Ga naar content

Salzburger Sportwelt

SalzburgerLand  - Een van de grootste skigebieden van Oostenrijk is ook in de zomer een trekpleister voor actieve vakantiegangers. Salzburger Sportwelt omvat een enorm netwerk aan trails voor wandel- en fietsliefhebbers en is de plek bij uitstek om het hoofd leeg te maken in de frisse berglucht.

Zomer in Salzburger Sportwelt

Wellicht ben je wel eens gaan skiën in Flachau, Filzmoos, Wagrain-Kleinarl of een van de andere skiplekken in Salzburger Sportwelt. Het wintersportgebied maakt deel uit van Ski Amadé, het tweede grootste skigebied van Europa. Maar wist je dat je er ook in de zomer heerlijk actief kunt zijn?

Zodra de sneeuw gesmolten is, tovert het wintersportgebied zich om tot een outdoor walhalla. De vele paden zijn aantrekkelijk voor iedereen die te voet of op twee wielen de bergwereld wil ontdekken. We geven je graag een aantal tips voor activiteiten om te doen tijdens een zomervakantie in Salzburger Sportwelt!

1. Fietsen en mountainbiken

Meer dan 500 kilometer aan mountainbikeroutes liggen op je te wachten in dit berglandschap en verbinden de zeven vakantieoorden van Salzburger Sportwelt met elkaar en met de omliggende bergen. De voorzieningen voor fietsers zijn uitstekend dankzij goed gemarkeerde paden voor elk niveau, vele fietsshops waar je fietsen en toebehoren kunt huren maar ook bike parks en zelfs specials fietsaccommodaties. Klaar voor een fietsreis naar Salzburger Sportwelt?

Mountainbiken
© Salzburger Sportwelt / Lorenz Masser
Deel op Pinterest

2. Hiken in Salzburger Sportwelt

Neem je bij voorkeur de benenwagen? Voor wandelaars is het hier net zo goed genieten in de zomermaanden. Het gebied is gezegend met ruim 1.000 kilometer aan bewegwijzerde wandelpaden, waaronder delen van de bekende Salzburger Almenweg. Vanaf de dorpen in Salzburger Sportwelt vertrekken routes in alle soorten, zodat je in jouw tempo en naar jouw wens van de omgeving kunt genieten. Van een dalwandeling tot een trekking hoog in de bergen.

Hiken in Salzburger Sportwelt
Deel op Pinterest

Pauzeer in één van de gezellige berghutten en proef de traditionele gerechten, bereid met lokale ingrediënten. Vanaf het terras zal je je verwonderen over de weidse panorama's over het dal en de bergen. Neem je liever je eigen lunch mee, dan zijn er genoeg bankjes in de bergen met datzelfde betoverende vergezicht!

3. Klimmen in Salzburger Sportwelt

Vind jij het heerlijk om de rotsen verticaal te overwinnen? Dan is Salzburger Sportwelt ook voor jou. In de regio vind je eindeloos veel mooie klimroutes midden in de natuur. Je kan het zelf zo spannend maken als je wil. Wie eerst even wil oefenen, kan terecht in het indoor klimcentrum in Wagrain of op een van de vele touwenparcoursen. Maar niks kan op tegen het beklimmen van een echte bergwand. Ga jij de uitdaging aan?

Klimmen in Salzburger Sportwelt
Deel op Pinterest

4. Watersport

Ook in en op het water beleef je spannende avonturen in Salzburger Sportwelt. Canyoning is een echte adrenalinesport waarbij je door een kloof gaat afdalen en onderweg van hoge rotsen springt, glijdt over natuurlijke glijbanen en abseilt op watervallen. Voor de echte durfals. Verder is raften op de Enns of de Salzach heel populair.

Overnachten en rondreizen

Geniet van een gastvrij en gezellig verblijf in een van de mooie accommodaties en verken vanaf een vaste standplaats de omgeving. Of maak er een rondreis van om de verschillende mooie plekken te verkennen. Een ding staat vast, een zomervakantie in Salzburger Sportwelt is genieten!

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!