Ga naar content

Nakurumeer in Kenia

Mooiste plekken Kenia - Op ca. 3 uur rijden van de Keniaanse hoofdstad Nairobi ligt een bijzonder wildpark, het Lake Nakuru National Park, diep in de Great Rift Valley.

Bezienswaardigheden Nakurumeer

Dit fascinerend stukje natuur ligt aan de rand van Nakuru stad en is het leefgebied van veel bijzondere diersoorten. Ondanks het feit dat Lake Nakuru in Kenia geheel omheind is, is het voor veel Kenia-gangers één van de meest favoriete locaties om te bezoeken tijdens hun rondreis. Wat zijn de hoogtepunten van het Nakurumeer? De reden waarom veel mensen het meer in hun hart hebben gesloten, en het gebied dus vaak in hun reisprogramma, heeft te maken met de wilde dieren die er voorkomen: het wildpark heeft een bijzonder ecosysteem.

1. Flamingo's en pelikanen

Belangrijkste eigenschap wat dit park zo uniek maakt is het enorme zoutwatermeer middenin het park. Dit waterrijke gebied biedt onderdak aan vele unieke vogelsoorten, waaronder pelikanen en de prachtig roze gekleurde flamingo’s die hier hun voedsel zoeken. Afhankelijk van de waterstand leven er van tijd tot tijd duizenden tot tienduizenden roze flamingo’s, zoekende naar hun favoriete algensoort die in het ondiepe zoute water leeft. Dit alleen levert de meeste bezoekers aan dit park al een ervaring voor het leven en natuurlijk de mooiste natuurfoto’s op.

2. Dieren rondom het Nakurumeer

Verder heeft Lake Nakuru uiteraard veel meer te bieden; vele grote kuddes grazers en katachtigen, waaronder een gezonde populatie leeuwen en luipaarden. Bovenal heb je in dit mooie gebied een zeer goede kans op het zien van witte en zwarte neushoorns. Uniek, aangezien deze dieren met uitsterven worden bedreigd en hier een speciale beschermde status hebben, waardoor er een stabiele populatie leeft. Het is niet voor niets dat velen Lake Nakuru enkel en alleen aandoen om de neushoorns te kunnen bewonderen. Met name tijdens de vroege ochtenduren raden wij aan om samen met je gids langs de oevers van het meer te speuren, aangezien de neushoorns hier vaak bijeenkomen en heerlijk liggen te zonnen na een koude lange nacht in de bush. Regelmatig liggen ze in grote groepen comfortabel bij elkaar en kun je de mooiste kiekjes schieten. Tip daarbij is om een mooi plekje op te zoeken, waarbij je de flamingo’s en het meer als achtergronddecor kunt gebruiken!

3. Baboon Cliff

Tijdens je gamedrive door het Nakuru park mag en kan eigenlijk een bezoek aan de bekende Baboon Cliff, of één van de andere adembenemende uitzichtpunten niet ontbreken. Geniet bijvoorbeeld van een heerlijke picknicklunch terwijl je je ogen uitkijkt over het meer en de omringende savannegebieden.

4. Culturele bezienswaardigheden

Naast de overweldigende natuur van Lake Nakuru, staat de regio bekend om haar archeologische vondsten. In Hyrax Hill bijvoorbeeld werd een 3.000 jaar oude nederzetting opgegraven. Enkele paleontologen ontdekten tevens fossielen uit de prehistorie.

Safari Nakurumeer

Om je safari in het Lake Nakuru National Park compleet te maken raden wij je aan om een lodge te kiezen in het park zelf. Hierdoor kan je langer van je safari genieten en tevens heb je vanuit de meeste lodges een fascinerend uitzicht over het park. Één van deze mooie lodges is het in 2015 geopende Naivasha Sopa lodge, waarbij je een beter uitzicht nagenoeg niet kunt bedenken. Voor een prachtig samengestelde safari naar Kenia en het Lake Nakuru National park kunt je terecht bij verschillende organisaties, die je helpen bij het samenstellen van je reis. Bij Riksja Kenia kan je een rondreis zelf samenstellen met bouwstenen. Zo hebben zij ook een bouwsteen Nakuru.

Bereikbaarheid Nakuru

Van Amsterdam naar Nairobi vlieg je in ca. 9,5 uur. Met een auto is het dan nog iets meer dan 2 uur rijden naar Lake Nakuru.

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!