Ga naar content

wAARDEvol reizen op de Filipijnen

Vind jij het belangrijk om tijdens jouw reis bij te dragen aan een betere wereld? Dan vind jij onze tips voor waardevolle projecten vast leuk! Naturescanner deelt voortaan per bestemming duurzame reizen en interessante projecten ter bevordering van het behoud van de natuur.

Projecten met betrekking tot de Filipijnen

Deze projecten trokken onze aandacht.

1. Sawadee en de Blue Marine Foundation

Een van de projecten die interessant zijn voor de Filipijnen, is de steun van Sawadee aan de Blue Marine Foundation. Wanneer jij een reis boekt via Sawadee draag je indirect bij aan de mariene projecten van deze stichting. Een deel van de marge gaat namelijk naar 7 projecten ter bevordering van zeeherstel wereldwijd. 

Sinds de jaren '70 hebben de Filippijnen 40% van hun mangroven verloren. Deze cruciale ‘blauwe koolstof’-habitat is enorm belangrijk voor zeer veel diersoorten. Om de herbebossing van mangroven aan te pakken heeft de partner van Blue Marine, Oceanus Conservation, al veel werk verricht.

Filipijnen mangroven
© Naturescanner
Deel op Pinterest

Er zijn meer dan 8.000 zaailingen geplant in aangetaste gebieden. Blue Marine herstelt waterstromen en plant bomen om sediment te stabiliseren. Hiermee kan het belangrijkste deel van het herstel aan de natuur worden overgelaten.

2. Het compenseren van jouw uitstoot

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!