van het prachtige landschap.

Cultuur in Wagrain-Kleinarl

Wagrain-Kleinarl is een echt traditioneel bergdorp, en cultuur is er erg belangrijk. Gedurende de zomer kun je er volop cultuur snuiven op een van de vele marktjes op dinsdag, festivals, volksfeesten of wijn-spijs tours zoals de Almrausch-Party bij de Almstadl. Begin september vinden het Oogstfeest en de boerenmarkt plaats. Wil je meer leren over de boerencultuur van het dorp? Breng dan een bezoek aan het Bauernhofmuseum, daar wordt er op dinsdag en donderdag gedemonstreerd hoe men vroeger brood bakte in het dorp, en kan je er zelf ook brood bakken.

Tips: Salzburger Sportwelt Card

De Salzburger Sportwelt Card is een Card die je krijgt bij een overnachting in Wagrain-Kleinarl. Met deze kaart kan je voor €1,- gebruik maken van de wandelbus, die je naar het beginpunt van je wandeling brengt, en bij het eindpunt weer haalt. Daarnaast kan je met deze kaart andere aangename kortingen krijgen in de omgeving.

Afbeelding van Anne Bosveld
Geschreven door
Anne Bosveld
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!