Ga naar content

Rivieren in Colombia

Bezienswaardigheden Colombia - Colombia heeft een unieke natuur. Het Zuid-Amerikaanse land wordt doorkruist door hoge bergen en dit resulteert in veel mooie rivieren. De rivieren in het noorden stromen allen door de Orinocodelta. Een van de hoogtepunten om te zien voor veel reizigers is de Caño Cristales met haar felle kleuren. Wat zijn de mooiste rivieren in Colombia?

Mooiste rivieren in Colombia

Een kort overzicht van enkele niet te missen rivieren tijdens een reis door Colombia.

1. Magdalena Rivier

Meer naar het westen stroomt de Magdalena door de Andes. De Magdalena is met 1500 km de langste rivier van het land.

2. Amazone Rivier in Colombia

Een klein deel van de Amazone ligt ook nog op Colombiaans grondgebied. Er zijn goede mogelijkheden om te raften en te kajakken, maar je kunt ook prachtige wandelingen maken langs de rivieren.

3. Caño Cristales - Roze Rivier

Een van de meest bijzondere natuurfenomenen in Colombia is de Caño Cristales, die ook "Rivier van de vijf kleuren" of "Regenboog Rivier" genoemd wordt. Het is voor velen de mooiste rivier ter wereld. De rivier bevindt zich in de Serrania de la Macarena, in de provincie Meta en vertoont een kleurenspektakel van 5 felle kleuren. Het is een waterplant die alleen hier voorkomt die een deel van het jaar van groen naar roodroze kleur verandert. 

De beste tijd om de felle kleuren te zien is de periode van juni t/m november. Om er te komen is een chartervlucht nodig, het is dus aanbevolen om dit via een reisorganisatie te regelen. Reken op minimaal 3 dagen om de Caño Cristales te bezoeken. Hieronder leuke tips voor reizen naar Colombia. Meer reizen vergelijken? Bekijk dan onze Tips rondreis Colombia.

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!