Ga naar content

Amboseli Nationaal Park

Tegen de grens met Tanzania en aan de voet van Afrika's hoogste berg, de Kilimanjaro, ligt één van de mooiste wildparken van Kenia. Het Amboseli National Park ligt aan de Keniaanse zijde van deze machtige Kilimanjaro en is net als de Masai Mara de thuishaven van Kenia’s bekendste lokale stammen, de kleurrijke Masaai.

Safari in Amboseli

Safari’s in Amboseli zijn met name bijzonder vanwege de prachtige ansichtkaartachtige settings die dit mooie wildpark te bieden heeft. Daarbij vormt de imposante Kilimanjaro vrijwel constant het achtergronddecor. De Kilimanjaro is vooral bij het ochtendgloren of laat op de dag goed zichtbaar, overdag hangt er meestal een wolkendeken over de berg.

Wildlife Amboseli
Deel op Pinterest

Bekijk ook de overige reistips voor wildlifereizen naar dit bijzondere nationale park. Riksja Kenia biedt een bouwsteen naar de olifanten in Amboseli, die je zelf kunt combineren met andere bouwstenen in Kenia. Get Your Guide heeft een dagexcursie naar Amboseli vanaf Nairobi. Betalen kan nu ook met iDeal.

Bezienswaardigheden Amboseli in Kenia

Het landschap in het Amboseli nationaal park zelf kenmerkt zich met name door het grote contrast tussen droge vlaktes en groene moeraslanden. Dit contrast in natuur zorgt voor een enorme diversiteit aan planten- en diersoorten en dat maakt Amboseli een waar paradijs voor de echte liefhebber.

Kenia specialisten

1. Masai

In Amboseli kan je een Masai dorp bezoeken. Het is werkelijk bijzonder om kennis te maken met de Maasai cultuur en een kijkje te kunnen nemen in de hutten en tradities. Bij een bezoek aan de stammen word je welkom geheten met een dans en ook zelf uitgenodigd om mee te dansen. Bekijk ook onze tips over een reis naar de Masai Mara in Kenia.

2. Dieren in Amboseli

Naast vele (water)vogelsoorten die in het park leven, heeft men bij een bezoek aan Amboseli Naitonaal Park ook een goede kans op het zien van de "Big Five" – leeuw, olifant, neushoorn, buffel en luipaard. Verder zijn er vele kuddes grazers te bewonderen en is het spotten van illustere diersoorten zoals hyena’s en jachtluipaarden (cheeta’s) geen uitzondering.

Meer individuele reizen

Door de schaarse begroeiing is het lange droge seizoen de beste periode om wild te zien.
Let wel: net als in andere parken met veel katachtigen mag je alleen op de daarvoor bestemde plekken de auto verlaten. Elders in het park mag dit niet. Ook mag je niet van de weg afrijden en dieren hebben altijd voorrang.

3. Olifanten

Amboseli NP staat daarbij met name bekend vanwege de vele, grote kuddes olifanten die hier leven. Sommige van deze olifantenfamilies vormen Oost-Afrika’s grootste en oudste kuddes en velen leven al vele generaties in dit bijzondere gebied. Ze trekken dagelijks vanuit de uitlopers van de Kilimanjaro naar de drassige moerassen voor een fascinerend badritueel. Men spreekt daarom weleens van de tweekleurige olifanten van het Amboseli National Park, waarbij de onderkant van de olifant donkerder gekleurd is. 

Olifantenkudde in Amboseli
Deel op Pinterest

4. Mount Kilimanjaro

Ook de natuur en het landschap zijn een belangrijke reden om Amboseli te bezoeken. Het park biedt een fantastisch zicht op de Kilimanjaro. De hoogste losstaande berg ter wereld vormt het perfecte decor voor mooie natuur- en wildlife foto's.

Wil je zelf graag op safari en weet je nog niet goed welke plaatsen je wilt bezoeken, check dan ook onze overige tips voor mooiste plekken Kenia.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!