Ga naar content

Thule Urban Glide 2

Review - Reizen met kinderen, veel mooier wordt het niet toch? Ieder jaar trek ik er op uit, maar dit jaar voor het eerst met een kleine baby. Volop genieten van hoge bergen en diepgroene bossen in het buitenland. Ontzettend leuk om actief op pad te zijn met een baby/kind, maar de juiste kinderwagen is dan wel cruciaal. Waar ik begon met een kinderwagen van een “fashionable merk”, eindigde ik met de Urban Glide 2 van Thule.

Hieronder lees je alles over mijn ervaringen met deze all-terrain kinderwagen. Ik belicht zowel positieve als negatieve ervaringen met gebruik, design, veiligheid en transport, zodat jij een eerlijk beeld krijgt.

All terrain kinderwagen Thule
© Naturescanner Steven
Deel op Pinterest

Over Thule

Even een korte inleiding over het Zweedse Thule, want eerlijk is eerlijk, bij actief gebruik merk je het verschil tussen een echt outdoormerk en de fashionable merken die je in iedere winkel ziet. Thule staat voor ontdekken, alleen of samen met je gezin. Actief eropuit gaan en je niet laten beperken door mogelijke obstructies. Met de juiste middelen, ga je ook echt prima op pad met kinderen. De Urban Glide 2 kent meer dan genoeg aspecten die aansluiten bij die filosofie. Tijd om die eens onder de loep te nemen!

Outdoor Ouders - Op avontuur met je baby

Eerste gebruik Thule Urban Glide 2

Ik ben dagelijks op pad met mijn baby, waarvan de meeste dagen met de kinderwagen. Dit gaat van struinen door de stad en het doen van boodschappen tot aan wandelingen in het bos of wandelvakanties in de bergen. In de eerste gevallen zijn veel kinderwagens geschikt, omdat het vaak kortere en vooral vlakke wandelingen zijn. Waar voor mij het verschil zit, zijn de wandelingen in de natuur. Voor de beste outdoor ervaring met baby is deze wagen ideaal.

Grote wielen voor volledige controle

De Thule Urban Glide 2 is voorzien van 16-inch achterwielen. Dat zegt je misschien niet direct iets, maar dat is groot in vergelijking met de meeste andere kinderwagens. Dat verschil merk je meteen! De kinderwagen rolt eenvoudig door modderige paden en zanderige weggetjes, waarbij je ook nog eens keurig de grip houdt op de ondergrond. Je
hoeft niet overdreven te duwen, ik merkte dat de kinderwagen zeer soepel blijft bewegen. Uiteraard zet je bij stilstaan ook de achterwielen eenvoudig vast (op de rem) met je voet, zoals bij de meeste kinderwagens.

Tip! Zelf ben ik niet zo’n jogger, maar je hebt voor het hardlopen de mogelijkheid om het voorwiel in een rechte positie vast te zetten. Dit gaat vrij simpel, door aan het grijze knopje boven het voorwiel te draaien. Ik kan de werking zelf niet degelijk testen, maar diverse renners staan in het Guinness Book of Records voor het rennen van succesvolle marathons met de Urban Glide 2. 

Thule Urban Glide 2
© Naturescanner Steven
Deel op Pinterest

Design

Wat maakt het design van de Thule Urban Glide 2 bijzonder?

1. Beugel voor iedere lengte

Zelf ben ik relatief lang (1.90m), waardoor ik bij het uitzoeken echt let op de hoogte van de beugel, want deze zijn vaak te laag en hebben een aantal vast bepaalde standen. De Urban Glide 2 was hierin toch wel positief verrassend voor mij. Die heeft namelijk een beugel die niet werkt op een aantal vaste standen, maar gewoon vrij aanpasbaar is binnen de marges.

Hierdoor kan hij, zeker in vergelijking met standaard kinderwagens, goed op maat gemaakte hoogte komen. Ga je hardlopen? Dan zet je de beugel eenvoudig in horizontale stand. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om je hand door de lus aan de beugel te halen, extra veilig!

2. Verstelbare kap

Bij gebruik van de kinderwagen maakte ik veelvuldig gebruik van de diverse standen van de zonnekap. Hij klikt eenvoudig door naar de volgende stand, waarbij je een ruime keuze hebt aan standen die je kunt gebruiken. Werkt dus erg fijn, maar dit is uiteraard bij de meeste kinderwagens het geval. Je weet in ieder geval zeker, dat je jouw baby prima uit de zon houdt.

Tip! Bovenop de kap zit nog een venster, waarmee je tijdens het lopen stiekem naar je baby kijkt. Ideaal om te checken of er al geslapen wordt, of gewoon even omdat het kan! Sluit eenvoudig af met een magneetsluiting.

3. Verstelbaar zitje

Opvallend aan deze kinderwagen is dat je in deze samenstelling enkel de baby naar voren laat kijken, waar je bij andere merken soms de mogelijkheid hebt om de hele zitting om te draaien. Dat kan een nadeel zijn, maar gelukkig is de zitting wel in hoogte aanpasbaar. Ik heb met mijn baby diverse standen geprobeerd, welke variëren van relatief plat tot relatief rechtop. Zeker handig hieraan is het feit dat je het zitje heel eenvoudig met slechts één hand aanpast. Je baby zit trouwens goed en veilig vast met een goed verstelbare vijfpuntsgordel! 

