Ga naar content

Thule rugtassen

Tijdens onze reizen wandelen en fietsen wij veel. Daarom zijn lichte, handige rugzakken erg belangrijk voor ons gezin. Er zijn veel goede merken op de markt en met name de Thule backpacks behoren tot onze favoriete rugtassen. Wij testten verschillende rugtassen van Thule, zowelvoor volwassenen als voor kinderen, en zijn hier erg enthousiast over.

Rugzakken van Thule getest

Thule heeft een zeer brede waaier aan rugzakken; van stevige heuptassen tot trekking backpacks voor de zwaarste tochten. Alle tassen van het Zweedse merk zijn van een uitmuntende kwaliteit, je merkt dat alles tot in het extreme is doordacht en getest. Omdat wij met Naturescanner veel verschillende soorten trips maken, hebben we diverse modellen gebruikt.

Kinderrugzak Thule
© Naturescanner
Deel op Pinterest

Tijdens een reis naar Mexico met het gezin nemen we een dagrugzak voor volwassenen en voor kinderen mee, maar tijdens een wandeling op de Veluwe gaat de cameratas mee.

1. Rugtassen met waterzak

De meeste rugzakken hebben zijvakken waar je waterflesjes in kan steken. Ken je het gefriemel om er een flesje uit te nemen en erger nog, om het weer op zijn plaats te krijgen? Je kunt beter de hele tas van je rug nemen in plaats van je rug in een kramp te wringen, en daar zit je ook niet op te wachten bij elke slok die je wilt nemen. 

Waterzak
© Naturescanner
Deel op Pinterest

Een goede rugzak met waterzak is de oplossing. Tijdens onze reizen komen we regelmatig mensen tegen die niet afweten van het bestaan van drinkrugzakken af en daarom nog even dit handige systeem uitgelegd. Aan de achterkant van de rugzak zit een waterzak die je kunt vullen met water. De Thule rugzakken voor volwassenen hebben een waterzak van 2,5 L en de kinderrugzak heeft een waterzak van 1,75 L.

© Naturescanner Naomi
Deel op Pinterest

Het handige sluitsysteem zorgt ervoor dat er geen druppel uit kan komen. Het plastic wordt dubbel gevouwen en je schuift er nog een klep overheen die de hele boel extra afsluit. Vervolgens kan je de waterzak vastklikken aan het bovenste lipje, zodat hij in de tas niet van plaats kan verschuiven of onderin komt te zitten. Hij zit gelijkmatig over de tas verdeeld.

Deel op Pinterest

Met een reservoir van 2,5 liter kom je een aardig eind tijdens een wandeling.

Hoe werkt zo'n drinkrugzak dan? Vanaf de waterzak voert een buisje naar de achterkant van de rugzak, over de schouderband heen. Zo kan je tijdens het wandelen of fietsen drinken via het drinktuitje.

De drinktuit heeft een afdichtmechanisme om lekken tijdens het hiken of fietsen te voorkomen.

Thule ReTrakt-waterslang

De Thule hydratatierugzakken hebben een ingenieus systeem met een magnetische waterslang. Wanneer je de slang los laat klikt deze automatisch weer op zijn plaats op de schouderband. Dit hebben we niet eerder gehad en we vinden het een briljante uitvinding. Je hoeft niks op zijn plaats te brengen, het slangetje komt vanzelf weer waar die hoort.

Magnetisch slangetje
© Naturescanner
Deel op Pinterest

Naast het handige waterzaksysteem en de magnetische slang bieden de rugzakken veel ruimte en verschillende vakjes om spullen op te bergen. Dat is natuurlijk ook belangrijk als je een lange tocht gaat maken.

Rugzak opbergruimte
© Naturescanner
Deel op Pinterest

Bekijk hier alle drinkrugtassen van Thule.

Zijvakken

Alsnog hebben ook de drinkrugzakken vakjes op de heupen, om snel bij je spullen te kunnen.

Ademend achterpaneel en zwaartepunt

Tijdens outdoor activiteiten is een ademende stof op je rug uiteraard belangrijk en ook hier zijn de Thule rugtassen van voorzien. Het zwaartepunt van de tassen zit laag op de rug, zodat je tijdens de beweging geen last hebt van het gewicht op je rug en je niet beperkt wordt in je activiteit.

2. Cameratassen

Janneke trekt bijna elk weekend de natuur in met haar spiegelreflex en andere toestellen. Een praktische cameratas mag dan zeker niet ontbreken. Bekijk haar reviews over Thule cameratassen

Cameratas Thule
© Naturescanner Janneke
Deel op Pinterest
Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!