Ga naar content

Salzburger Sportwelt

SalzburgerLand  - Een van de grootste skigebieden van Oostenrijk is ook in de zomer een trekpleister voor actieve vakantiegangers. Salzburger Sportwelt omvat een enorm netwerk aan trails voor wandel- en fietsliefhebbers en is de plek bij uitstek om het hoofd leeg te maken in de frisse berglucht.

Zomer in Salzburger Sportwelt

Wellicht ben je wel eens gaan skiën in Flachau, Filzmoos, Wagrain-Kleinarl of een van de andere skiplekken in Salzburger Sportwelt. Maar wist je dat je er ook in de zomer heerlijk actief kunt zijn?

Zodra de sneeuw gesmolten is, tovert het wintersportgebied zich om tot een outdoor walhalla. De vele paden zijn aantrekkelijk voor iedereen die te voet of op twee wielen de bergwereld wil ontdekken. We geven je graag een aantal tips voor activiteiten om te doen tijdens een zomervakantie in Salzburger Sportwelt!

1. Fietsen en mountainbiken in Salzburger Sportwelt

Meer dan 500 kilometer aan mountainbikeroutes liggen op je te wachten in dit berglandschap en verbinden de zeven dorpen met elkaar en met de omliggende bergen. De infrastructuur in Flachau, Wagrain-Kleinarl, St. Johann, Radstadt, Altenmarkt-Zauchensee, Eben en Filzmoos is volledig ingesteld op mountainbikers. 

Mountainbiken
© Salzburger Sportwelt / Lorenz Masser
Deel op Pinterest

Op diverse plekken worden fietsen verhuurd en vanuit de dorpen zijn de paden goed bereikbaar. Naast de normale paden, zijn er schitterende downhill-tracks en kan je je skills testen in het bike-park. Voor de echte die-hard is er de Stoneman Taurista trail, een 123 km lange route die je in 2 tot 3 dagen kan mountainbiken. Ben jij er klaar voor om 4.500 hoogtemeters van deze trail te overwinnen?

2. Op de E-bike

In 2022 vond de eerste editie van het E-bike festival plaats. Je kon zelf de nieuwste modellen uitproberen en een proefritje maken door de prachtige omgeving. Ook kon je deelnemen aan georganiseerde tours, zoals de Gourmet-tour of de Discovery-tour. Of dit evenement de komende jaren nog zal plaatsvinden weten we nog niet.

3. Hiken in Salzburger Sportwelt

Neem je bij voorkeur de benenwagen? Voor wandelaars is het hier net zo goed genieten in de zomermaanden. Het gebied is gezegend met ruim 1.000 kilometer aan bewegwijzerde wandelpaden, waaronder delen van de bekende Salzburger Almenweg. Vanaf de dorpen in Salzburger Sportwelt vertrekken routes in alle soorten, zodat je in jouw tempo en naar jouw wens van de omgeving kunt genieten. Van een dalwandeling tot een trekking hoog in de bergen.

Salzburger Sportwelt
© Salzburger Sportwelt / Lorenz Masser
Deel op Pinterest

Pauzeer in één van de gezellige berghutten en proef de traditionele gerechten, bereid met lokale ingrediënten. Vanaf het terras zal je je verwonderen over de weidse panorama's over het dal en de bergen. Neem je liever je eigen lunch mee, dan zijn er genoeg bankjes in de bergen met datzelfde betoverende vergezicht!

Overnachten en rondreizen

Geniet van een gastvrij en gezellig verblijf in een van de mooie accommodaties en verken vanaf een vaste standplaats de omgeving. Of maak er een rondreis van om de verschillende mooie plekken te verkennen. Een ding staat vast, een zomervakantie in Salzburger Sportwelt is genieten!

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!