Ga naar content

Thule Alltrail Daypack

Het voorjaar is voor mij de perfecte periode om mijn materiaal te testen en om te kijken of het nog een reisseizoen mee kan, of aan vervanging toe is. Van mijn cameraspullen tot jassen, broeken en rugzakken. Van die laatste mocht ik dit voorjaar een nieuwe toevoeging aan mijn collectie testen. Een welkome toevoeging, want mijn oude dagrugzak heeft al een seizoen te veel gezien. Voor het merk Thule mocht ik de AllTrail Daypack 18L testen, een rugzak uit de nieuwe reeks ‘AllTrail Daypacks’ en ‘AllTrail Hydration packs’.

Thule AllTrail Daypack 18L Review

De nieuwe rugzakken zijn al verkrijgbaar en zijn er in verschillende varianten. Kenmerkend voor deze collectie is het gestroomlijnde model. De tassen hebben handige zakjes bovenop en aan de zijkant. Het model is naast outdoor ook geschikt voor in de stad en voor dagelijks gebruik.

1. Daypacks en Hydration packs

De ‘AllTrail Daypacks’ zijn er in de variant 18L en 25L, de L staat voor liter. De ‘All Trail Hydration packs’ zijn speciale drinkrugzakken, die voorzien zijn van het ReTrakt™ drink systeem voor optimaal praktisch gebruik. De Hydration packs zijn verkrijgbaar in 3 varianten: 10L, 16L en 22L. De ‘ AllTrail Daypacks’ zijn eveneens voorzien van een binnenvak voor een drinkzak met een speciale opening aan de bovenkant voor de drinkslang.

© THULE
Deel op Pinterest

Alle nieuwe uitvoeringen van de All Trail Daypack en Hydration pack reeks zijn verkrijgbaar in de kleuren Pond Gray, Faded Khaki en Zwart.

2. Compacte rugzak met voldoende ruimte

De 18L Daypack heb ik op de proef gesteld tijdens een ochtendfotograferen op Landgoed Klein Bylaer. Het landgoed omvat een klein gebied van bos, weilanden en akkers in Barneveld en wordt doorkruist met sprengen, vennetjes en beken.

Hierdoor heeft het gebied een drassige en waterrijke uitstraling, een perfecte habitat voor de heikikker en voor een korte fotografiewandeling met een compacte rugzak.

dagrugtas Alltrail
© Naturescanner Twan
Deel op Pinterest

Bij het uitpakken viel me meteen op dat het om een zeer lichtgewicht, maar qua stof stevige rugtas gaat met een compacte uitstraling. De stiksels, ritsen, gespjes en gaasvakken zijn van goede kwaliteit en de rugzak is op het rugvlak extra verstevigd, wat tevens zorgt voor extra draagcomfort.

De borstriem en heupriem zorgen dat de tas goed op z’n plek blijft zitten. De anders loshangende centimeters riem worden door handige gespjes of een elastiek op hun plek gehouden.

Thule daypack
© Naturescanner Twan
Deel op Pinterest

Toen ik ging inpakken maakte ik me een beetje zorgen over de grootte van de rugzak en wat er allemaal in zou passen, maar qua inhoud kan de tas meer dragen dan op het eerste oog lijkt. Het was lekker zonnig, maar toch fris door de stevige wind, dus toch maar een windvaste regenjas ingepakt. Deze paste er naast mijn spiegelreflexcamera, twee kleine lenzen, een verrekijker, klein statief en wat te knabbelen voor onderweg, goed in, zonder te hoeven proppen.

De jas was uiteindelijk niet nodig, dus kon lekker in de tas blijven en diende hierbij ook als demping voor mijn camera. Want ondanks dat alles er goed in paste, is de stof wel dun en dus niet geschikt om kwetsbare spullen onbeschermd in te vervoeren. Wanneer je langere tijd op pad wil met fotografie uitrusting, zou ik dus zeker even aanbevelen om ook de Thule cameratassen te bekijken. Mijn macrolens paste wel perfect in het gaasvakje aan de binnenzijkant van het grote vak.

3. Regenhoes

De regenhoes van de rugzak past helemaal om de rugzak heen en beschermt hierbij ook de bodem. Let wel op wanneer je de rugtas met regenhoes op een vochtige ondergrond zet, het water trekt hier na een aantal minuten doorheen.

Regenhoes rugtas Thule
© Naturescanner Twan
Deel op Pinterest

Conclusie

Alles bij elkaar is deze compacte tas heel geschikt voor een korte wandeltocht, een half dagje erop uit in de stad of natuur. Een no-nonsense ‘daypack’ die draagcomfort, bescherming tegen de elementen en voldoende inhoud stijlvol combineert. Lees meer over de Thule AllTrail Daypack op de officiële Thule website.

Dit artikel werd gesponsord door Thule. 

Afbeelding van Twan Spierings
Geschreven door
Twan Spierings
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!