Ga naar content

Flachau in Salzburgerland

SalzburgerLand - Als je van afwisseling houdt en wellicht ook op zoek bent naar een adrenaline boost, moet je in Flachau zijn, een gemeente in de Oostenrijkse deelstaat Salzburg! Geniet van een onvergetelijke zomervakantie in de bergen!

Natuur in Flachau

Flachau bevindt zich te midden van de Salzburgse bergen. Je kunt hier fantastisch wandelen tussen de majestueuze bergtoppen en over de glooiende almen, waanzinnig fietsen op ieder niveau en tal van leuke activiteiten ondernemen. In de hele omgeving is er ook veel te beleven voor kinderen, zodat het hele gezin zich vermaakt. 

Deel op Pinterest

Activiteiten in Flachau

Voor veel toeristen is Flachau een bekende wintersportbestemming. Toch kun je hier het hele jaar door terecht om heerlijk actief te zijn in de bergen.

Zomervakantie

In volle snelheid van de zomerrodelbaan, een afdaling in een van de grotten of een beklimming van een berg, boogschieten, mountaincarten, segway tours, raften, canyoning, kajakken, ‘suppen', you name it: het kan allemaal in Flachau. De zes sportscholen bieden professionele begeleiding tijdens alle buitenactiviteiten. Na alle actie even lekker afkoelen? Ook dat kan prima in Flachau: er liggen twee grote meren om in te zwemmen en in de ‘Erlebnistherme Amadé’ kun je heerlijk relaxen.

1. Wandelen in Flachau

Rondom Flachau vind je bergen tot ca. 2.000 meter hoogte. En het mooie is dat die toppen goed bereikbaar zijn, ook met kinderen. Vanaf hoger gelegen gebieden geniet je van schitterende vergezichten. In de zomer worden dagelijks begeleide themawandeltours georganiseerd. Zo zijn er wandelingen over de Alpenweiden, culinaire wandeltochten en natuurlijk wandelingen naar de hoogste toppen. Erg leuk is de wandeling naar de Grießenkareck bij zonsopkomst, een zeer bijzondere belevenis!

2. Fietsen in Flachau

Als je meer van de schitterende omgeving van Flachau wilt zien, verken deze dan per fiets. Diverse prachtige routes zijn er uitgezet voor toerfietsers (met of zonder e-bike). Heb je meer interesse in mountainbiken? In en om Flachau ligt een netwerk van maar liefst 700 kilometer aan mountainbikepaden. 45 speciale tours werden hier uitgezet en in Wagrain ligt een super leuk bikepark. In Flachau zijn zelfs speciale mountainbike-accommodaties.

Wintersport in Flachau

Flachau bestaat uit een lange straat, gevolgd door een klein en gemoedelijk dorpscentrum. Het ligt direct aan de voet van de berg en je kunt er uitstekend skiën. Flachau vormt samen met andere skioorden waaronder Wagrain en St. Johann im Pongau het bruisend middelpunt van de bekende Salzburger Sportwelt. In Flachau wordt bovendien de jaarlijkse World Cup Afdaling gehouden. Meervoudig Olympisch kampioen Hermann Maier groeide op in Flachau. 

Afbeelding van Monique Hovens
Geschreven door
Monique Hovens
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!