Ga naar content

Equatoriaal Guinea natuur

Hoeveel mensen ken jij die een reis naar Equatoriaal Guinea hebben gemaakt? Hou je van onbetreden paden dan is een reis naar dit kleine Afrikaanse land wat voor jou. Equatoriaal Guinea is een veilige reisbestemming in Afrika. In het noorden grenst het aan Kameroen waar het in het zuidelijk deel ook veilig reizen is. Controleer wel altijd het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse zaken. Ben je zelf op reis geweest naar dit land en heb je informatie die je interessant lijkt voor andere reizigers, geef dan jouw advies in de tiprubriek bovenaan.

Reizen naar Equatoriaal Guinea

Equatoriaal-Guinea is verdeeld over het vaste land (Mbini), aan de Westkust van Afrika, en het eiland Bioko en Annobón. De hoofdstad Malabo ligt op Bioko. Via de ambassade moet je een visum aanvragen.

Natuur in Equatoriaal Guinea

Een Nationaal Park dat je zeker moet bezoeken is Monte Alen National Park. Een goed bewaard juweeltje in centraal Afrika, wordt wel gezegd. Ruim 1400 vierkante meter beslaat dit park. Het ligt ten oosten van de Río Congüe. Het park is goed toegankelijk. Je vindt hier regenwouden en goed bereikbare kampeerplaatsen. Een goede reden om dit park te bezoeken zijn de berggorilla’s, olifanten, chimpansees en krokodillen. Zorg dat je goed geïnformeerd en geoutilleerd op pad gaat. Ga op pad met een lokale gids.

Dieren en planten in Equatoriaal Guinea

In Monte Alen National Park leven 265 soorten vogels, 105 soorten zoogdieren met o.a. mandrils, gorilla’s en chimpansees, 65 soorten reptielen waarvan de grootste de krokodillen zijn.

Hotels Equatoriaal Guinea

Via Booking.com kun je hotels boeken in Bata, Malabo en Oyala.

Spaanse kolonie

Tot 1963 is Equatoriaal Guinea een Spaanse kolonie geweest. Alhoewel men er geen goede herinneringen heeft aan de Spaanse overheersing en uitbuiting, is Spaans hier de officiele voertaal. Ook Frans en inheemse talen worden gesproken.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!