Ga naar content

Bijzonder overnachten in Singapore

Als je naar Azië reist en moet overstappen in Singapore, dan kan ik je absoluut aanraden om hier een nacht of meerdere nachten te verblijven. Het is een waanzinnig gave stad, met heel veel mooie bezienswaardigheden, maar vooral ook heel veel natuur! Is dat niet wat je verwacht? Check dan zeker al mijn tips over de mooiste plekken in Singapore.

Mooie hotels in Singapore

Waar overnachten in Singapore? Wist je dat je hier enkele van de mooiste hotels van Azië vindt? Gastvrijheid staat hoog in het vaandel bij de lokale bevolking en ze doen er alles aan om jouw verblijf zo goed mogelijk te verzorgen.

Unieke accommodaties

Tijdens ons verblijf in Singapore overnachtten wij in twee erg bijzondere accommodaties. Luxe, maar knus en zeer stijlvol. Het personeel is heel vriendelijk en behulpzaam. Beide hotels zou ik van harte aanbevelen.

1. Singapore Edition

The Singapore Edition is denk ik wel een van de mooiste accommodaties waar ik ooit verbleef. De hotelmanager omschreef het hotel zelf als "elegant, niet arrogant" en dat vat het karakter van deze plek erg goed samen. Het is minimalistisch ingericht, met zachte, lichte tinten en de hele ruimte staat vol planten. 

Hotel Singapore
© Naturescanner
Deel op Pinterest

Enkele ruimtes in het luxe hotel springen er uit qua kleur, zoals de opvallende roze bar of het met zachtgroen fluwelen kussens ingerichte Fysch restaurant. 

2. Mondrian Singapore Duxton

Iets lagere prijsklasse, maar nog steeds heel luxe, is het artsy boutique hotel Mondrian Singapore Duxton. Een beetje rebels, kunstzinnig en chique. 

© Naturescanner
Deel op Pinterest

Zelf boeken?

Ook de kamers en restaurants van het Mondrian Singapore zijn bijzonder mooi ingericht. Een mooi gebruik van kleuren en materialen, afgewisseld met kunstobjecten. Maar de absolute eye catcher van dit hotel is het rooftop zwembad. 

Zwembad Mondrian Singapore
© Naturescanner
Deel op Pinterest

3. Marina Bay Sands

Hét bekendste hotel van Singapore is natuurlijk Marina Bay Sands, een vijfsterrenhotel met 2561 kamers en een van de gaafste rooftop pools ter wereld. Het hotel is een de meest prestigieuze projecten van Singapore en opende de deuren in 2010. Het zwembad op het bovenste dek is maar liefst 150 meter lang en biedt een fantastisch zicht over de stad.

Marina Bay Sands
© Naturescanner
Deel op Pinterest

Marina Bay Sands zou 5 miljard euro gekost hebben, maar naar verluid werd dit al binnen enkele jaren terugverdiend. En dat is vooral te danken aan het casino, het grootste ter wereld! Interessant weetje: de bewoners van Singapore moeten toegang betalen, toeristen niet. Zo probeert men te vermijden dat de eigen bevolking gokverslaafd wordt.

Meer luxe hotels

4. Overige hotels in Singapore

Moet je voor de hotels hierboven net iets te diep in de buidel tasten, bekijk dan zeker ook de goedkopere opties en andere overnachtingsplekken in Singapore op Booking.com.

Wil je een overnachting in de natuur, dan hebben wij deze aanbeveling voor jou: het Kranji Sanctuary Resort. Het ligt dicht bij de wetlands en natuurreservaat van Lim Chu Kang. Lees ook mijn tips over dit natuurgebied: Sungei Buloh in Singapore

Hotel Singapore
Kranji Resort
Booking.com
Deel op Pinterest
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!