Urban Glide 2
© Naturescanner Steven
Deel op Pinterest

Veiligheid

Handrem voor snelheidsregeling

Voor mij was de handrem zeker een van de meest verrassende eigenschappen. Ik hoor je denken. Handrem? Op een kinderwagen? Jazeker! De Urban Glide 2 is voorzien van een met de hand bedienbare handrem. Het klinkt misschien wat overbodig, maar toch was het fijn om niet het volledige gewicht van de kinderwagen te hoeven tegenhouden. Je remt eenvoudig met één hand en weinig kracht. Je kunt hem helemaal stil zetten of bijvoorbeeld enkel wat afremmen op heuvelachtige terrein, viaducten etc. Zoek jij vaak de bergen op?

Dan hoef ik je niet uit te leggen hoe handig dit gaat zijn!

Ventilatie

Wat ik opvallend vond, is de mate waarin rekening is gehouden met de ventilatie voor je baby. De Urban Glide twee is namelijk ruimschoots voorzien van ventilatieopeningen. In de zonnekap, bij het zitje van de baby én (bij de babywieg) op de bodem. Zeker die laatste is opvallende en zie je niet vaak terug!

Zichtbaarheid

Ik gebruik de kinderwagen vaak ook nog in het donker (met name in de winter) tijdens het uitlaten van de honden. Zichtbaarheid is dan altijd wel een dingetje, zeker wanneer je geen goed verlicht wandelpad hebt. De Urban Glide 2 is zowel op de banden als op de kap voorzien van reflectiestrepen, wat voor mij echt wel een fijne toevoeging is!

Transport & opbergen

Transport

Een niet onbelangrijk punt bij een kinderwagen is de grootte. Dan bedoel ik in dit geval met name de grootte bij vervoer. Omdat elke dag hetzelfde rondje niet zo spannend is, trek ik er regelmatig met de auto op uit. Een kinderwagen die handig is om te vervoeren, krijgt dan snel mijn voorkeur. Bij het testen van de Thule vielen mij een aantal dingen op. De Urban Glide 2 bestaat, in tegenstelling tot de meeste andere kinderwagens, niet uit twee delen
maar uit één deel. Op zichzelf is het een relatief groot ding om mee te nemen, maar praktisch gezien vergt het minder opbergruimte. Ik kreeg hem dan ook snel en eenvoudig de auto (van gemiddelde grootte) in. 

Wandeling in het bos met baby
© Naturescanner Steven
Deel op Pinterest

Wat er voor mij vooral uitspringt, is de eenvoudigheid van het inklappen. Waar andere kinderwagens hier soms bijna een hele handleiding voor nodig hebben, is deze Thule simpelweg met 1 hand op te vouwen. Binnen een paar seconden is dit gebeurd. Vergeet je hoe het moet? Dan staat het ook nog op de kinderwagen zelf, geen boekje nodig dus. Waar je wel op moet letten, is dat de wielen eraf moeten. Ook dat is vrij simpel, maar wel een handeling die je moet maken, waar dit niet bij alle kinderwagens zo is.

Bergruimte

Bergruimte is voor mij persoonlijk niet het belangrijkste, maar eerlijk is eerlijk, handig is het wel. Deze Thule heeft een relatief ruim opbergvak onder de kinderwagen, prima voor een boodschap of wat spullen tijdens de vakantie. Kleine extra hierin, is dat de wagen nog voorzien is van twee losse gaasvakken voor het opbergen van kleinere spullen. Kort
gezegd, gewoon prima!

Accessoires Thule Urban Glide 2

Deze product review is gebaseerd of Thule Urban Glide 2 en een enkele accessoire, namelijk de Thule Bottle Cage (bekerhouder). Wanneer jij geïnteresseerd bent is het interessant om alle accessoires van de Urban Glide 2 te bekijken. Denk bijvoorbeeld aan het baby bassinet, waarmee je de kinderwagen ook voor baby’s tot 6 maanden gebruikt. Leuk
weetje hierover, is dat de babywieg extra diep is gemaakt, zodat baby extra comfort heeft. 

Kinderwagen Thule
© Naturescanner
Deel op Pinterest

Uiteraard zijn ook de gebruikelijke accessoires, zoals een regenhoes, maxi cosi adapters en voetenzak beschikbaar.
Weetje: Zweden is trots op het merk Thule! De Urban Glide 2 is namelijk terug te vinden in het nationale museum van Stockholm.

Conclusie

Dat was een heel verhaal, dus nog even in het kort. Ik ben zeker enthousiast over de Thule Urban Glide 2! Je pakt hem prima mee voor een rondje door de stad, maar de natuur is waar hij echt uitblinkt. Het soepele bewegen en de goede ophanging zorgen voor optimaal gemak voor baby en ouder. Je hebt veel mogelijkheden en verschillende standen in de zonnekap, het zitje en de duwbeugel, waarmee je hem perfect afstelt op je eigen situatie. Praktisch gezien zit het ook goed. Je hebt ruimte voor je spullen, klapt de wagen met één hand in en hebt beschikking over een handrem voor rijden met hoogteverschil, ideaal!

De Thule Urban Glide 2 is verkrijgbaar in vijf kleurvariaties. De foto’s in deze review zijn van de kleur Black/Cypress Green.

Afbeelding van Steven Bakker
Geschreven door
Steven Bakker
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!